ТОП-5 романтичних пісень Євробачення

ТОП-5 романтичних пісень Євробачення - 1 - изображение

ТОП-5 романтичних пісень

ТОП-5 романтичних пісень від Тімура Мірошниченко, які звучали на сцені Євробачення за останнє десятиліття.

Тімур Мірошниченко

Тімур Мірошниченко

«Євробачення» славиться своїми баладами та романтичними піснями. Майже щороку ми маємо декілька шедеврів, які найкраще слухати в обіймах коханої людини. Ловіть мій Топ-5 (насправді це міг бути топ-200, але обмежимося п’ятіркою з останнього десятиліття), хапайте свою половинку і 15 хвилин не випускайте його/її з ніжних, але міцних обіймів. А якщо цього року ви зі своєю рідною людиною не разом через війну, надішліть одну з цих пісень зі словами любові та підтримки. І задонатьте на ЗСУ аби пришвидшити нашу перемогу!», – прокоментував Тімур Мірошниченко.
The Common Linnets “Calm After The Storm” (Нідерланди, 2014)

Це одна з моїх улюблених пісень усіх часів. Вона стала саундтреком щонайменше декількох тисяч кілометрів за кермом. Але ідеальні умови такі: берег моря, захід сонця, легкий вітерець і голова коханої людини на плечі.

Ieva Zasimauskaitė “When We’re Old” (Литва, 2018)

Якщо заплющити очі, то в цій пісні можна розчинитися… Це неймовірна історія кохання крізь життя. Там є слова «I’m not afraid to grow old, if I have your hand to hold” («Я не боюсь старіти, тримаючи твою руку»). Бажаю всім знайти того, кого хотілося б міцно тримати до останнього подиха.

Duncan Laurence «Arcade» (Нідерланди, 2019)

По-перше, це єдина пісня в історії «Євробачення», яка була переможною два роки, а не один (бо у 2020 конкурс не відбувся через пандемію – прим.). По-друге, це пісня про тугу. Тугу за коханням, за чимось, що може здатися недосяжним. І хоча слова пісні мінорні, вона про надію.

Aram MP3 “Not Alone” (Вірменія, 2014)

«What if it’s all in one kiss that turns all seeds into trees” («А раптом усього один поцілунок може перетворити насіння на дерева»). Це дуже крута балада з домішками дабстепу (так-так!). Сам виконавець рекомендує слухати цю пісню з заплющеними очима, відкритою душею, бо вона пробирає до найбільших глибин. Від себе додам: слухати з хорошим звуком! І звісно в обіймах.

Salvador Sobral “Amar Pelos Dois” (Португалія, 2017)

Мені пощастило чути цю пісню наживо в момент тріумфу. Як зараз пам’ятаю, забитий вщент галасливий МВЦ у Києві вмить завмирає з першої секунди пісні. І ніби відлітає в інший вимір, неземний. Де кожен може «любити за двох» (так перекладається назва пісні – прим. ред.). Розчиняться і ви в цій пісні вдвох зі своїм коханням.

Нагадаємо, цьогоріч Євробачення пройде у Великій Британії, у Ліверпулі 13 травня. Україна, як переможниця минулого року, у 2023-му виступатиме одразу у фіналі. Нашу країну представлятиме гурт TVORCHI.


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top