Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 1 - изображение

Закінчився 2022 рік, який став для всіх нас роком важких випробувань. Своїми враженнями від пережитого, змінами у житті, а також мріями та планами на 2023-й з Woman поділилися українські зірки та блогери.

Злата Огнєвіч

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 2 - изображение

Цей рік став справжнім іспитом на мужність для мене і для кожного українця. Я дуже гостро сприймаю все, що зараз коїться в нашій країні. Особливо, загибель найкращих, як хлопців, так і дівчат, які захищають кордони і дають нам можливість вірити в майбутнє, в те, що Україна буде мирною та квітучою країною.

Цей рік відкрив у мені розуміння того, що я до кінця не знаю своєї сили. Навіть зараз, напевне, я не знаю до кінця грані своєї сили, але я точно можу сказати, що моє внутрішнє світло, воно потужне. І я дуже хочу ділитись цим світлом з людьми і роблю це, допомогаю тим, чим можу: вчинками словами, концертами, донатами. Ну і звісно, закликаю це робити кожного з вас, щоб тим самим наблизити нашу, таку довгоочікувану перемогу! З часів повномасштабного вторгнення, я залишаюсь в Україні, тому що для мене це важливо. Україна – мій дім, тут я відчуваю себе на своєму місці.

Амадор Лопес

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 3 - изображение

Мені здається, що 2022 рік змінив кожного українця, і я, звичайно ж, не виняток. Спочатку був ковід, а тепер повномасштабна війна. І, на жаль, саме вони нагадали нам, що потрібно цінувати найголовніше – життя, здоровʼя, один одного. Та цей рік знову нам показав, що при таких обставинах всі рівні: і бідні, і багаті. Всі в однаковому становищі. Це класно бадьорить, ти одразу розумієш, що всі матеріальні блага не так важливі, що ні одна квартира, машина та мішок грошей не врятує нікого від ракет, можливо трохи покращить життя, але не врятує.

Я завжди казав, що діти – це наше майбутнє, а цього року почав ще більше це пропагувати. З березня я дав вже більше сотні концертів для діток по всій країні та для наших діток закордоном, робив для них майстер-класи, волонтерив, все заради того, щоб вони ні на хвилинку не відчували, що в них хтось хоче відібрати дитинство.

Крім того, цього року зазнала змін і моя співоча діяльність. Нещодавно я випустив свою першу сольну пісню «Дівчина Козаче», це дуже важливий крок для мене. Я шукав її більше року і, і нарешті зрозумів, що саме мені потрібно, та знайшов її. Та ця пісня теж не проста, вона має соціальну мету. Вона про українських дівчат, тендітних, ніжних, та водночас дуже сильних. Це про медикинь, військових дівчат, волонтерок, та просто про тих, які були змушені покинути територію нашої країни через війну росіїї проти України. Мені здається, що зараз саме той час, коли їм не вистачає нашої уваги та треба їх підтримувати та оспівувати на публічному рівні. 

Diana Gloster

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 4 - изображение

Цей рік мене змінив повністю, адже змінилися мої пріоритети. Не дивлячись на те, що рік був важким, коли я згадую себе минулорічну, розумію, що я вдячна цьому року за те, що він приніс такі зміни для мене. Я почала по-іншому відчувати час, цінувати те, що в мене є, почала більше заглиблюватися в ті процеси, які для мене дійсно важливі, навчилася відмовлятися від того, що не відгукується моєму серцю. Сьогодні, я ціную прості якості в людях, які зазвичай були нормою для мене, зараз ж я відчуваю їх по-іншому, більш важливими. Це доброта, щедрість, готовність допомогти, бути чуйним, емпатичним. Я відкрила у собі альтруїзм, чого зізнаюсь чесно, раніше в собі ніколи не відчувала настільки сильно, як зараз. Сьогодні я готова витрачати час на інших людей, з усією любов’ю, віддачею.

Саме у 2022 році, я по-справжньому відчула, як це допомагати багато, і витрачати на це весь свій час та енергію. Не робити це для галочки, а робити це від щирого серця, бачити в цьому сенс. Я неймовірно вдячна 2022 року за ці зміни у собі. По-новому я відкрилась для себе, як і музикант. Я раніше не знала, що можу писати україномовні пісні, хоча попри це випустила вже 5 релізів українською. І вже відчуваю сили писати україномовний альбом.

Цей рік подарував мені відчуття того, що усе куди я бігла раніше, не має такого великого значення, якщо ти не відчуваєш сьогодення, цю хвилину тут і зараз. Я вдячна за те, що я жива, мої близькі у безпеці, у мене є кохання, я продовжую творити, є змога допомагати. Робити благодійні збори, давати концерти для наших воїнів, для дітей, які потребують підтримки. Це все зробило мене новою людиною. Попри весь біль страх, втрати, я вдячна за зміни у собі.

