Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною»

Woman Magazine

«Дівчинка виросла», – говорить про себе співачка і ведуча Оля Цибульська в ексклюзивному інтерв’ю Woman. У грудні їй виповниться 35 років. Ми запитали Олю, чому вона хотіла зробити пластичну операцію, які у неї стосунки з чоловіком і сином, а також якими відвертими піснями вона вразить цього року.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 1 - изображение

2020 рік багатьом приніс зміни. Які особисто у вас відбулись інсайти?

Мій ритм, до якого я звикла, став повільнішим. Але в шоу-бізнесі, як тільки ти зупиняєшся, все напрацьоване за багато років злітає нанівець. Тому під час карантину я розуміла, якщо розслабитись і піддатись паніці, то потім нічим буде радувати людей. Я намагалась тримати зв’язок із аудиторією: розважала її, дарувала косметику і сукні. До речі, я сама ходила у вечірній сукні та на підборах у ліс, щоб на мене дивився соловей (усміхається).

Паузи у цьому році я не відчула, але точно відчула, що не можу жити без сцени. Це мій кисень і моя життєва необхідність. Моїм інсайтом було те, що я готова співати навіть голодною. Жартую щодо цього: коли ти голодна – то стрункіша, а значить і в кадрі маєш кращий вигляд.

Крім того, за карантин мені вдалось зблизитись з рідними. Я вдячна, що батьки для мене – найкращі друзі, завжди відчуваю їхню підтримку і можу розказати їм що завгодно. Нарешті з’явився час дізнатись, які фільми вони люблять, які книжки читають, чим живуть. Це особлива енергія, яку ти можеш отримувати, поки мамо і тато поряд.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 2 - изображение

Фотограф Татьяна Фортушная

В артиста має бути місія в непростий час?

Вона має бути незалежно від обставин! Артист без місії – це не артист. Моє тіло, обличчя, голос – це мій інструмент для виконання місії. Це те, без чого моє мистецтво неможливе. Тому артист має тримати себе у формі, не їсти все підряд, постійно думати про зовнішній вигляд. Артист на мить дає відчуття ідеального життя. Поки грає пісня, ми даруємо людям можливість доторкнутись до мрій, які живуть в голові. Коли я виходжу на сцену, то залишаю за кулісами свій поганий настрій, низький тиск і всі життєві переживання. Тому сцена – клаптик мого ідеального світу. Як публічна людина, я відчуваю на собі відповідальність. Все, що я кажу і транслюю, може вплинути на людей. Важливо знати, про що ти. Сьогоднішня Оля Цибульська про емоцію: доки ти відчуваєш – ти живий.

Як змінилась Оля Цибульська з того часу, коли лише починала свій шлях в шоу-бізнесі?

Я стала кицею – роблю так, як хочу. Ця кішка сідає, лягає, спить там, де хоче. Вона не намагається підлаштуватись під соціальні стандарти, а сама диктує правила гри.

Я приїхала з маленького міста у столицю. Це непросте місто. Люди, які в ньому вже жили, намагались знайти в мені тисячу комплексів та недоліків. В якийсь момент здалось, що потрібно сильно змінюватись, але насправді потрібно було не втратити себе. Кошеня стало кицею. І тепер не я буду змінюватись під світ, а він під мене. Я з життя витягую, як із тюбика зубної пасти, максимальну кількість емоцій та купаюсь в них. Це мій секрет молодості.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 3 - изображение

Як реагуєте на вікові зміни?

Я не боюсь старіти. Зморшки з’являються, але вони нікуди не забирають харизму та красу. Звісно, коли побачила перші зморшки, то налякалась, бо ніяк не могла на них вплинути. Я почала критикувати себе, що не так часто ходжу до косметолога, а спортом займаюсь під настрій. Згодом придивилась до себе уважно – і побачила класну дівчину. У ній стільки всього всередині. Їй не потрібно нічого логічно вибудовувати, а варто просто жити. А зморшки – це від сміху і радості. Потрібно собі допомогти: бути чесним, повністю себе приймати і любити, а один сивий волосок не треба рвати. Найдорожчий, хто в тебе є, – це ти сам. Чому б не налагодити стосунки із цією людиною?

Як ви думаєте, прагнути змінюватися – це шлях до себе?

