«Аватар: Шлях води» зібрав у світовому прокаті вже понад 2 мільярди доларів

«Аватар: Шлях води» зібрав у світовому прокаті вже понад 2 мільярди доларів - 1 - изображение
Через шість тижнів після прем’єри фантастичний фільм Джеймса Кемерона «Аватар: Шлях води» у всьому світі зібрав 2 мільярди доларів.
Перший мільярд стрічка зібрала за 14 днів.

Це шостий фільм в історії — і перший з початку пандемії, який подолав цю позначку. Також у списку «Аватар», «Месники: Фінал», «Титанік», «Зоряні війни: Пробудження сили» та «Месники: Війна нескінченності».

Джеймс Кемерон зняв три з шести найкасовіших фільмів усіх часів. Він також єдиний режисер із трьома фільмами, збори яких перевищили 2 мільярди доларів.

Зої Салдана, яка зіграла Нейтирі в «Аватарі», знялася в чотирьох із шести фільмів, що зібрали понад 2 мільярди доларів. Вона також з’являється в «Месниках: Фінал» та «Месниках: Війна нескінченності».

«Аватар: Шлях води» було знято в 3D із частотою 48 к/с та технологією HFR (high frame rate). Для цього фільму Кемерон та його команда збудували нову систему з камерами Sony Venice, яка з’єднує разом кілька високоякісних камер для створення стереоскопічної 3D-системи.Також Кемерон придумав, як краще знімати та захоплювати рух одночасно над та під водою.

Фото:  Kinomania LLC


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top