Курс валют: що буде з курсом долара, євро та гривнею

Курс валют: що буде з курсом долара, євро та гривнею - 1 - изображение

Курс валют

Курс валют суттєво змінився останніми днями. Такі новини про підвищення офіційного курсу долара викликало паніку серед населення. Одні почали активно закуповувати валюту, інші – готуватися до підняття цін на товари та послуги. 

З 21 липня НБУ підняв офіційний курс долара одразу на 25%, зафіксувавши його на рівні 36,57 гривні. Відповідно курси валют щодо гривні також стрімко виросли. Крім того, одразу розпочалися спекулятивні махінації в обмінниках, де долар стало можливо купити мінімально за 40 грн. 

«Це рішення прямо вплине на курс операцій для експортерів та імпортерів. Вони купують валюту у безготівковому сегменті валютного ринку. Сьогодні на ньому діють такі умови: курс продажу та купівлі валюти не може відхилятися більш як на 1% від офіційного. Така зміна у безготівковому сегменті валютного ринку є очікуваною. Вона збільшить притік і відповідно продаж валютної виручки експортерами, мінімізує спекулятивну складову поведінки учасників ринку та дасть змогу стабілізувати курсові очікування», — наголошують у Нацбанку. 

Якщо курс валюти більше так і не зафіксують, то варто очікувати на його зростання. Діапазон ціни складатиме 37–38 грн/дол. Якщо валютний ринок збереже свою офіційну стабільність, тоді є ймовірність, що курс перебуватиме в межах 35,10–36,30 грн.


Фото: Pexel


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top