Колись я читала купу біографічних книжок і думала, що можна вичитати рецепт: що з’їсти, аби схуднути, що подивитись, аби в голові щось змінилось. Але такої чарівної пілюлі немає. Усі зміни в тобі відбуваються крок за кроком. Буває, ти рухаєшся вперед, але не відчуваєш цього. Ти поставив ціль, але конкретних змін поки не помічаєш. Якщо ти не зраджуєш своїй ідеї, пізніше побачиш зовсім іншу людину в дзеркалі. Ти починаєш поважати цю людину, дозволяти їй бути слабкою, вибирати правильних людей поряд, жити тут і зараз. Це не стається швидко. Я думала, що в один день виростуть груди, але цього не сталось (сміється). Так само я думала, що одна чарівна ситуація змінить все. Напевно, зміни – це щоденна внутрішня робота.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 4 - изображение

«Мама, я хочу, щоб ти ніколи не старіла», – слова 5-річного сина Нестора. Ви планували зробити пластику, але так і не наважилися. Що саме хотіли зробити і чому передумали?

Коли я народила дитину, то побачила, як моє тіло змінюється. У мене був страх втратити кар’єру. Я провела новорічний корпоратив із Грішею Решетніком за п’ять днів до пологів, а за два тижні вже вийшла в телевізійний ефір. Також було бажання і далі подобатись чоловіку, з яким я сплю. Я знайшла в собі тисячу недоліків, а головне – вирішила зробити груди. Після пологів прийшла до чоловіка і сказала: «Якщо ти мій чоловік, то заплатиш за операцію». На це він відповів: «Раз я плачу, то робимо груди на спині, бо спереду мене все влаштовує». Я тоді розплакалась і перестала шукати в собі недоліки.

Якщо говорити про стосунки з чоловіком, як часто він робить компліменти?

Насправді мова кохання в усіх різна. Хтось буде почувати себе коханою, якщо він зранку напише про це в Інстаграм. Для мене прояв любові в іншому: коли я втомлена приїжджаю з концерту, а чоловік просто миє мені ноги. Він може нічого не питати, мовчки зробити американо і дати мені час відпочити. Для мене любов – випадково знайти квитки на шоу Селін Діон в шухляді або отримати інструмент, про який я мріяла. Ми так багато пишемо в інтернеті, що, здається, слова втрачають силу. Нехай він краще мовчить, але робить. А компліменти нехай говорять інші, щоб чоловік ревнував.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 5 - изображение

Ви не говорите публічно про чоловіка, не виставляєте спільні фото. Чому обрали таку позицію?

У мене було бажання показати усім свого чоловіка вже 500 разів, але він сам того не хоче. Я втомилась відповідати на запитання: «Чого я ховаю чоловіка?» Я не накриваю його в ресторанах скатертиною, він не відбігає, коли до мене підходять прихильники – я просто не виставляю з ним фото. У мене стільки пісень, ідей, проектів, тому є про що говорити. Особисте нехай лишається особистим. Дуже багато робиться публічно, а коли є власний секретик – я кайфую. Приємно мати щось тільки для двох.

Вам приписували роман і з Дзідзьо, і з Нікітою Добриніним. Як до цього ставитесь?

Будь-який чоловік, який з’являється біля мене, автоматично стає батьком мого сина. Я вже звикла до цього.

Вірите в дружбу між чоловіком і жінкою?

Так, я вірю. Серед друзів у мене більше чоловіків, ніж жінок. Дружба між чоловіком і жінкою можлива тоді, коли не було сексу.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 6 - изображение

Історія вашого з чоловіком кохання почалася ще в школі. Як вдалось не втратити почуття за стільки років?

За цей час ми губились на багато років. Був період, коли кожен робив свою кар’єру і ми зовсім не спілкувались. Одного разу я приняла рішення розійтися, бо поїхала до Києва. Не вірила у стосунки на відстані і бачила, скільки в кожного з нас амбіцій. Тоді самореалізація для мене була на першому місці. Але коли зустрічаєш справжнє кохання, то нікуди не можеш від нього втекти. Через 6 років я отримала від нього лист, написаний від руки – тоді відчула те саме, що і при нашій першій зустрічі. Згодом ми полетіли в Париж, і там зникли страхи щодо того, як одночасно побудувати кар’єру і вийти заміж. Мені стало зрозуміло, що це мій чоловік. Якщо в голові жінки наводиться порядок, це феєрично!

