М’ясні кульки під сиром за рецептом Ольги Мартиновської

М’ясні кульки під сиром за рецептом Ольги Мартиновської - 1 - изображение

М’ясні кульки під сиром

Ольга Мартиновська поділилась рецептом страви, яку обожнює її донечка Віра. Це м’ясні кульки під сиром. Спробуйте приготувати і ви!  

Вже 10 лютого, о 19:00 на СТБ, відбудеться прем’єра «МастерШеф»-13! У новому сезоні за звання найсильнішого «мастершефа» знов змагатимуться аматори. В очікуванні прем’єри ділимось рецептами незмінних суддів проєкту! Цього разу пропонуємо приготувати соковиті м’ясні  кульки з гарніром за рецептом Ольги Мартиновської.  

«М’ясні кульки мають якусь магічну силу для дітей. Мій улюблений суп в дитинстві був саме з фрикадельками. Просто шматочки м’яса не залітають так, як ці кругляшки. Така ж історія і у моєї Віруні. Покладеш просто рівненько фарш – не їстиме, кульками – інша справа. Тож, що я роблю?

  • Відварюю картопельку в підсоленій воді і перекидаю її на дно форми, в якій запікатиму. Дно та стінки форми можете змастити маслом і часничком. Картоплю розминаємо по гарячому виделкою, поливаємо смачною оливковою олією або додаємо трохи вершкового масла.
  • Наступний шар – бланшований зелений горошок.
  • Потім – обсмажені м’ясні кульки. В них – чисте м’ясо з жирком. Ніякої цибулі, яєць чи будь-чого іншого. Обсмажити їх потрібно для того, щоб вони елементарно стали смачними. Бо саме процес смажіння впливає на смак, загальніше кажучи – температурна обробка і формує кінцевий смак.
  • Смажимо побільше цибульки з часником, заливаю банкою томатів у власному соку. Сіль, перець, трішки цукру, коріандр, кумин і тушкуємо 15-20 хв. Виливаємо зверху на мітболи.
  • Затираємо щедро сиром. В мене була копчена і звичайна моцарела і я її насипала як для себе – побільше.
  • Далі – в духову шафу на 180 С і до золотавої скоринки, це десь хвилин 25.

Я наливаю томатний сік, саджу Віру поряд і смачно обідаємо. Головне –  разом!

Дівчинка виловлює фрикадельки, а я люблю картоплю з тим томатним соусом!», – ділиться Ольга.  


Фото: прес-служба СТБ


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top