СолоХа

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 5 - изображение

Це був дуже страшний рік для кожного українця. На початку року у нас було стільки планів, очікувань та мрій. І коли  розпочалася повномасштабна війна, спочатку була розгубленість: як далі працювати, що буде з твоїм майбутнім, як зберегти життя своїх дітей. У мене донечка, їй сім років, і головним моїм завданням було вберегти її від жахіття війни.

Цей рік показав хто є насправді друг, а хто ніколи їм не був. Багато людей відокремилось, а на заміну їм прийшли нові друзі. Як виявилось, сторонні люди можуть надати більшу підтримку, ніж близькі, яким ти довіряла попереднє життя. Я відчула хто ми є українці та наскільки ми сплачена нація. Як ми можемо підтримувати один одного та допомагати.  Цей рік зробив мене сильнішою і показав, що треба жити та допомагати, змінюватися на краще. Я дуже рада, що залишилася в Україні, в столиці, зі своєю донькою. І на сьогодні я дала багато благодійних концертів на підтримку лікарень, переселенців, ЗСУ. Співпрацюю і є волонтером Міжнародного  благодійного фонду Олександра Андріюка «Перемога та  майбутнє». Я робила і роблю багато концертів за кордоном на підтримку України: Швейцарія, Франція, Польща, Німеччина.

В цьому році я зрозуміла, що для створення гарного якісного продукту не обов’язково мати гроші. До війни артисти добре заробляли. А під час війни весь наш заробіток йде на допомогу. Але це не завадило мені зняти кліп за підтримки своїх творчих друзів. Які об’єдналися та допомогли мені зняти прекрасний кліп на пісню «Ти незламна».  Я розкрила себе з творчої сторони, як співачка, зовсім в іншому амплуа. В цьому році народилася пісня “Ти незламна”, яка показала мене з другої сторони. Я зрозуміла, що в мене є така велика сила мотивувати та підтримувати людей. І що ця пісня може надихати людей не тільки під час війни, але й бути гімном незламності українців і після війни.

Vlad Darwin

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 6 - изображение

Цього року я на власні очі побачив, що таке героїзм. Також я значно постарішав, а кількість людей, яких я вважаю друзями, значно зменшилася. Я зрозумів, що щастя — у найпростіших речах, і що моє головне досягнення — це родина. Я усвідомив, що не хочу жити в жодній країні світу, окрім України, і почав більше цінувати батьків та наше спільне коріння. Я почав більше довіряти собі та своїм передчуттям, і навчився дякувати кожному дню за життя — просто за світанок, просто за посмішку, просто за ковток повітря!

Я почав ретельніше досліджувати історію української музики, і започаткував проєкт DJ for Ukraine, який пов’язаний з етнікою та фольклором України. Мені довелося вперше виступати з промовою онлайн перед студентами американського ВУЗу, і я відчув шалену підтримку України. А завдяки виступам для військових, зокрема тих, що повернулися з російського полону, я зазирнув у очі незламності. Я став ще більше поважати Природу Людини, кожну матір, що оберігала сон своєї дитини під час ракетних обстрілів. Я став ще більше пишатися тим, що я українець.

В новому 2023 році хочеться вийти на новий особистий максимум, щоб допомагати нашим захисникам. Зокрема, і через міжнародні платформи, і через українські, і за допомогою своїх авторських проєктів.

NAVKA

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 7 - изображение

Насправді, внутрішньо у мене абсолютно нічого не змінилося. Бо для мене війна почалась 2014 року. І якщо якісь зміни і були, то вони трапились у той період. Єдине, що змінилось, це те, як я бачила українське суспільство. Відверто кажучи, до вторгнення мені хотілось ридати, коли я бачила глобально байдуже суспільство: до своїх захисників, байдуже до історії, до принципово важливих для країни, в якій іде війна, речей. Мені було сумно, що лише у вузьких інтелігентних колах людей обурювали антиукраїнські політики, ті чи ті антиукраїнські рішення. Коли питала пересічного громадянина про росію, часто чула: «росія-друг, з росією потрібно говорити, ми один народ» – відверто російські наративи. На щастя, зараз це змінилось. Нарешті очевидні речі побачили усі. Шкода, що відкриття очей людей коштувало стільки життів, життів найкращих українців.

Підсумовуючи все, що я сказала, виходить, що в мені таки змінилось дещо – віра в українських людей! Я вірю, що наші люди (я маю на увазі не обмежані кола, а глобально) захочуть займатись самоосвітою, будуть робити висновки, будуть вивчати нашу історію, знатимуть своїх героїв і робитимуть все, щоб віддані життя кращих українців за нашу свободу і незалежність були недаремними. З’явилась також сильна віра, що росія розпадеться за мого молодого життя! Завдяки тому, що українці відкрили очі та сердця і є зараз одним єдиним цілим.

