Найбільші банки США, які зазнали краху

Найбільші банки США, які зазнали краху - 1 - изображение

Банки США, які зазнали краху: і ще один з найбільших банків США збанкрутував за лічені години. В світі заговорили про нову світову кризу.

Американські регулятори вирішили закрити нью-йоркський Signature Bank. Це стало другим великим банкрутством на банківському ринку США за три дні. Раніше стало відомо про крах Silicon Valley Bank. 

 Банки США: Банк Silicon Valley Bank

Silicon Valley Bank був заснований у 1983 році в Сан-Хосе (Каліфорнія). За 40 років банк навіть не намагався вийти на роздрібний ринок та отримати популярність серед громадян. Натомість став “широко відомим у вузьких колах” стартап-індустрії.

У 2018 році активи банку становили 49 млрд дол, наприкінці 2020 року – 102 млрд дол, а в кінці 2022 року – 209 млрд дол. Це дозволило йому увійти у двадцятку найбільших у США.

Банкрутство SVB стало найбільшим з часів світової фінансової кризи 2008 року, коли неплатоспроможним став Washington Mutual bank з активами на 307 млрд дол. Станом на кінець минулого року 89% його депозитів на суму близько $175 млрд не були застраховані. 

Банк SVB переданий під Управління Федеральної комісії зі страхування вкладів, а залишок його капіталу спрямований на компенсації і погашення боргів.

 Банки США: Банк Signature

Signature був комерційним банком з офісами в Нью-Йорку, Коннектикуті, Каліфорнії, Неваді та Північній Кароліні. Він мав дев’ять бізнес-напрямків, серед яких – комерційна нерухомість і банківське обслуговування цифрових активів. Банк мав попит серед власників криптовалюта. Станом на вересень 2022 року майже чверть його депозитів припадала на криптовалютний сектор. У грудні банк оголосив, що скоротить свої депозити, пов’язані з криптовалютою, на 8 мільярдів доларів.

Федеральна корпорація зі страхування депозитів (FDIC) взяла під контроль Signature, активи якого становили 110,36 млрд доларів, а депозити — 88,59 млрд доларів на кінець минулого року.


Автор: Скотченко Дар’я

Фото: pexels

 
 

Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top