Наталі Литвин: «Скажи, на кого ти підписаний, і я скажу, хто ти»

Наталі Литвин: «Скажи, на кого ти підписаний, і я скажу, хто ти» - 1 - изображение

Вона завжди щира і швидко йде на контакт. Про інтерв’ю з інфлюенсеркою Наталі Литвин, попри її щільний графік та поїздки між містами, ми домовились швидко і організовано. Блогерка з мільйонною аудиторією – вона цінує тепле спілкування, дружбу і стосунки. А ще – вона за справедливість і чесність. Наталі не так давно надихнула мільйони людей своєю боротьбою за «прозорі» результати конкурсів краси, членом журі одного з яких побувала. Про це, бізнес і життя Наталі у Львові – в нашому матеріалі.

Твоє блогерське життя – у Львові. Крім активностей там, ти зараз у Києві. Які плани в столиці?

Я дуже сильно люблю Львів і хочу тут жити надалі. Але оскільки більшість активностей та цікавих подій відбуваються у Києві, мене часто запрошують у столицю на різні івенти. Не завжди є змога поїхати, бо графік дуже щільний, але коли можу – з радістю приймаю запрошення (усміхається). Останній рік пандемія змінила мій блог з “тревел” на домашній. Якщо раніше було по 10-12 подорожей в рік, то зараз цього, на жаль, немає. Країни, які цікавлять – недоступні.Поки що я нікуди не лечу. Бо у пріоритеті зараз швидко закінчити ремонт та переїхати у своє житло. Та все ж, якщо з’явиться вільний тиждень, з радістю поїдемо у подорож. Ми з чоловіком вже майже рік одружені, а так і не були у медовому місяці.

Наталю, нещодавно я мала інтерв’ю з твоїм колегою – блогером Олександром Заліско. На запитання про друзів-інфлюенсерів він першою назвав тебе. Які в тебе стосунки з іншими блогерами поза Instagram?

Це мені нагадало запитання у шкільній анкеті, з ким ти дружиш (усміхається). Насправді з дуже багатьома колегами у нас теплі стосунки, ми дуже добре спілкуємось з Анею Притулою, Дашею Квітковою, Танею Самбурською, Валерією Юрченко, Анею Трінчер, Лідою Кошарською тощо. Щодо ближчих друзів, до кого можу завжди звернутися, у будь-який час зателефонувати чи запросити на День народження – це, звісно, Саша Заліско, Таня Пренткович, і мій накращий друг та чоловік Саша Куровський.

Не так давно ти занурилася у нове для себе ком’юніті – індустрію конкурсів краси. Як пройшов для тебе досвід журі на події MISS TV LVIV?

Я не можу сказати, що я занурилася в індустрію конкурсів краси. Мене просто запросили бути суддею такої події. Мені було дуже приємно отримати запрошення. Я запрошувала дівчат-учасниць у себе в сторіс, вони приходили після цього на кастинги. Було серед них багато моїх підписниць. Отримала багато задоволення, бо дивилася, які наші дівчата: красиві, впевнені в собі. Але цей конкурс пройшов не без пригод. Це був складний для мене час, оскільки будучи в журі на самому фіналі, ми з суддями зрозуміли, що перемогла не та дівчина, за яку ми голосували. Тобто, хтось сфальсифікував результати. Цей факт довести не так легко, але обуренню дівчат не було меж. Я проводила справжнє розслідування для того, щоб довести – мала виграти інша дівчинка. У мій бік йшли погрози, я отримала дуже багато попереджень, що краще у це не лізти. Але я хотіла захистити дівчат, які лишилися обманутими. Я зібрала усіх членів журі і ми перепитали одне одного, хто за кого голосував. Виявилося, за дівчинку-переможницю немає жодного голосу. Після цього ми з’ясували, хто справжня переможниця, купили разом їй стрічку і корону та нагородили.

Багато хто каже, що конкурси краси завчасно проплачені. І дуже шкода, що в цьому випадку це, скоріше за все, підтвердилося.

Наталі Литвин: «Скажи, на кого ти підписаний, і я скажу, хто ти» - 2 - изображение

Як гадаєш, конкурси краси в наш час – чи не радше це оцінка жінки за якимись стандартами? Чи варто було би якось вдосконалити такі заходи по відношенню до учасниць?

Загалом конкурси краси вже трошки відходять від всієї цієї страндартизації в наш час. Зараз вже немає суворих вимог до параметрів і вимог, як колись. Виняток, мабуть, конкурс «Міс Україна», там усе дуже чітко прописано. Регіональні конкурси, як наприклад, у Львові, залучають до себе максимально різних дівчат – фотомоделей, артисток, танцівниць, молодших і старших. Мені подобається, що ми вже виходимо за застарілі рамки, і шукаємо не просто красиві картинки, а тих, хто має свої досягнення і успіхи. Я намагалася в якості журі оцінювати те, яка подача учасниць, як вони себе поводять на сцені. Бо це не вроджені дані, над цим працюють.

Що для жінки найголовніше в житті, як вважаєш?

