Олександр Педан про те, як спілкується з донькою-студенткою

Олександр Педан про те, як спілкується з донькою-студенткою - 1 - изображениеЩе до повномасштабного вторгнення відомий український телеведучий та громадський діяч Олександр Педан з донькою Лерою зняли освітній проект «УніверCheck». Вони їздили Україною, інспектували виші й обирали «той самий» для Валерії. Зрештою донька зірки Нового каналу стала студенткою УКУ, що у Львові. І вже в новому статусі вирушила з татом у чергову поїздку Україною знімати другий сезон «УніверCheck».

Як на екрані, так і в житті Олександр і Лера дуже близькі й відкриті одне до одного. Телеведучий ексклюзивно розповів, як їм живеться зараз, перебуваючи на відстані:

“Щойно Лера вступила в універ і заселилася в гуртожиток, вона, як і всі діти, хотіла сепаруватися й приїжджала додому не так часто. Десь раз на місяць, а може й рідше. Згодом стало видно, як вона сумує за нами, тож після Нового року використовує кожну можливість приїхати додому. Навіть просто у вихідні – на півтора чи два дні. Нам це дуже приємно! – ділиться Педан. – Коли Лера приїжджає додому, ми багато спілкуємося. Гуляємо всі разом красивими місцями Києва. П’ємо каву, їмо солодощі. Хоч їй і 18 років, для нас вона завжди буде дитиною (сміється)”.

Зірковий татусь розповідає, що донька постійно на зв’язку і з ним, і з дружиною Інною. Їхні стосунки побудовані на довірі, тож розмови завжди чесні та відкриті.

Олександр Педан про те, як спілкується з донькою-студенткою - 2 - изображение

УніверCheck Олександр і Лера Педан

“Ми обговорюємо все! Від того, що додатково придбати в кімнату в гуртожитку, до батьківських порад. З дружиною донька, наприклад, радиться про те, що краще купити з одягу. Зазвичай кидає фото, запитується, що обрати. А в мене може й щодо навчання щось запитати. Якось навіть про термінологію уточнювала. Як зміг, так і пояснив, – сміється Олександр. – Часто вона розповідає про своїх викладачів і про те, як проходять пари. Між рядків можу щось зрозуміти і, покладаючись на власний досвід, порадити Лері, з яким викладачем краще не жартувати. Та в нас усе має рекомендаційний характер, я ніколи не наполягаю”.

Олександр зізнається: ані на хвилинку не пошкодував, що донька вступила в університет в іншому місті. І вважає, що позитивні враження про такі зміни в житті не лише в нього та дружини, а й у доньки.

“Я вважаю, що треба не проґавити студентське життя. До прикладу, коли Лера приїжджала в Київ на кілька днів, і ще й була погана погода, то могла день чи два фактично не виходити зі своєї кімнати. Це ж таке покоління: якщо є гаджети та інтернет, можна не надто поспішати. І от я думаю, якби вона вчилась у Києві, то теж, напевно, багато часу проводила б у себе в кімнаті, – ділиться думками Педан. – Та Лера переїхала в інше місто, з’явилися нові друзі та зв’язки. Постійні комунікації з кимось у гуртожитку. Також повноцінне навчання в режимі офлайн, оскільки безпекові критерії в даному виші це дозволяють. Я тішуся, що донці подобається навчатися в УКУ у Львові, спілкуватися з однолітками та нести відповідальність за своє життя”.

Дивіться освітній тревел «УніверCheck» з Олександром та Валерією Педан щосуботи о 7:00 на Новому каналі!


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top