Анастасія Стадник: «Щастя у родині – це найголовніше у житті»

Анастасія Стадник: «Щастя у родині – це найголовніше у житті» - 1 - изображение

Перша обкладинка року завжди особлива, тому ми вирішили її присвятити найголовнішому – сім’ї. Саме тому головною героїнею січневої digital cover Woman Magazine стала блогерка-мільйонниця Анастасія Стадник.

В очікуванні на другу дитину Анастасія встигає виховувати маленьку Міланку, бути підтримкою для чоловіка, вести бізнес та щодня мотивувати публіку у сторіз ставати кращими та вірити у свої сили. Про родину, цінності, фемінізм та покоління Z  – у ексклюзивному інтерв’ю. 

Анастасія Стадник: «Щастя у родині – це найголовніше у житті» - 2 - изображение

Минулий рік для багатьох запам’ятався гучними зірковими розлученнями. Як ви ставитеся до того, коли спочатку показують ідеальну картинку в мережі, а після розлучень виливають туди гірку правду? Як дотримуватися балансу?

Минулий рік дійсно був шоковим для всіх нас. Особливо для підписників, тому що багато пар блогерів, які показували ідеальну картинку, розлучилися. І зробили це не просто мирним шляхом, а з политтям бруду одне на одного. Насправді така ситуація мене взагалі не тішить, і я проти показухи. Якщо мій чоловік не бажає зніматися у моєму блозі, то я буду підтримувати його рішення і показувати себе та дитину. У нас був такий період: три роки мій чоловік не хотів фотографуватися для блогу. Я не бачу в цьому нічого поганого. Для мене головне — гармонія та щастя в сім’ї, а не публічні фото, які зазвичай набирають значно більші охоплення.

У першу чергу варто обговорювати сімейні нюанси в своєму колі, а потім уже показувати це в інста-мережі. Я за те, щоб все було в комфорті, щоб все було обговорено. Я не намагаюся створити ідеальну картинку, я за правду. Якщо ми посварилися, значить це так має бути, і я можу навіть зі сльозами вийти у сторіз. Я не буду зображати щасливу сім’ю, якщо в цей момент її немає. Вважаю, що саме за щирість мене люблять мої підписники.

Я не намагаюся створити ідеальну картинку, я за правду

Анастасія Стадник: «Щастя у родині – це найголовніше у житті» - 3 - изображение

Історично в українських сім’ях тривалий час був принцип: чоловік – працює, жінка – виховує дітей. Нині ролі чоловіка та жінки видозмінилися. Який формат сімейних стосунків для вас найкомфортніший?

Раніше принципово було те, щоб чоловік працював, а жінка виховувала дітей. Це все дуже змінилося. Фемінізм вніс свої корективи у сімейні стосунки. Я хочу сказати те, що я за характером така людина, яка не змогла б сидіти просто вдома і виховувати дитину, мити посуд та куховарити. Моє бачення сімейних стосунків абсолютно інше. Я люблю розвиватися, не стояти на місці. Я можу делегувати всі хатні обов’язки, але робочі моменти мене надихають, окриляють. Чим далі, тим більше я хочу зробити у різних сферах бізнесу. Не можу зупинитися, мені потрібен цей розвиток! Я за те, щоб і чоловік, і жінка працювали. У такий ситуації найголовніше — мати один сімейний бюджет, не ділити, хто скільки заробив, а просто працювати на благо сім’ї. Повинно бути рівноправ’я у родині.

Що вам особисто більше імпонує у контексті боротьби за права жінок: активний громадський протест чи шлях особистості, яка сама обстоює свої права?

Зараз дуже багато є статей, постів щодо боротьби за права жінок. Як я вже казала, моя позиція — це рівноправ’я у фінансовій сфері. Але ми все ж таки жінки, виходимо заміж. У цій фразі й пояснюється сенс, що варто бути за чоловіком. Я вважаю, що саме чоловік — голова родини, опора, стіна. Жінка — це вже шия, яка направляє свого чоловіка. Як би я не була за права жінок, я вважаю, що все одно має бути така ієрархія: чоловік, дружина, діти.

Саме чоловік — голова родини, опора, стіна

Анастасія Стадник: «Щастя у родині – це найголовніше у житті» - 4 - изображение

Покоління Z змінює формат інституту сім’ї, обирає громадянський шлюб замість офіційного розпису та церемоній. При цьому більшість вважає, що серйозні стосунки варто розпочинати після 30 років, коли особистість вже сформовано. Як ви ставитеся до такої соціальної тенденції?

Покоління Z — це взагалі нонсенс, це щось космічне, феєричне. Це люди з дуже цікавим складом розуму. Вони змінюють нас. Це, знаєте, як бабусі в шоці від своїх дітей, наші батьки від нас, а ми в шоці від розвитку наших дітей.   Я не можу погодитися з тим, що серйозні стосунки варто починати після 30 років, хоч закордоном це вже давно нормальна практика. Коли люди вже нагулялися, знайшли своє призначення, мають певний статус. Я, наприклад, одружилася в 22, і не можу сказати, що це було запізно, чи зарано. Кожна людина індивідуальна. Хтось в 22 може будувати свою родину, бізнес і крокувати далі, а хтось в такому віці тільки починає відходити від батьків.

Психологи все частіше відзначають, що статус «мами» дуже ідеалізують, і через це багато жінок після народження дітей змінюються і певною мірою зраджують себе, щоб відповідати ідеальним нормам суспільства. Що ви думаєте про це?

