Саша Пустовіт: «Красива дівчина – та, що впевнена в собі»

Woman Magazine

На digital-обкладинці блогер Саша Пустовіт, яка виховує разом із чоловіком двох синів, керує власним салоном краси та надихає мільйонну аудиторію. Її життя спершу може здатись ідеальним, але насправді кожне досягнення потребує зусиль. Про складнощі, сімейне життя, стосунки із собою – ексклюзивно в нашому інтерв’ю.

Саша Пустовіт: «Красива дівчина – та, що впевнена в собі» - 1 - изображение

На початку цього року у Великій Британії на законодавчому рівні заборонили блогерам використовувати фільтри, які змінюють зовнішність. Що ти думаєш стосовно такого закону?

Британці подумали не тільки про глядачів, але й про блогерів, адже на психіку блогерів виростання фільтрів також впливає. На екрані ти бачиш себе з ідеальним тоном, маленьким носиком і великими губами, а потім дивишся в дзеркало і думаєш: «Хто це така?». Якщо в Україні заборонять фільтри, я нормально це сприйму. У мене довгий час була залежність від масок, які змінюють зовнішність. Коли ти до цього звикаєш, то потім губишся, який вигляд маєш у реальності.

Глядачі самі мають обирати, чи варто рівнятись на когось. Наприклад, Анджеліна Джолі прекрасна, але ніхто впаде в депресію через те, що має іншу зовнішність.

Саша Пустовіт: «Красива дівчина – та, що впевнена в собі» - 2 - изображение

Що допомогло тобі прийняти та полюбити себе?

На мене дуже вплинуло захоплення б’юті-індустрією. Я дізналась, що від нашої постави залежать контури обличчя, поцікавилась, як прибрати друге підборіддя, звернулась до косметолога, аби гармонізувати лице за допомогою препаратів. Можна без шкоди для здоров’я трохи підкорегувати зовнішність. Зараз я зовсім інша. Якщо порівнювати фотографії п’ятирічної давності і мої сьогоднішні знімки – це різні люди. Ми дорослішаємо, змінюється наш погляд та усвідомлення себе.

Красива дівчина – та, що впевнена в собі. Водночас закомплексована буде намагатися заховати свої недоліки і виглядатиме неприродно.

Через любов до краси ти відкрила власний салон, якому на твій день народження, 19 червня, виповниться рік. Що вдалось зрозуміти за цей час в бізнесі?

Жоден бізнес не є ідеальним. Ми допускали помилки, було соромно перед клієнтом, виникали незрозумілі ситуації, але найголовніше – це те, що ми прагнемо рости та ставати кращими. Для нас дуже важливий фідбек. Прекрасний клієнт не каже, що все сподобалось, а вказує на якийсь недолік, який ми можемо виправити і покращити салон.

Саша Пустовіт: «Красива дівчина – та, що впевнена в собі» - 3 - изображение

Які плани надалі?

У цьому році буде відкриття ще одного бізнесу. Я дуже сподіваюсь, що в мене буде  традиція кожен рік щось відкривати. Незабаром в Івано-Франківську відкриється б’юті-клініка, де ми зробимо акцент на здоров’ї. У нас буде трихолог, косметолог, гінеколог, корекція фігури та лазерна епіляція. Такі б’юті-клініки наразі актуальні і лише набирають обертів. Медична освіта дала мені багато знань щодо того, яка має бути стерильність та ефективність процедур.

Не шкодуєш, що покинула навчання в університеті?

Зараз я абсолютно щаслива людина, бо займаюся улюбленою справою. Але я вчинила ризиковано – пішла з другого курсу інтернатури медичного університету. На той момент я вже була реалізованим блогером і навчання мені взагалі не заважало. Просто зізналась собі, що стоматологія – не моє. Всіх можна обманути – тільки не себе. Тим паче стався випадок, який вплинув на моє рішення. Одного разу пів пари викладач обговорював мене: «Чому вона фоткається у Буковелі в купальнику, а потім відпрошується додому, бо хвора» Про мої подорожі та зйомки говорили в університеті. Це було неприємно. Я перестала ходити на пари, а через два місяці прийшов лист про відрахування з інтернатури.

Саша Пустовіт: «Красива дівчина – та, що впевнена в собі» - 4 - изображение

Той, хто має публічну кар’єру і успішно керує бізнесом, як правило, отримує «бонус» у вигляді заздрісних або негативних коментарів. Як ти реагуєш на критику?

