Тімур Мірошниченко розповів про труднощі усиновлення

Тімур Мірошниченко

Ведучий «Сніданку з 1+1» та ЖВЛ Тімур Мірошниченко не чекаючи завершення війни, разом з дружиною почав процес усиновлення. 

Тімур Мірошниченко зазначив, що поки що вони з дружиною і дітьми не обрали, кого саме хочуть – дівчинку чи хлопчика. Головне для них зараз – виконати численні завдання та вимоги від держави. Адже процес усиновлення може тримати в Україні роками. Але натякнув, що один хлопчик, фото якого вони побачили на сайті, їм вже припав до душі.

«Це дуже тривалий процес і не факт, що вдасться взяти саме цього хлопчика, якого ми вибрали на сайті до того моменту, коли в нас вже будуть всі дозволи. Там дуже складна система», – зізнався ведучий.

Тімур Мірошниченко

Мірошниченко розповів, що процес усиновлення в Україні дуже забюрократизований. А діти, які протягом війни втратили батьків, навіть ще не стоять в чергу на усиновлення.

«З одного боку, ми були приємно вражені, що настільки багато охочих всиновити дітей, а з іншого боку, це таке комплексне питання, дуже складне. І розумію чому – це все ж таки дуже серйозний процес. Не можна просто направо і наліво роздавати дітей.
Як відомо, однією з умов для вступу в ЄС є відмова від дитбудинків. Їх має замінити родинне виховання. Тож ми і такі як ми робимо важливу справу для майбутнього держави. Показуємо приклад і надихаємо. Бо в родині українські діти виростуть точно щасливіші. Пережиток радянської системи – дитбудинки – треба поступово ліквідувати. Практично всі держави – наші сусіди пройшли цей шлях під час набуття членства у ЄС. Впевнений, і ми пройдемо разом. Європейські колеги обіцяли допомогу в реформі системи опіки вже зараз», – розповів ведучий.

Фото: прес-служба 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top