250 день війни: головні події України

250 день війни: головні події України - 1 - изображение

250 день війни

250 день війни Україна протистоїть повномасштабному вторгненню Росії. 

Сьогодні із самого ранку Росія ракетами обстріляли енергооб’єкти у Запоріжжі, Дніпрі, на Київщині, Кіровоградщині. Українська ППО відпрацювала на Одещині, Вінниччині, Хмельниччині.

Знеструмлені міста

Під час  масованої атаки РФ 31 жовтня пошкоджено 18 об’єктів у 10 регіонах України. Більшість із них – енергетичні, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, після обстрілів знеструмлені сотні населених пунктів у семи областях.

Енергетики планують стабілізувати ситуацію з електроенергією  приблизно о 22.00 вечора 31 жовтня. Спеціалісти ДТЕК перевели на резервну схему живлення 85% знеструмлених споживачів. Резервна схема буде діяти поки тривають відновлювані роботи на зруйнованих об’єктах.

Внаслідок ранкових обстрілів окупантами 31 жовтня лише в Києві з ладу виведено близько 450 станцій мобільних операторів. Про це у себе в Instagram написав директор департаменту мобільного інтернету Міністерства цифрової трансформації Станіслав Прибітько.

Молдова

У Молдові вранці 31 жовтня у населеному пункті Наславча Окницького району на півночі країни впала російська ракета. У відомстві зазначили, що ракета була збита українською системою ППО та впала на північному краю населеного пункту Наславча, що розташований на кордоні з Україною.

Зернова угода 

Попри вихід РФ із зернової угоди, Україна, Туреччина і ООН погодили рух 14 суден із зерном у Чорному морі. 

«Президент Путін повинен зупинити мілітаризацію продовольства і припинити його незаконну війну проти України. Ми закликаємо Росію переглянути її рішення і терміново поновити угоду, яка дозволить доставляти продовольство тим, хто його потребує найбільше», – речниця Альянсу Оану Лунгеску. 

У рамках «зернової ініціативи» вже 397 суден експортували через порти Великої Одеси 9 млн тонн української агропродукції до країн Африки, Азії та Європи.

Рекордні 69 тисяч доларів

На аукціоні у США продали прапор України за рекордні 69 тисяч доларів. Усі гроші скерують на допомогу нашій державі.

На цей раз на прапорі, окрім президента, підписалася також:

  • головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний;
  • Катерина Поліщук – “Пташка” з “Азовсталі”;
  • оборонець “Азовсталі” й фотограф Дмитро Козацький “Орест”;
  • міністр внутрішніх справ Денис Монастирський;
  • інші українські військові.

Аукціон відбувся на благодійному вечері у Чикаго. За рекордну суму прапор придбала власниця логістичної компанії у США, яка родом з Івано-Франківської області.


Фото: Pexel


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top