Людмила Барбір поділилася традиційним буковинським рецептом запіканки

Людмила Барбір поділилася традиційним буковинським рецептом запіканки - 1 - изображение
В ефірі Сніданок.Вихідний телеведуча Людмила Барбір поділилася традиційним буковинським рецептом запіканки. Готувати ароматну солодку страву з корицею їй допомагали Олександр Попов та Ігор Циганик.

«Запіканка з того самого маминого зошита з рецептами. Готувала ще моя бабуся, ми називаємо її “начинка”. У нас на Буковині її часто готують, може і вам стане у пригоді. Спробуйте! Рецепт дуже простий, його можна робити щодня», – розповіла Людмила Барбір.

Інгредієнти для страви дуже прості та доступні, а один з головних складників – сухий хліб, який потрібно замочити у молоці і коли просочиться – добре перемішати та додати до нього інші складові. 

«Рецепт, унікальний тим, що підійде будь-який хліб, пропорції можна коригувати. Головне, щоб консистенція була ніби як густа сметана. А після випікання – страва має бути соковитою та вологою», – каже Барбір.


Рецепт простий та традиційний. На Буковині існує багато інтерпретацій – м’ясна, з манки та смаженим цукром.

«Пам’ятаю з дитинства, моя мама дуже багато пекла. І ми з сестрою завжди любили долучатися до процесу – готувати крем і, звісно, першими ж скуштувати», – поділилася Людмила.

Ведуча також розповіла, що зі своїм сином Тарасом продовжує сімейну традицію, він часто допомагає готувати та мамі, і бабусі. Часом обирають для приготування рецепти від телепари та телекулінара Руслана Сенічкіна.

А нещодавно син вперше у житті приготував борщ самостійно.

«Звісно, готував під мої наглядом.Борщ вийшов чудовим», – розповідає Людмила.

Фото: пресслужба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top