Дуже багато зауважень щодо мого зовнішнього вигляду: то купальник повнить, то пушок помітний біля вуха. До речі, я його прибрала, тому що в нас з’явилась нова послуга в салоні і треба було її протестувати. Молитви хейтерів почуті (жартує). Насправді я не реагую на хейтерські коментарі. Я ніколи в житті не пішла б робити ринопластику через чиюсь суб’єктивну думку. Пластика – це суто мої внутрішні відчуття. У мене з’явилось більше впевненості. Раніше я не бачила свій ніс ідеальним, звужувала його у фотошопі. До речі, більшість моїх підписників не помітили суттєвої різниці. І навіть жартували в коментарях, що різниця лише у 9 тисяч євро.

Я не скажу, що наразі повністю задоволена собою – завжди є куди підіймати планку. Хочеться більше попрацювати над фігурою, але в такому робочому графіку поки складно знайти час.

Сашо, як тобі вдається постійно транслювати життєрадісний лайфстайл в Інстаграмі?

Я свідомо не чіпаю теми, які можуть викликати безліч негативу в коментарях, хоч вони і підіймають статистику. Насправді я дуже спокійна флегматична людина. Зі мною неможливо сваритися, бо в конфліктних ситуаціях я скоріш промовчу. У мене майже немає перепадів настрою, тому я просто транслюю своє життя. У сторіс я плакала всього два рази за весь час ведення блогу.

Саша Пустовіт: «Красива дівчина – та, що впевнена в собі» - 5 - изображение

Я прислухаюся до своїх підписників, які просять написати пост на певну тематику або нагадують, які питання давно не підіймались в моєму блозі. Тоді я роблю опитування в сторіс, де моя аудиторія обирає тему, на яку ми говоримо. Людям важливо відчувати справжній зв’язок з блогером. Своїх постійних читачів я бачу щодня, коли заходжу в Дірект, переглядаю їхні відповіді на сторіс та коментарі. Інколи для людей є дивним, що я можу поспілкуватись зі своїми читачами. Але я не якась зверхня селебреті.

Ви з чоловіком разом 6 років, у вас двоє прекрасних синів. Що допомагає не загубити почуття поміж побутових справ і роботи?

Ми вдвох розуміємо, що є така штука, як рутина, і часом вона дуже жорстока. Можна витратити купу часу, аби прибрати у квартирі, поскладати дитячі іграшки, привести себе до ладу. І вже немає ані сил, ані бажання йти пити келих вина і обійматися з чоловіком, бо єдине, що хочеться, – спати. Тому в нас з Ігорем є правило: влаштовувати подорожі та відпочинки лише для двох. 80% наших поїздок – без дітей. Ми з чоловіком отримуємо нові враження і одразу згадуємо, які ми молоді.

Діти не будуть завжди маленькими. Найважче – витримати перші 6 років. Це, звісно, мистецтво.

Саша Пустовіт: «Красива дівчина – та, що впевнена в собі» - 6 - изображение

Пам’ятаєш початок ваших стосунків? Розкажи, як ви познайомились і чим тебе підкорив Ігор.

На момент нашого знайомства Ігор вже був популярним ведучим. Він епатажно вдягався, працював у нічних клубах, часто був у роз’їздах, тому, здавалось, що він несерйозний. Я тоді була у стосунках, де мені зробили пропозицію вийти заміж. Згодом, за моєю ініціативою, ті стосунки завершились, і ми з Ігорем почали спілкуватися. Пам’ятаю, як він написав мені вперше та попросив намалювати ескіз тату. Це був просто привід познайомитися, бо в результаті ніякого ескізу я не малювала.

Коли ми зустрілись на обід, то перше враження було позитивним. Ігор вихований, розумний, говорить дуже красиво, але забагато (усміхається). Мені здавалось, що між нами буде просто дружнє спілкування. Взагалі я вірю, що дружба між чоловіком і жінкою можлива.

Згодом Ігор розлучився зі своєю дівчиною, і наше спілкування почало набирати більш романтичного характеру. Ми сходили на побачення, поцілувались і на другий день почали жити разом. За три місяці спілкування ми достатньо дізнались одне одного, щоб прийняти таке рішення.

Як тобі Ігор зробив пропозицію?

Насправді я не хочу цю історію виносити на публіку. Мої підписники будуть вражені, коли дізнаються. Це не відбулось при трояндах, під оперним театром або на мальовничій терасі з краєвидом. Переважно дівчата очікують, що це станеться під час романтичної вечері або на День народження. Ігор мені освідчився в пориві шаленої пристрасті. Звісно, я одразу погодилась, хоча це було дуже несподівано.

Саша Пустовіт: «Красива дівчина – та, що впевнена в собі» - 7 - изображение


Текст: Наталія Філон

Фото: особистий архів


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top