ETOLUBOV

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 8 - изображение

Цей рік розклав все по поличках. Стало зрозуміло, хто твої справжні друзі – хто каже правду, а хто ні. Кажуть, що в житті не буває чорного та білого, але я впевнилась у зворотному. Особисто для мене багато речей стали зрозумілими та однозначними. Я думаю, що у майбутньому році, на українську музику чекають світлі дні. Я дуже сподіваюсь, що інтерес до українських артистів в інших країнах буде лише зростати, а вони, в свою чергу, будуть видавати крутий матеріал. У мене також багато планів, вже зараз ми готуємо нові треки як українською, так і англійською, які мають вийти в перші місяці 2023-го.

YAROMIYA

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 9 - изображение

Цей рік був нелегким. Можна сказати, що в мене рік мав лише два місяці – січень та лютий! Адже війна з сусідом-терористом, яка безжально руйнує нашу Україну, внесла свої корективи. З перших днів війни було страшно. Але я швидко взяла себе в руки. Морально триматись в цей час мені дала змогу, звичайно, робота. Окрім музичної творчості, я працюю викладачем у навчальному закладі. Тож, спілкування дає великі кроки триматись у цей час. Кожного разу, коли я проводила лекції, це давало свої плюси та позитивні емоції. Комбінуючи все це з музикою, створювався баланс гармонії з собою.

У перший місяць війни я написала пісню «Україна». Це дуже мотивуюча робота, адже в цей час ми бачили лише сум та неочікуваність, що буде, далі. Перший місяць ми рятувались, як могли та вчились жити далі, не падати духом. Морально було важко за рідних, які пішли воювати. Звісно, робила все, що можливо в моїх силах для того, аби допомогти нашим військовим. Особисті донати афішувати не буду. Щодо концертів – кожні вихідні я виступала на підтримку ЗСУ. Я щиро вдячна за таку можливість!

Andrey Nechay

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 10 - изображение

За цей рік, я подорослішав, навіть не так, я навчився виходити зі стресових для себе ситуацій. З іншого боку, цей рік зруйнував багато планів, що змусило стати більш прагматичним та реалістичним. Якщо говорити про особисте, такі ситуації перевіряють кохання, як в ковід було багато розлучень, так і зараз. Але наша сім’я пройшла ці випробування, ми стали більше довіряти один одному.

Цей рік, особисто для мене, був дуже стресовим, адже мої рідні перебували весь час у Миколаєві, це були важкі дні. Але я почав ще більше цінувати добро, так як його стає все менше і менше. В такі дні багато людей зняли маски та відкрили свої справжні обличчя, які раніше ретельно ховали від суспільства. 2022 рік, не звертаючи увагу на все погане, приніс і натхнення. Активно почала з’являтися моя музика, і навіть матеріал на повноцінний ще не анонсований альбом, за що я дуже вдячний.

Роман Скорпіон

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 11 - изображение

Цей рік змінив мене – зробив більш впевненим у собі, я почав реалізовувати ті мрії, які відкладав на потім. Я став відкритішим та прямоліним, багато кому це не подобається, але мої люди залишаються зі мною, не мої – продовжують йти своїм шляхом. Ця риса, допомагає мені у професії та повсякденному житті. Я навчився говорити про допомогу, якщо вона мені потрібна. Почав мріяти масштабно, навіть про те, що раніше не допускав у думки. Розвиваюсь у професійному плані,  за допомогою своєї творчості я роблю все, що у моїх силах, аби допомогти тим хто цього потребує.

Артур Боссо

Спецпроєкт Woman: українські зірки про рік, що минув - 12 - изображение

Цей рік змінив не тільки мене чи кожного українця, цей рік змінив увесь світ. У нас вже ніколи не буде такого життя, яке було до 24 лютого. Змінилось не тільки наше життя, змінилась наша свідомість. Це те, що стосовно глобальних змін. Що змінилось власне в мені, то можу сказати так: цей рік зробив дуже багато відкриттів. По-перше я не знав, що у моїй двокімнатній квартирі у Львові може жити понад 15 людей, не враховуючи собак та котів. Те, що я можу готувати на день мінімум 15 літрів борщу та ліпити по 300 вареників. Що навіть у такий час зможу записати одну з найкращих своїх пісень. Що зможу зібрати велику команду артистів та разом заспівати на «Площі Ринок» у Львові гімн України, який побачив та почув увесь світ. А потім створити «Команду А», яка має за мету допомагати нашим воїна та підтримувати українців. Одним словом, я не очікувати, що можу мати стільки енергії та сил.

Ну і  найголовніше, я пишаюсь тим, що народився саме в Україні, де такі Герої і такий неймовірний об’єднаний народ. Слава Україні!

Фото: пресслужби зірок


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top