5 книг від акторки Ольги Жуковцової, обов’язкових до прочитання

5 книг від акторки Ольги Жуковцової, обов’язкових до прочитання - 1 - изображение

Акторка Ольга Жуковцова порадила свої 5 книг, які є обов’язковими до прочитання

Що почитати для душі та професійного розвитку

Уже 20 березня глядачі Нового каналу побачать серіал «Молода», який розповідає про життя книжкового видавництва. Знятий до повномасштабного вторгнення, ситком відволікає від важкої дійсності та занурює у світ сучасної української літератури. Зйомки серед книжок не лишили акторів осторонь, вони згадували улюблених літературних героїв та авторів. Акторка Ольга Жуковцова, яка грає головну героїню в серіалі «Молода», поділилася з Новим каналом своїм особливим списком книжок, обов’язкових до прочитання.

5 книг від акторки Ольги Жуковцової, обов’язкових до прочитання - 2 - изображение

Молода Оля Жуковцова

«Ігри, в які грають люди», Ерік Берн

Кожна людина, усвідомлюючи чи ні, грає в ігри: подружні, сексуальні, суперницькі з друзями чи з колегами. Автор описує понад 120 ігор, в які люди залучають одне одного, а також ділиться прийомами, що допоможуть вийти з них.

“Я читаю багато психологічних книжок, – розповідає Ольга Жуковцова. – Маю немало завантажених у телефоні. Але ця – одна з найулюбленіших”.

«Майстерність актора. Техніка Чаббак», Івана Чаббак

Викладачка акторської майстерності з українським корінням Івана Чаббак виростила одних з найкращих голлівудських зірок. Серед її учнів: Бред Пітт, Голлі Беррі, Шарліз Терон, Джаред Лето та інші. В книжці вона ділиться своєю методикою вдосконалення акторської майстерності.

“Це одна з найулюбленіших професійних книг, – зізнається акторка серіалу «Молода». – Вона буде цікава усім, хто захоплюється акторською грою”. 

«Хіба ревуть воли, як ясла повні?», Панас Мирний та Іван Білик

Соціально-психологічний роман, який змальовує побут українського села через призму історичних подій і безвихідь, що штовхає головного героя до злочинної діяльності.

“Багато хто читав цей твір у школі, я теж його читала, – згадує Ольга. – А нещодавно вирішила освіжити в пам’яті, і цього разу він сприймався геть інакше. Рекомендую кожному перечитати”.

5 книг від Ольги Жуковцової: збірка поезій Лесі Українки

Українська поетеса – один із символів стійкості. Маючи важку хворобу, Леся Українка ніколи не нарікала на неї, важко знайти згадки про недугу і в її творах. Власним світобаченням поетеса значно випередила свій час. А ще ввела моду на вишиванки серед українського дворянства.

“Люблю вірші Лесі Українки, – розповідає акторка. – Щоразу, читаючи, знаходжу нові сенси. До речі, багато з її віршів знаю напам’ять”.

«Тарзан», Едгар Райс Барроуз

Серія книг про одного з найвідоміших літературних персонажів усіх часів захопить вас з першої ж сторінки.

“У дитинстві перший герой, в якого я закохалася, був Тарзан, – зізнається Ольга Жуковцова. – Нещодавно знайшла свою першу ж книжку про Тарзана й читала її на ніч синові. Йому було дуже цікаво, адже герой спілкується з різними тваринами, племенами та потрапляє в цікаві історії. Раджу батькам читати її разом із дітьми”.

Дивіться серіал «Молода» про другу юність і кохання, якому всі віки підвладні, за участю Ольги Жуковцової вже з 20 березня на Новому каналі.


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top