Топ-6 локацій у Івано-Франківську від Педанів

Топ-6 локацій у Івано-Франківську від Педанів - 1 - изображениеПроект Олександра та Валерії Педан «УніверCheck» (Новий канал) покаже Івано-Франківський університет нафти і газу. Окрім ревізії вишу, зірковий батько з донькою-студенткою, звісно, прогулялися містом. І готові поділитися враженнями та порадами.

“У 2021 році Івано-Франківськ посів друге місце в рейтингу найкомфортніших міст України від журналу «Фокус», – розповідає Олександр Педан. – Їх оцінювали за багатьма критеріями: якість водопостачання, тривалість життя, відчуття безпеки на вулиці… І за всіма позиціями Франківськ виявився одним з найкращих! У місті також понад півтисячі історичних пам’яток, та ще й гори під боком. Завжди є де відпочити”.

Топ-6 локацій у Івано-Франківську від Педанів - 2 - изображение

УніверCheck Франківськ

Ми зібрали топ локацій, які варто відвідати у Івано-Франківську від Олександра та Лери Педан:

1. Двері

“Старовинні двері – це фішка і символ Івано-Франківська. Їх реставрують місцеві активісти. За кілька років вдалося зібрати команду зі столярів, ковалів та вітражистів, які й відновлювали всі ці двері. Наразі врятували вже понад 20. Цікавий факт: деякі з дверей довелося повертати просто зі смітників і встановлювати замість пластикових, – зазначає Саша Педан. – Їх зображують на всіх сувенірах – магнітах, листівках, футболках… Усі роблять з ними фото на згадку! А ще це класна ідея для квесту по Франківську”.

Топ-6 локацій у Івано-Франківську від Педанів - 3 - изображение

УніверCheck Франківськ

2. Ратуша

“Це найвища будівля в місті! Висота складає 49,5 метрів, що дорівнює 16-поверховому будинку. Знаходиться ратуша, звісно, на центральній площі, – розповідає Лера Педан. – На висоті 33 метри, до речі, є оглядовий майданчик, куди можна піднятися. Для цього треба подолати 166 сходинок”.

Топ-6 локацій у Івано-Франківську від Педанів - 4 - изображение

УніверCheck Франківськ

3. Набережна

“Вона знаходиться біля міського озера, яке ще називають Станіславське море, – говорить Олександр. – Минулого року там зробили ремонт, тож вийшло дуже симпатично та якісно. На набережній є дитячі майданчики, паркова зона, доріжки для велосипедистів і бігунів. Можна взяти напрокат велосипед, самокат і навіть веломобіль”.

Топ-6 локацій у Івано-Франківську від Педанів - 5 - изображение

УніверCheck Франківськ

4. Сотка

“Вулиця Незалежності – головна пішохідна вулиця в місті, – каже Валерія. – До речі, місцеві називають її стометрівка чи просто сотка. Все через те, що коли вулиця з’явилася, її довжина складала рівно 100 метрів. А зараз це місце для зустрічей на каву чи вечірнього променаду”.

5. Ресторан «Десятка» (вул. Шашкевича, 4)

“Студенти розповіли нам, що тут дуже смачно, дешево і великі порції. Можна сказати, що це попсове місце, але ми мали сюди прийти, тому що студенти дуже радили, – говорить ведучий проекту. – Там справді надзвичайно смачно, а порції такі, що точно наїстеся! Деякі страви можна брати на двох”.

6. «Промприлад. Реновація» (вул. Української Перемоги, 23)

“Бути у Франківську й не зайти у «Промприлад. Реновація» означає не бути у Франику! Це найсучасніше та найкрутіше місце. Там справжній бізнесовий та культурний двіж, – говорить Олександр Педан. – Це офісний центр для сучасних компаній, де можна і кави з друзями випити, і просто відпочити, і навіть попрацювати на терасі. Радимо завітати!”

Дивіться освітній тревел «УніверCheck» з Івано-Франківська вже завтра, 29 квітня, о 7:00 на Новому каналі!


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top