Аліна Качоровська: «Наші жінки – фантастичні, час додати їм любові до себе»

Аліна Качоровська: «Наші жінки – фантастичні, час додати їм любові до себе» - 1 - изображение

Родинна традиція робити кожен крок дівчат витонченим і стильним. Вже не один десяток років так створюють брендове взуття відомі Качoровські: від бабусі до мами, а від мами — до онуки. Сьогодні чобітки Kachorovska взувають і рекламують топ-зірки України. Найсвіжіша колаборація бренду на шпальтах у ЗМІ та на вустах у десятків блогерів. Тож, який він — феномен родиного українського бренду взуття — для Woman розповіла його очільниця в третьому поколінні — Аліна Качоровська.

Взуття Kachorovska часто називають продуктом сімейної традиції. Яка ця традиція і з чого вона почалася?

Історія Kachorovska почалась більше 60 років тому, у 1957-му. Моя бабуся Леоніда мріяла стати лікарем, але поїхати на навчання можливості не було, тому, щоб підтримати подругу, вона за компанію пішла вчитись на швачку.Сіла за машинку, спробувала шити взуття і – сподобалось! Так і почалась її історія професійної швачки. Моя мама Олена випадково підтримала цю лінію, пішла навчатися на інженер-технолога взуттєвого виробництва, бо там був найменший конкурс. Але – єдина з потоку, яка все життя пропрацювала за фахом, як виявилося – це було її покликанням. Я продовжила сімейну історію, бо побачила в сімейному ремеслі і досвіді 50-ти років можливість створити досвід щастя для тисяч українок.

Грудень почався для бренду Kachorovska вибуховою колаборацією з Тіною Кароль. Які перші результати бізнес-співпраці із зіркою такого рівня?

Ми отримали шалену підтримку з боку медіа, інфлюєнсерів та клієнтів. Це неймовірно приємно та надає нам сил і впевненості. Перше замовлення ми отримали за 10 хвилин після запуску і продовжуємо отримувати їх щодня: пари купують і для себе, і для подарунків близьким людям.

Чому саме Тіна Кароль і як ви зацікавили її для колаборації?

Навесні 2020 ми запустили кампанію Womanx2 (Жінка, помножена на 2). Пізніше ми задумалися про колаборацію і для нас важиво було продовжити тему жіночності. Для нас Тіна – це українська діва, уособлення жіночності, тендітності та краси. Ми дуже переживали, коли запропонували Тіні колаборацію. Під час знайомства ми розповіли історію Kachorovska, чому та як народилася ідея колаборації. Після зустрічі одразу прозвучало «Так!» – це було надзвичайно хвилююче і надихаюче.

Аліна Качоровська: «Наші жінки – фантастичні, час додати їм любові до себе» - 2 - изображение

В чому суть нової лінійки «Сама собі свято»?

На цю колекцію Тіну Кароль надихнули українки. Нас привчили бути скромнішими ніж треба. Наші жінки – фантастичні, час додати їм любові до себе. Tina Karol x Kachorovska саме про це. Колекція виходить напередодні Нового року, який більшість із нас зустрічатимуть вдома. Що це означає? Ми побачили, як із карантином і домашньою ізоляцією зросло навантаження на жінок. Нам доводиться суміщати в одному просторі (часто невеликому) роботу, хатні справи, догляд за дітьми та – також нерідкість – іншими членами родини. Додамо сюди свято, підготовкою до якого на 99% займається жінка: пошук подарунків, прибирання, планування, закупки, новорічний стіл… Не секрет, що в нашій традиції це не пара канапок, а повний набір страв. Навряд чи можливо за декілька секунд умовити мільйони жінок подумати про свій стан і настрій у свята, припинити обслуговувати всіх навкруги та подбати нарешті про себе. Але ми разом із Тіною дуже хотіли б звернути на це увагу.  Давайте побачимо свято у собі та близьких людях поруч, а не у мільйоні справ, які конче потрібно зробити до 12-го удару годинника. Ви – сама собі свято. Не каструля олів’є, а те, якою ви себе бачите та відчуваєте. Саме про це наша серія історій з Тіною.