Найголовніше для жінки – бути щасливою (усміхається). Для мене моє щастя – здорова сім’я, можливість подорожувати і їсти смачну їжу, реалізуватися, займатися улюбленою справою. Але для когось це може бути щось зовсім інше. Кожній жінці варто самій усвідомлювати своє щастя, цілі і виставляти пріоритети. Тільки тоді жінка розуміє, що для неї найголовніше.

Блогери можуть настільки впливати на підписників, щоб міняти їхні життя?

Наталі Литвин: «Скажи, на кого ти підписаний, і я скажу, хто ти» - 3 - изображение

Треба розмежовувати поняття «блогер» та «інфлюенсер».

Блогер –це людина, яка веде свій блог, яка має свій щоденник, яка туди щось записує, фотографує, і це не завжди лідер думок. Впливати на інші життя можуть інфлюенсери, які точно є лідерами думок, і я себе такою вважаю. Мій блог уже існує років сім, і я завжди вкладала туди посил користі, філософії, виховання. Наприклад, я веду екологічний спосіб життя і знаю від сили двох-трьох блогерів, які таке висвітлюють. Але я знаю, що після моїх майстер-класів і розповідей про те, як почати сортувати сміття, багато людей починають це робити. Мені неймовірно приємно це усвідомлювати! Також я розповідаю про моду, стиль і тренди. Коли я бачу довіру, що люди зі мною, я розумію, що хтось вчиться зі мною подорожувати, хтось відкриває для себе щось нове у своїх стосунках з коханими. Я в захваті, що це може когось надихати і мотивувати. Але точно важливо – фільтрувати свої підписки на блогерів. Скажи, на кого ти підписаний, і я скажу, хто ти.

Як змінилася ти сама після заміжжя, запуску бізнесу і приходу більшої популярності за останній час?

Я б сказала, що я стала ще більш цікавою та різною. Можливо тому, що у мене з’явилося більше справ і проектів. Зараз у мене не лише блог, я стала навчати людей, як заробляти в інстаграмі, запустила свій бренд одягу. Раніше я ховала свої знання за сімома замками, бо думала, що я не маю змоги когось навчити, то зараз я впевнено ділюся і розумію, що я компетентна, і людям це потрібно. Я стала ближча до аудиторії, однозначно. Після заміжжя я більше навчилася приймати компроміси у наше життя.

Як гадаєш, чому у тебе усе так стрімко почало мінятися саме у рік локдаунів – в 2020-му?

Наталі Литвин: «Скажи, на кого ти підписаний, і я скажу, хто ти» - 4 - изображениеНезалежно від локдаунів, у мене саме в цей рік почалися зміни.

Стосунки з коханим досягли того піку, коли треба було переходити на наступний етап.

Ми одружилися, і молодій сім’ї потрібно було десь жити. Ми придбали житло і щасливі від цього. Це рік не переломний, я думаю, це співпадіння, коли усі карти склалися (усміхається). А карантин був періодом певних перешкод, який показав, як важливо цінувати прості моменти щастя в житті.

Твоя брендова лінійка еко-одягу існує вже рік. Важко було стартувати у кризовий для всього світу період?

За рік до того, як ми це запустили, ми це детально планували. Було багато ідей, не було досвіду. Я довірилася людині, яка мені допомогла в деяких питаннях. Однак все ще було багато думок, ідей, як зробити краще. І я зрозуміла, що ми просто відтягуємо і втрачаємо дорогоцінний час. Ми на той момент відшили одяг, але не запускали в продаж, бо хотіли довести все до ідеалу. І тому моделі частково почали втрачати актуальність, тканини були літні, а вже настав кінець сезону. І тоді в нас ще було весілля, і я не мала взагалі вільного часу. Усе в комплексі повпливало не на нашу користь. Ми пішли у великий мінус, не змогли повернути навіть частину того, що ми туди вклали. Наразі я не готова знову вкладати багато, а треба ще багато. Були й інші проблеми – на кордоні «застрягала» тканина, ми не вибороли її (усміхається). Тому, бренд зараз на паузі і я чекаю кращого моменту, натхнення і бажання, бо хочеться, щоб це було геніально. І ми на шляху до цього – цей бренд буде максимально екологічним: від тканин до ґудзиків і бірочок. Це супер-актуально!

Не було думок про переїзд до столиці і стрімкіший розвиток там?

Київ особисто для мене перспективний, але не такий комфортний для життя. Іноді нам хочеться спокою, а у столиці атмосфера постійної гонки за успіхом, це дуже тисне. Для мене Львів – місто душі. І якщо ми колись захочемо трішки пожити у Києві, то впевнена, що повернемось додому.

А місто мрії – все одно теж Львів? Чому?

Якщо Україна, то Львів. Я щодня відчуваю себе тут туристом, щодня милуюся вуличками та людьми. Вони тут особливо гостинні, щасливі. Якщо закордоном, то Лондон. Дуже подобається англійська привітність, нотки аристократизму. І місто неймовірно красиве, в яке я готова повертатися хоч щороку.


Текст: Вікторія Покатілова

Фото: особистий архів Наталі Литвин


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top