#MediaWoman: Ольга Мусійко про тенденції HR-сфери та найм талановитих людей

#MediaWoman: Ольга Мусійко про тенденції HR-сфери та найм талановитих людей - 1 - изображение

1+1 media – один з найбільших медіахолдингів України, який об’єднує понад 2000 справжніх Людей Ідей, щороку впроваджуючи величезну кількість потрібних конкурсів та ініціатив для працівників. Очолює команду департаменту по роботі з персоналом Ольга Мусійко.

У межах ексклюзивного проєкту #MediaWoman ми поговорили з Ольгою про тенденції HR-сфери, найм талановитих людей, навіщо прививати людям лідерські якості та як створювати корпоративну культуру, яка надихатиме тисячі людей.

1+1 media – компанія, яка щороку присутня в ТОП кращих роботодавців України. Як поясните таку тенденцію? І що ви як роботодавець робите для того, аби цей тренд ставав закономірністю?

Упродовж останніх 10 років компанія 1+1 media інвестує у розвиток корпоративної культури, системно працюючи над брендом роботодавця, створюючи проєкти для людей та про людей.

Щороку ми реалізовуємо велику кількість внутрішніх  ініціатив, аби наші працівники відчували себе частиною великого механізму та дружньої «плюсівської родини». Наприклад, три року тому ми започаткували гарну традицію – вітати колег, які святкують ювілей 5, 10, 15, 20, 25 і більше років у компанії ювелірними виробами бренду Guzema Fine Jewelry. Спеціально для нас була створена унікальна лінійка корпоративних прикрас. Четвертий рік поспіль в 1+1 media є проєкт «Люди Ідей» – історії про наших фантастичних колег, які вражають та заряджають любов’ю до своєї справи інших. Щороку ми проводимо величезну кількість навчальних заходів, запрошуємо різноманітних спікерів, аби прививати культуру постійного навчання, системно працюємо над Корпоративною соціальною відповідальністю. І запит на це – величезний.

#MediaWoman: Ольга Мусійко про тенденції HR-сфери та найм талановитих людей - 2 - изображение

«Люди Ідей» – історії про наших фантастичних колег, які вражають та заряджають любов’ю до своєї справи інших

Також у нас є можливість щодня комунікувати з багато мільйонною аудиторією, що дає можливість звернути увагу на важливі питання, та  долучити до наших ініціатив інші компанії, наприклад як до масштабної соціальної кампанії по протидії ейджизму щодо людей елегантного віку #забутипровік.

Не секрет, що 1+1 media має розвинену корпоративну культуру та дієву систему цінностей. Ви працюєте над цим системно впродовж багатьох років. Як досягли такого результату і що робите зараз, аби закріпляти його та рухати вперед?

1+1 media – компанія, де в центрі бізнесу стоять люди з цінностями, які сповідує компанія, і які реалізують амбітні задачі та проєкти.

Для нас важливо, аби наші корпоративні цінності #відкритість, #чесність, #сміливість, #відповідальність, #повага_та_любов, були не тільки красивими написами на стінах чи брошурах, а й справді стали патернами поведінки наших колег, якими керувалися не тільки у робочих процесах, а й в особистому житті.

Якщо говорити буквально, то ще на етапі співбесіди ми орієнтуємося не тільки на професійний досвід, а й звертаємо увагу на цінності, якими керується кандидат. Також на етапі знайомства з компанією цьому блоку ми присвячуємо окремий курс.

#MediaWoman: Ольга Мусійко про тенденції HR-сфери та найм талановитих людей - 3 - изображение

В основі всіх наших проєктів, різноманітних корпоративних заходів та цікавих акцій, ми створюємо культуру, де цінності – наш генетичний код і те, що робить нас Плюсівцями. Якщо озиратися назад і говорити про підсумки, то в нас це виходить чудово.

1+1 media – компанія, де в центрі бізнесу стоять люди з цінностями

Що зараз є пріоритетом для пошукачів при виборі компанії-роботодавця?

Ковідні реалії змінили ринок праці. Це особливо стало відчутно під час минулого року. Суттєво змінились пріоритети при виборі компанії-роботодавця. Робота в умовах невизначеності та реакція людей на невизначеність – це завжди страх, тому на перший план у пошукачів вийшли відчуття захищеності, стабільність та турбота з боку компанії.