Справжнє кохання можна пояснити тільки так: коли зустрічаєш свого чоловіка, ти хочеш від нього дитину. З’являється бажання зробити цей світ ширшим і кращим.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 7 - изображение

Фотограф Татьяна Фортушная

Дуже часто дорослі навчаються у своїх дітей. Чому вас вчить Нестор?

Нестор вчить мене жити заново. Їсти яблуко і думати, яке воно смачне. Син вчить мене сміливості, хоча я нагадую йому, що сміливість – це найнебезпечніша зброя. Це тонкий інструмент, який допомагає бути там, де хочеш, і говорити те, що хочеш. Дитина не може тебе обманювати. Якщо я ставлю Нестору демо своєї пісні, а йому не подобається, то він скаже чесно.

На кого більше схожий син ?

Чоловік каже, що син схожий талантами і красою на нього, а вередливий, як мама. Коли людина приходить в цей світ, у ній є все. Завдання батьків – нічого не зіпсувати і почути дитину. Нестор дуже творчий. І це для мене виклик, як для мами. Зараз він хилиться до музики. Наступного року Нестор піде до школи, і ми розглядаємо варіант віддати його у творчу школу замість стандартної.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 8 - изображение

Хотіли б поповнення у своїй родині?

Діти – не рибки і не хом’ячки, їх не можна просто захотіли і завести. Я вірю, що ми народжуємося в певний момент і в потрібному місці. Якщо небо захоче, щоб я стала мамою ще для когось – дитина постукає у цей світ тоді, коли буде необхідно. Я ніколи не використовувала жодної контрацепції, щоб убезпечити себе від вагітності.

Таким плануванням свого життя я не займаюсь. Раніше було модним дивитися фільм «Секрет» і робити дошки візуалізації. У мене з цим не склалось: дошка падала двічі на мене, а потім я її викинула. Я не назву марку машини, яку я хочу, або конкретну суму грошей, яка мені потрібна. У мене на емоційному рівні є відчуття, як я переживаю потрібні моменти. І все життя я йду до цих емоцій. Я знаю, в якому психологічному стані буду і які страхи в мене відпадуть.

Цього року вам 35 і ви вперше випускаєте альбом. Що відчуваєте?

Дуже страшно випускати альбом. До якогось моменту мені здавалось, що геніально може написати пісню хтось інший, але не я. Коли почала займатись музикою, безліч авторів мені присилати пісні. Я їх послухала і зрозуміла, що це далеко не Моцарт, і я точно зможу не гірше. Дякуючи перфекціонізму, я постійно аналізую музику і до кожного релізу підходжу дуже відповідально. Якщо пісня не стає хітом, як «Сукня біля» або «Чекаю. Цьом», мене це ранить. Усі мої пісні – це відверті історії. Я вірю, що лише так вони можуть жити в людях. Альбом також буде дуже відвертим, бо там багато особистого. Я навіть не знаю, що буде після того, коли він зазвучить. Я беру все, що є всередині, і кладу це в музику.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 9 - изображение

Фотограф Marta Syrko

Ви багато років є ведучою церемонії M1 Music Awards, «Золота Жар-птиця». Вам важливо бути відзначеною на музичних преміях як співачка?

Не буду брехати, що неважливо. Це наче прийняття в стаю професійною тусовкою. Коли ти цілий рік працюєш, вкладаєш усі гроші, сили та здоров’я, то приємно отримати нагороду. Але успішність артиста нагородами не міряється. Успішність визначається оплесками та словами «можна с вами сфоткатись». Народну любов не купиш.

Як часто відмовляєте прихильникам, коли просять зробити з вами фото?

Я жива людина і не збираюсь здаватися кращою, ніж я є. Якщо у мене сьогодні гарний настрій і я собі подобаюсь, то зроблю фото. Якщо я стою в супермаркеті та обираю яйця, то відмовлю. Іноді після емоційного концерту я можу до останнього роздавати автографи і робити селфі.

Оля Цибульська: «Я жива людина і не збираюсь здаватися ідеальною» - 10 - изображение

Фотограф Татьяна Фортушная

Оля, назвіть три найважливіші події у вашому житті

Я народила сина, зустріла Дзідзьо і стала кицькою.

Автор: Наталія Філон

Фото: прес-служба.


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top