9 років на ринку Польщі: досвід Herhel Clinic

Аліна Гергель

Аліна Гергель

Аліна Гергель, співвласниця Herhel Clinic у Варшаві та співзасновниця першого Українського конгресу естетичної медицини у Польщі екслюзивно для Woman Magazine розповіла про ведення бізнесу, фінансові виклики та перспективи в розвитку індустрії краси.

Розкажіть про ваші цінності в бізнесі. Які принципи лежать в основі ваших бізнес-процесів? Як ви розробляєте і підтримуєте фінансову модель б’юті-клініки, враховуючи якісний сегмент послуг і прагнення до високого стандарту обслуговування?

Ми засновники культури сервісу в медичній косметології. Завжди робимо більше, ніж від нас очікують. Вивчаємо кожного клієнта та його історію, створюємо тренди та любимо нашу справу.

Працюємо за таким принципом: професійно та прозоро, з максимальною віддачею для гостя.

Наші цінності:

  • Повага: у команді та до клієнтів
  • Професіоналізм: експертна команда. Ми робимо все, аби клієнти були максимально спокійні, що вони отримають безпечний та класний результат.
  • Розвиток: ми працюємо у сфері, яка має постійно вдосконалюватися, тому ми ніколи не стоїмо на місці.

Ми ретельно відстежуємо показники щомісяця: кожної послуги, кожного лікаря. На основі реальних цифр ми розробляємо плани на наступні кілька місяців. Де показники низькі,  ми будуємо план на підвищення або виключаємо це в принципі з того, на що варто витрачати енергію. Ми переконані, що розуміння в аналітиці й у тому, що саме дає прибуток – надважлива річ для бізнесу. Адже розробка збільшення саме тих продажів послуг, які виводять фінансові показники вгору та уникнення того, що має низьку рентабельність, допомагає тримати бізнес на плаву.

Herhel Clinic

Який ваш підхід до управління персоналом? 

Для мене важливо не створювати “директора” та страхи. Я завжди говорю, що я не начальник або хтось інший. Просто є люди, які відповідають за ті чи інші завдання.

Для мене важливо, щоб кожен розумів свої завдання та цілі, вмів помилятися і визнавати помилки та нести за них відповідальність. Також, я абсолютно за те, аби у команді панувала атмосфера крутого вайбу через розуміння того, що кожен з них причетний до чогось великого і крутого. Важливо зрозуміти мотивацію кожного і з’ясувати як її досягти в рамках компанії, тому що вона має великі можливості для розвитку масштабу особистості не лише у професійному, а й психологічному плані.

Я намагаюся не ставити завдання чи план, а пояснювати, що досягнення результату важливе з якихось причин самої людини. І коли це спрацьовує і трапляється той самий меч, то особистість розкривається і дає вау-результати. З самого початку я не розглядаю кандидатів на роботу до колективу, які не хочуть розвитку. Одразу шукаю амбіційних та активних людей, аби ще більше сприяти їхньому зростанню. Тому я завжди хочу розкрити таланти, мотивувати та винагороджувати – це працює.

І мої люди кайфують від місця та команди, від того, що ми ростемо разом і це наш спільний результат. Адже лише в атмосфері легкості та впевненості можна давати реальні класні результати, а не боятися щось зробити не так і не отримати заробітну плату. 

Які методи ви використовуєте для залучення персоналу в здійснення місії б’юті-клініки? 

Ми та компанія, яка дуже багато часу приділяє навчанню. Для нас кожна людина у компанії – це бізнес-проєкт, у який ми вкладаємо свої ресурси, аби кожен з нашої команди був та відчував себе частиною великого організму.

Я маю високі вимоги до команди, бо люди мають такі ж високі вимоги до нашої клініки. Ми робимо тренінги, працюємо з внутрішніми коучами та психологами, аби дати розуміння наших цінностей.

Наша компанія дає розуміння команді щодо того, куди ми рухаємося в наступному місяці/році, показуємо повністю фінансову картинку наших обертів, рентабельності, чистого прибутку.