Я вам скажу як блогерка, яка має свій лайфстайл-щоденник, де я розповідаю про дітей, я отримую багато критики, хоч і вважаю, що я гарна мама, адже я роблю все для своєї дитини. До моїх дій завжди є прискіпливе ставлення. Наприклад, коли Міланці було 8 місяців, ми з чоловіком поїхали відпочивати на 2 дні. І я одразу стала горе-мамою. Насправді, потрібно спокійніше реагувати на материнство, на дитину, не створювати гіперопіку. Дитині важливо відчувати, що її люблять і завжди підтримують, але це не означає, що вона завжди буде на мамі та на татові. Коли батькам необхідно відлучитися по роботі, по власних справах або щоб побути вдвох, дитина може провести час з бабусею. Це створює певне соціальне коло. Потрібно все робити з розумом, адже я не тільки мама, а й дружина, я дівчина, якій подобається шопінг та зустрічі з подругами.

Ви зараз чекаєте на другу дитину. Якщо порівнювати першу та другу вагітність, яку значну різницю можете відзначити? 

Так, я зараз в очікуванні другої дитини. Ця вагітність дуже сильно відрізняється від першої, починаючи з токсикозу і до процесу виношування. Можу відзначити, що друга вагітність, напевно, йде швидшими темпами, адже я маю обов’язки як дома, так і на роботі. Я не зациклююся, живу своїм життям, просто у мене росте пузико, та збільшуються терміни. Найголовніше — це сім’я, щоб вона була здорова та щаслива. Ми для цього стараємося все робити.

Анастасія Стадник: «Щастя у родині – це найголовніше у житті» - 5 - изображение

Чи вплинуло на вас материнство, як воно вас змінило? Що в ньому було найважчим?  

Материнство — це найпрекрасніший період життя будь-якої жінки. Знаєте, навіть якщо ви відчуваєте, що ще не готові, що діти — це не ваше, то після народження дитини все змінюється. Коли ви бачите цю крихітку, ваші інстинкти, які закладені генетично, відразу розкривається. Жінка стає ніжнішою, добрішою, люблячою. Я все життя мріяла про дитину. Я вважала, що це щось магічне, коли в організмі жінки може битись ще одне, два, три серця одночасно. Це магія! Як би не було важко з недоспаними ночами, з хворобами, з виношуванням, з пологами, це все одно прекрасний період. 

Материнство — це найпрекрасніший період життя будь-якої жінки

Які сімейні цінності ви хотіли б передати своїм дітям? 

Це те, що сім’я — найважливіше у світі. І ніщо, ніхто не може стати поряд з цією цінністю. Адже коли є сім’я — є життя, є спокій, є щастя, радості. І на всіх цих емоціях ви можете легко досягати своїх особистих цілей, розвивати успішно бізнес, підкорювати світ. Ти черпаєш все натхнення, енергію з того, що є вдома. Можна помітити, коли є сварки, образи, не вдається сконцентруватися на інших справах.

Зараз модно бути успішною жінкою у всьому – сім’ї, кар’єрі, стосунках із друзями, сексі… Як ви ставитеся до такого підходу до життя?

Я — людина, яка вважає, що це правильно. Це не модно, а правильно. Потрібно виставляти баланс часу уваги до кожної зі сфер діяльності. Якщо говорити про родину, то не треба забувати, що час необхідно виділити не тільки дитині, а ще й чоловіку, собі, роботі, друзям. Так, це важко поєднувати, але це можливо, адже головне — це бажання. Одного разу у мене був пост, де я розповідала, що жінка — вона не в цирку, вона не може жонглювати усіма сферами одночасно. Тобто, вона може тільки дві захопити, а третя, четверта вже йде на спад. Насправді, все можливо, якщо вперто працювати та йти до своєї мети.

Все можливо, якщо вперто працювати та йти до своєї мети

Анастасія Стадник: «Щастя у родині – це найголовніше у житті» - 6 - изображение

Як змінювалося ваше ставлення до зовнішності з часом? Чи помічаєте ви тренд на натуральність? І як до нього ставитеся?

Я та людина, яка неодноразово зверталася до пластичного хірурга та має втручання у свою зовнішність. У мене дві ринопластики. І коли я йшла до лікаря, я відзначала, що натуральність дуже важлива для мене і не треба робити тонкий, маленький ніс. Мені важливо, щоб людина, яка мене до цього не знала, вона не здогадалася, що це була ринопластика. Також у мене зроблені груди, але я обрала натуральний, охайний розмір. Головне — не зловживати, варто мати міру та бути в гармонії з собою та своїм тілом.

Нині час відповідального споживання. Як ви формуєте свій гардероб на сезон? Що робите з речами, які вже навряд чи носитимете?

У мене є свій бренд одягу Stadnyk.store, колекції виходять постійно, тому одяг поповнюється в гардеробі, але я завжди стараюся перебирати одяг, віддавати його на розпродажі, благодійність. Потрібно давати одягу друге життя, особливо, коли є ті люди, які мають потребу в ньому.  Я за відповідальне споживання! Всім рекомендую не викидати речі, а запропонувати близьким, спробувати продати або віддати у спеціальні заклади, які мають в тому необхідність.

Анастасія Стадник: «Щастя у родині – це найголовніше у житті» - 7 - изображение

Розкажіть про свої плани на 2022 рік.

В планах на 2022 — народити легко та мати здорову дитину, налаштувати наше життя з появою крихітки. Треба, щоб всі жили в гармонії, адже дитина перевертає життя на 90 градусів і потрібен час, щоб адаптувати всі процеси, розставляти цілі та пріоритети. Матеріальних цілей у мене немає. Я за те, щоб був баланс у родині, був спокій, щастя.

Анастасія Стадник: «Щастя у родині – це найголовніше у житті» - 8 - изображение


Текст: Марія Холотій

Фото: особистий архів героїні


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top