“Діти та батьки в інтернеті: путівник для безпечної подорожі”: книга онлайн-безпеки дітей

“Діти та батьки в інтернеті: путівник для безпечної подорожі”: книга онлайн-безпеки дітей - 1 - изображение

В Україні представили першу книгу для батьків з онлайн-безпеки “Діти та батьки в інтернеті: путівник для безпечної подорожі”, в якій зібрали основні сучасні онлайн-загрози для дітей та підлітків, поради та зіркові приклади. Її написали у співавторстві Анастасія Дьякова – Радник з питань захищеності людини в інтернеті при Віце-Прем’єр-міністрі – Міністрі цифрової трансформації України, засновник освітнього проєкту #stop_sexтинг та Аліна Касілова – менеджерка навчальної діяльності #stop_sexтинг, дитяча та підліткова психологиня, тренерка.

Сучасні діти не розуміють, як це – жити без інтернету, соцмереж та ігор. Згідно з останньою статистикою, в Україні 96% дітей у віці 10-17 років постійно користуються інтернетом. Звісно, доступ до мережі дає можливість формувати світогляд, допомагає навчатися, розвиває уяву, впливає на родинні зв’язки, дружбу, романтичні стосунки для сучасних дітей. Але поруч із цим онлайн-світ створює безліч нових ризиків для дітей та підлітків. І в той самий час, майже 73% дітей ніколи не розказують дорослим про насилля та інші проблеми в онлайні.

26 червня о 19:30 на Книжковому арсеналі відбудеться презентація книги з авторками книги та запрошеними зірковими гостями. Про що вам розкаже книга? Як зробити безпечним час дитини в інтернеті? Коли варто реєструватися в соцмережах? Що таке кібербулінг та як захиститися від злочинців у мережі? Які є ризики та можливості для дітей у сучасному онлайн-середовищі? Усі ці питання авторки досліджують разом із відомими психологами, зірковими гостями та успішними батьками: “За коментарями та інтерв’ю я зверталася напряму до зіркових та успішних батьків та спеціалістів. А розпочинає книгу анотація від Маші Єфросиніної, і для нас – це честь. На Charity Weekend щодо сексуальної безпеки офлайн і онлайн ми познайомилися з видавництвом. Саме так і розпочалася історія з книгою. Ми неймовірно вдячні всім, хто долучився”, – говорить Анастасія Дьякова.

“Ми дуже хочемо, щоб ця книга служила практичним посібником. Якщо у вас виникає запитання щодо інтернет-безпеки, ви можете відкрити її та швидко знайти необхідну відповідь. Мрію, щоб книга допомогла якомога більшій кількості дорослих дізнатися про онлайн-безпеку. Не тільки для дітей, а й для своїх менших братів чи сестер, маленьких родичів”, – зазначає Аліна Касілова.

Книга “Діти та батьки в інтернеті: путівник для безпечної подорожі” Анастасії Дьякової та Аліни Касілової вже доступна у продажу на сайті видавництва “Талант”.

Куди звертатися за допомогою щодо безпеки в Інтернеті?

1. Дітям, які потрапили в небезпечну ситуацію в Інтернеті та дорослим – з питань, яким чином убезпечити дітей в мережі, можна звернутися на урядову консультаційну лінію 1545 (далі обрати 3). Здійснювати дзвінки на лінію можна цілодобово, безкоштовно і анонімно.

2. У рамках проєкта #Stop_sexтинг працює інтернет-портал повідомлень про матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми: Ви можете повідомити про контент сексуального насильства над дітьми, який виявили в Інтернеті. Ці повідомлення допомагають захистити дітей та не допустити їх подальшої сексуальної експлуатації.
https://stop-sexting.in.ua/send/

3. В Україні діє чат-бот з метою захисту дітей від сексуального насильства в Інтернеті. Діти і підлітки зможуть отримати інструкцію, що робити і куди звертатися, якщо їх шантажують в Інтернеті і вимагають контент сексуального характеру. Чат-бот працює на сайті та у Telegram @StopSextingBot.


Фото: пресс-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top