У нас є стратегічні сесії щомісяця. Там ми розбираємо кожного члена команди та наші показники на сьогодні та ті, до яких потрібно прийти, аби ми досягли певних результатів.  Також, у нас є окремі зустрічі з адміністраторами, медпрацівниками, кейси, оновлення, підвищення кваліфікацій тощо. Окрім професійного розвитку наша компанія сприяє класній атмосфері у команді: тімбілдінги, бонуси, корпоративи.

Ми ділимося та розповідаємо команді про те, що ми плануємо робити, купувати для того, аби бути лідером ринку. До речі, бути лідером набагато важче, ніж ставати ним. Тому звісно з командою ми постійно працюємо.

Розкажіть про вашу стратегію розвитку. Які кроки ви робите для розширення бізнесу та залучення нових клієнтів?

  • Щоденна колосальна робота та нон-стоп реінвестування в компанію
  • Постійно навчаємо команду та підвищуємо рівень як сервісу, так і послуг (нові технології та напрямки, щоб весь спектр був закритих потреб саме нашого клієнта)
Herhel Clinic

Аліна Гергель

Всі ці кроки важливо робити як для бізнесу, так і для нашого пацієнта (з точки зору акційних пропозицій, систем лояльності та можливості тримати ціну на послугу).

Як ви оцінюєте ефективність інвестицій в технології та обладнання для надання нових та інноваційних послуг у клініці? 

До наших інвестицій ми підходимо дуже ретельно. Перед тим, як щось купувати, ми вивчаємо саме обладнання, його результати, зворотний зв’язок колег і клінік, складаємо фінансову модель окупності цієї інвестиції в нашому бізнесі. Якщо робити це грамотно з таким підходом, то оцінка цих інвестицій завжди позитивна.

Які послуги/процедури найбільш популярні серед вашої цільової аудиторії?

Наші ТОП-5 процедур:

  • Hydrafacial
  • Candela Nordlys Ellipse IPL
  • Botox
  • Чистки, пілінги
  • Smas lifting Ultraformer 3

Ви плануєте відкриття клініки у Вроцлаві. Чи є у вас плани щодо франчайзингу? 

Ми в процесі відкриття. Заплановані дати – кінець весни. До нас часто надходять питання про відкриття клінік від інвесторів у різних формах взаємодії. Загалом, це реально, тому ми можемо обговорювати різні варіанти. Щодо франшизи – поки навіть не плануємо це. Ми зосереджені на якісному продукті. Це робота колосальна, бо клініка — це складний продукт. Поки ми самі відкриваємо і пробуємо моделі та схеми того, як це буде найякісніше для людей і найприбутковіше для нас.

З якими фінансовими викликами ви стикалися в процесі розвитку бізнесу, і які стратегії ви використовували для їх подолання?

  • Високі податки. Тому важливо тримати ціни з урахуванням демпінгу з боку тих, хто працює нелегально та не платить їх.
  • Постійна потреба у великих інвестиціях для швидшого розвитку.

    Аліна Гергель

    Аліна Гергель

Як ви реагуєте на зміни в економічній обстановці та їх вплив на споживчий попит на послуги клініки?

Наша сфера дуже залежна. Це насправді складно. Адже косметологія – це одне з перших, від чого відмовляються люди у будь-якій незрозумілій ситуації. На жаль, на це мало чим можна вплинути. Водночас це те, що завжди змушує думати власника:

  • Спеціальні пропозиції, які ми можемо дати
  • Нові послуги та напрямки
  • Посилення інших бізнесів

Які перспективи ви бачите в розвитку індустрії краси у найближчі роки, і як ви плануєте адаптувати свій бізнес до майбутніх трендів?

Головним трендом протягом багатьох років був, є і буде лікар, який розвивається в ногу з часом. У нього в арсеналі є всі сучасні та необхідні інструменти для того, аби щодня працювати краще, швидше та безпечніше. А ми завжди залучаємо до нашої команди сильних і посилюємо один одного.


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top