Які етапи пройшов бренд взуття до моменту такої гучної рекламної кампанії?

Робота над проєктом тривала більше 7 місяців. Тіна професіонал і була занурена в процес до дрібниць: після першої робочої зустрічі попросила підготувати їй всі каталоги текстилей, щоб самостійно визначитися з основним матеріалом колекції. В результаті за 8 годин вона переглянула більше 100 каталогів виробників з Італіі та Іспаніі, і обрала 3 варіанти, з яких після апробаціі зупинилися на 2 видах сатину – сатин-плісе і гладкий сатин в кольорах рожевого кварцу, чорному, смарагдовому та гранатово-червоному (це була мануфактура з Італіі, яка виробляє текстиль вже кілька десятиліть поспіль). Було кілька десятків примірок, апробацій, правки до моделі йшли міліметрами, камінець Сваровскі обирався із 50 камінців різних виробників, кріплення збирали частинками з кількох країн, і в результаті, ще замовляли одну «запчастину» в українського ювеліра Олени Ястреб. Це фантастична історія, як продукт народжувався кропіткою працею і філігранною роботою Тіни, командою креативного бюро і майстрами фабрики. Окрема історія – це колодка, розроблена за нашим ескізом на одній із найкращих колодочних мануфактур Італіі (вони це роблять останні 80 років). І звичайно, окрема історія – це підготовка і зйомка рекламноі кампаніі. В день зйомки на майданчику працювало 40 людей, які монтували всі сцени за лічені години. Дякую команді, ви неймовірні. Ми дуже задоволені результатом. Також зазначу, що шлях до співпраці такого масштабу – це історія останніх 15 років щоденноі роботи і розвитку бренду Kachorovska, це 40.000 індивідуальних замовлень, виконаних в рамках ательє, за якими ми відточили нашу майстерність і знання колодки і секретів побудови лекал, які підкреслюють красу жіночоі ніжки. І Тіна в цьому також експерт – тут ми повністю зійшлися.

Аліна Качоровська: «Наші жінки – фантастичні, час додати їм любові до себе» - 3 - изображение

У чому головні тренди сучасного взуття та аксесуарів?

Головні тренди – зручність і краса. Багато кросівок, черевиків і взуття без підборів, але й підбори нас не покидають – головне, що тепер вони мають бути стійкими.

Формат вашого ательє-кафе на Льва Толстого в Києві став революційним. Поєднання закладу харчування і взуттєвого шоу-руму спрацьовує для кращих продажів?

Так як ми не можемо точно розмежувати трафік і прорахувати кросконверсію, то ми віримо, що так – цей формат працює, і нашим гостям це дає додатковий комфорт.

Аліна Качоровська: «Наші жінки – фантастичні, час додати їм любові до себе» - 4 - изображение

Яку роль у просуванні бренду можете віддати соціальним мережам?

Для нас соціальні мережі – важливий інструмент. У нас неймовірна комьюніті друзів бренду в Інстаграмі, які першими дізнаються наші новини та з якими ми на одній хвилі. Серед них є і наші постійні клієнти, і блогери, і знаменитості. Звичайно, будь-яка підтримка бренду, відмітка в сторіс чи пості допомагають нам розказати про себе ще більшій аудиторії та познайомити з Kachorovska нових людей.

Яка справедлива вартість якісного взуття в Україні?

Я скажу так: якісне взуття в продажу має коштувати не менше 100 доларів.

Аліна Качоровська: «Наші жінки – фантастичні, час додати їм любові до себе» - 5 - изображение

Яка місія бренду Kachorovska у майбутньому?

Місія бренду – досвід щастя через красиве якісне жіноче взуття.

Натякніть, яких модних новинок можемо очікувати в 2021 році?

Сподіваємось, ввести абсолютно нові матеріали і продукти в лінійку Kachorovska. І є ще одна важлива новина, але нею ми поділимося 1 січня 2021 року.


Вікторія Покатілова

Фото: особистий архів


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top