Рішення Володимира Зеленського, які надихнули не здаватися

Рішення Володимира Зеленського, які надихнули не здаватися - 1 - изображение
Сьогодні, 25 січня, у президента України Володимира Зеленського День народження. Цього дня у глави держави ювілей – 45-річчя. З нагоди свята Woman зібрав добірку політичних рішень Гаранта, які спонукають українців та світ не здаватися у боротьбі за свободу і демократію. 

Розпустив старий парламент

Вже під час інавгурації 20 травня 2019 року Зеленський оголосив, що розпускає парламент, а нові вибори мають пройти через два місяці після цього, тобто наприкінці липня. 20 червня Конституційний суд України прийняв остаточне рішення про визнання конституційним указу Зеленського про розпуск Верховної Ради. 

Залившився вдома

Володимир Зеленський відмовився від пропозиції США про втечу з Києва у першої дні вторгнення. Зеленський вчинив сміливо та став найвідважнішим президентом у Європі.

Домовився для ЗСУ про сучасну зброю та ППО

Із перших днів війни президент України почав активно вести переговори щодо посилення армії. Для цього треба було налагодити процес постачання зброї, і головними партнерами України стали країни НАТО.

Рішення Володимира Зеленського, які надихнули не здаватися - 2 - изображение

Президент Володимир Зеленський і Президент США Джо Байден

Курс до НАТО 

Під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Президент наголосив, що вступ України до НАТО є одним з пріоритетів та гарантій безпеки для України.

«Ми розуміємо, що поки що ми не в НАТО. І, на жаль, Росія також це розуміє, бореться з цим, щоб не дай Боже цей шлях був коротким. Але я усвідомлюю, що ми на цьому шляху, НАТО – це найкращі гарантії безпеки для України», — сказав Зеленський.

United 24

Володимир Зеленський ініціював створення платформи United 24. Це ресурс, через який люди з усього світу можуть підтримати Україну. Амбасадорами цієї ініціативи вже стали десятки українських та світових зірок. А саме: Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик, Лієв Шрайбер, гурт Imagine dragons, Барбара Стрейзанд, Тімоті Снайдер, Скот Келлі та інші. Станом на сьогодні вже зібрано понад 274 мільйони доларів.

Постійна комунікація із суспільством

З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Володимир Зеленський записує відеозвернення до українців. Попри шалену завантаженість він щодня знаходить час, аби повідомити громадянам про стан справ у країні та плани на подальшу діяльність. Особливо розчулюють його звернення на свята. Так, усі українці були прикуті до екранів моніторів ближче до опівночі 31 грудня. Ще б пак, адже Президент виступав з традиційною новорічною промовою. І цього року слухати й дивитися відеозвернення очільника держави було неможливо без сліз.

«Я хочу всім нам зараз побажати одного – перемоги. І це головне. Одне побажання для всіх українців. Нехай цей рік буде роком повернення. Повернення наших людей. Воїнів – у свої родини. Полонених – у свої будинки. Переселенців – у свою Україну. Повернення наших земель. І тимчасово окуповані стануть назавжди вільними. Повернення до звичного життя. До щасливих хвилин без комендантської години. До земних радощів без повітряних тривог», – зазначив він.

Рішення Володимира Зеленського, які надихнули не здаватися - 3 - изображение

Володимир та Олена Зеленські

Фото: Instagram Президента 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top