«МастерШеф. Професіонали»-4: чим дивували кухарі на кастингу

МастерШеф

На СТБ відбулася прем’єра четвертого сезону «МастерШеф. Професіонали». У першому випуску учасники дивували неординарними стравами, які складно приготувати за 45 хвилин. Не всі експерименти були вдалими, проте більшості кухарів вдалося вразити вибагливих шефів!

Хтось з кулінарів наважувався плутати суддів, презентуючи звичайну печену картоплю у фользі, а деякі ризикували братися за рибу, яку готували вперше! Детальніше про страви та учасників – в матеріалі.

Анастасія Шевченко з Миколаєва. 13 березня 2022 року дівчина планувала відкрити власну кондитерську, але почалася повномасштабна війна…

«У кондитерську потрапив російський снаряд. Повибивало вікна, двері…  Моя мати ледве не загинула. Були сильні обстріли. І якби ми не поїхали, не знаю, що з нами було. Тож я спасала свою дитину і маму», — зізнається Настя. 

Перша страва для неї у проєкті «МастерШеф. Професіонали»-4 — десерт крамбл та конфі з маракуї.  

крамбл та конфі з маракуї

крамбл та конфі з маракуї

Шеф-сировар Данко Матійчук виробляє сири. Цей процес вважає невід’ємною складовою кухні. Колись чоловікові не вистачало зелені у стравах, тож він вирішив взятися за її вирощування. Презентуючи страву суддям, зазначив, що абсолютно всі продукти зроблені ним самим.

«Те, що ви розвиваєте українське сироваріння — неймовірно важливо. І ваша бурата набагато смачніша ніж та, яку я куштував у Італії», — прокоментував Ектор.  

Антон Богданов — розробник стріт-фуд доставки. Для суддів проєкту приготував баклажани з сиром та ікрою. «З початком війни ми з командою зібралися на своїй старій кухні. Волонтерили. Готували 80 кілограмів баношу з трюфельною пастою, а загалом за день — більш як 1000 страв», — згадує Антон.

баклажани з сиром та ікрою

баклажани з сиром та ікрою

Шеф-кухар Віктор Волошин перебував у Херсоні, коли почалася повномасштабна війна. В окупації пробув 60 днів. Вибиратися було доволі небезпечно і складно. Проходив 68 блокпостів, а 200 км їхав 18 годин…

«В перші три дні війни я пішов у муніципальну варту. Допомагав місту, містянам. Тоді у нас було ще багато продуктів, тож я їх сортував. Також пам’ятаю, як мені привезли 10 000 курей, їх потрібно було чистити. Щось потрібно було з ними робити, аби роздавати людям», — згадує чоловік. 

Шефів дивував телячим тартаром з ікрою із пива в українській подачі.

Кондитерка Вікторія Рябова прийшла на проєкт із наполеоном. Згадує, як у дитинстві в її кулінарні здібності повірив батько, який наразі служить у лавах ЗСУ. Тож тепер вона хоче віддячити йому і показати, що гідна найпрофесійнішої кухні країни.

«Мій торт є у Книзі рекордів України. Найвищий торт – висотою у 3 метри. Їстівними були деякі шари, але інші яруси потрібно було обтягнути і залити кремом. Пішло 75 кілограмів мастики», — каже Вікторія. 
наполеон

МастерШеф: наполеон

А от Антон Гільчук підійшов до вибору страви досить прагматично, взявши ті продукти, які є вдома у кожного українця. Сало і печена картопля — саме те, що так полюбляємо всі ми.

«Для мене наше українське сало — це щось на рівні панчети чи хамона. Тож хочеться розвивати культуру вживання цього продукту». 

Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top