Розвинена корпоративна культура, команда, яка надихає та веде вперед, відкритість компанії – це те, що буде в тренді серед пошукачів ще дуже довго. Тепер роботодавці мають зосереджувати свої зусилля навколо цих постулатів, розповідати ринку історії та, знову ж таки, ставити в центр людину.

Робота в умовах невизначеності та реакція людей на невизначеність – це завжди страх

Ліга плюсів – це про лідерство. Чому ви почали працювати в цьому напрямку та вирощувати лідерів всередині компанії?

Світ постійно змінюється, і зміни ці відбуваються з шаленою швидкістю, в зв’язку з цими змінилися підходи до управління та комунікації з командою. Зараз головною компетенцією лідерів є здатність швидко реагувати на зміни, швидко вчитися новому і розвивати членів своєї команди. Плануючи стратегію та ставлячи перед собою задачі ми орієнтуємося на людей, які будуть її втілювати. Ми поставили собі за мету зробити знання про людську природу – гігієнічною нормою члена команди плюсів.

#MediaWoman: Ольга Мусійко про тенденції HR-сфери та найм талановитих людей - 4 - изображение

Так народився проєкт «Ліга Плюсів» – програма розвитку менеджерів, мета якої – навчити менеджерів справлятися зі змінами і розвивати компетенції, які дозволяють бути ефективними і допомагають успішно управляти своїми командами в нових умовах.

Зараз головною компетенцією лідерів є здатність швидко реагувати на зміни

Поділіться особистими правилами відбору кандидатів. Що для вас визначальне при інтерв’ю та працевлаштуванні?

Звісно, цінності, наявність професійного досвіду – це дуже важливо, але ще існує так звана «хімія» між керівником і новим співробітником, яка виникає в процесі знайомства, та без якої – навряд вийде якісна колаборація.  Коли всі три складові є – тоді складеться пазл.

Що стосується конкретно відбору кандидатів у медійній компанії, можу запевнити, що це дуже цікаво та місцями не стандартно. Це точно те місце, де на співбесіді вам можуть задати питання, які ви навряд чи почуєте у інших компаніях, наприклад  –  що ви знаєте про телебачення,  що ви дивитесь на ТБ, які ваші улюблені шоу або серіали? Це як питання про хобі, яке насправді чудово розкриває кандидата, його мотивацію та готовність стати членом команди.

#MediaWoman: Ольга Мусійко про тенденції HR-сфери та найм талановитих людей - 5 - изображение

Що робити, аби хімію, про яку ви говорите, зберегти і не дати вигоріти?

Кожен лідер команди повинен пам’ятати, що колектив – це живий організм, і потрібно багато працювати над його еко-системою. Задача менеджера – стати архітектором мережі довіри в своїй команді – створити, розвивати і зберігати її, бути драйвером стосунків, реагувати на зміни, мати індивідуальний підхід до кожного. Це титанічна робота, але вона того варта.

Колектив – це живий організм, і потрібно багато працювати над його еко-системою

У чому унікальність 1+1 media як роботодавця?

Ми сім’я – велика і дуже різна, але яку об’єднують єдині цінності, амбітні цілі та задачі. У повітрі наче літає якийсь «меджик», який не залишає байдужим кожного, хто до нас потрапляє. Цьому є підтвердження: середній стаж роботи в 1+1 media доволі високий – 6 років. Що, насправді, достатньо довго для сьогоднішніх реалій!

Поділіться власними правилами ефективності. 

Головне правило – не бути ідеальним, та не намагатися все встигнути. Моя ціль – робити на максимум всього, що від мене залежить. Також надважливо вміти знаходити баланс між роботою та особистим життям, адже це, зрештою, суттєво впливає на твій внутрішній ресурс і мотивацію.

Якою є ваша професійна місія?

Мені здається, що життєва, отже й професійна місія кожної людини – отримувати справжнє задоволення від своєї справи і того, що робиш. Як на мене, правило «робити щось, аби комусь було добре» – не ефективне, якщо ти сам не отримуєш задоволення від власної справи – навряд досягнеш вагомих результатів.


Текст: Марія Холотій

Фото: прес-служба 1+1 media


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top