Що зміниться для ФОПів у 2024 році

ФОПів

З початку 2024 року для ФОПів в Україні вступили в силу кілька значущих змін, які стосуються як податкової сфери, так і загальних правил ведення бізнесу.

1. Мінімальна Зарплата та Єдиний соціальний внесок: З 1 січня 2024 року мінімальна зарплата в Україні складає 7 100 гривень, але з 1 квітня ця сума зросте до 8 000 гривень. Відповідно, до квітня Єдиний соціальний внесок буде становити 1 562 гривні на місяць, а після цього періоду – 1760 гривень.

2. Єдиний соціальний внесок у час воєнного стану: У період воєнного стану та протягом 12 місяців після його завершення, сплата Єдиного соціального внеску є добровільною. Проте, у випадку несплати за визначений період, не буде нараховано страховий стаж.

3. Новий розмір Єдиного податку: З 1 січня і на протязі року вводиться новий розмір Єдиного податку для ФОПів:

  • 1 група – 302 гривні на місяць;
  • 2 група – 1 420 гривень на місяць;
  • 3 група – 5% від обороту.

У 2024 році податкова повертає документальні перевірки, і підприємців закликають уникати недооцінки використання РРО. Податківці матимуть можливість перевіряти платіжки та чеки за тривалий період і штрафувати за порушення. Хоча перевірки будуть акцентуватися на тих, хто працює з ПДВ, всіх підприємців закликають бути готовими до цього процесу.


Фото: Freepik


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top