VERA і TAYANNA ніжно заспівали про вишиванку

VERA і TAYANNA ніжно заспівали про вишиванку - 1 - изображение

Популярні українські співачки VERA і TAYANNA переспівали відому ліричну пісню про сакральний оберіг українців – вишиванку.

Переспів з ніжністю та любов’ю

Пісня, що вважається народною, та насправді належить авторству відомих українських митців – поета Миколи Сома і композитора Оскара Сандлера, зазвучала по-новому в сучасному аранжуванні та у світлі останніх днів.

В ній символічно про чорні та червоні нитки, розлуку та кохання, про тривогу і опіку від лихого. Про те, як українські жінки стібок за стібком на полотні передавали коханим свою підтримку та тепло душі.

Запис пісні відбувся на звукозаписуючій студії, де співачки побачились вперше з початку року і через деякий час після того, як TAYANNA написала Вірі з пропозицією заспівати разом. Зворушлива зустріч, міцні обійми та усі пережиті емоції вилилися у чутливе виконання.

Обкладинка треку була створена дбайливими руками вишивальниці Софії Гольдман-Манастирської у старовинній техніці «ланцюжок», який найчастіше використовували на Буковині, Гуцульщині, Лемківщині та Сумщині та є однією з понад 100 технік вишивання.

Послухати тендітну дівочу пісню «Вишиванка» у ніжному виконанні VERA і TAYANNA можна вже зараз на YouTube.

Фото:Detali Agency


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top