Катя Косів: «Зміни – це тільки на краще»

Катя Косів: «Зміни – це тільки на краще» - 1 - изображение

Від любительських фото у школі до професійних фешн-зйомок – такий шлях пройшла нині відома львівська фотографиня і блогерка Катя Косів. Вперше ми познайомилися з дівчиною торік. У зимовому інтерв’ю для Woman Катя розповіла, як завдяки блогу поборола комплекси та здійснила одне із заповітних бажань – почала знімати для брендів та публікувати фото у глянцевих виданнях. Як розвивалася далі навіть під час карантину і доросла до роботи з відомими українськими дизайнерами, Катя поділилися з нами, вчергове відкривши усі карти своєї творчості.

Катю, ти почала свої перші зйомки після довгої перерви самоізоляції вдома. Наскільки для фотографа важливо постійно проводити зйомки?

Карантин дуже змінив усе, адже я, по суті, була без зйомок три місяці. Відновлюватись важко, бо наразі я у Львові, а так як не їздять потяги, я не можу поїхати в інші міста та і з інших міст не можуть приїхати до мене. Важливо постійно проводити зйомки, як з фінансового боку, бо це моя основна робота, так і тому, що ти згодом забуваєш, як тримати камеру.

Катя Косів: «Зміни – це тільки на краще» - 2 - изображение

У своєму блозі ти надихнула тисячі дівчат робити фото вдома. Розкажи про флешмоб #домашнійpinterest

Якби не карантин, цього би не було (усміхається). Коли взнала, що нам потрібно буде на той час сидіти місяць вдома, одразу з‘явилась паніка, бо весь мій основний контент створювався у подорожах або у Львові на вулиці. Але я не розгубилась. Подумала, що було би кльово почати робити фото вдома, бо завжди хотіла, а часу не було. З‘явилась серія портретів, яка дуже сподобалась аудиторії і підписники допомогли з назвою, тому так і з‘явився хештег #домашнійpinterest, яким надихнула інших створювати контент вдома.


З часу нашого першого інтерв’ю ти стала ще більш популярною як фотограф брендів. З ким почала співпрацювати у 2020-му?

Так, але через те, що почався карантин, дуже багато зйомок відмінилось. Мала зйомку для ESTRO на Кіпрі, Vozmisvoe, і зараз у мене з’явилась команда, з якою нещодавно створили зйомку для TOTÉ. Плануються ще зйомки для брендів, але поки залишу це в секреті (усміхається).


Одна з твоїх нещодавніх зйомок для бренду блогерки Аліни Френдій. Розкажи, як тобі працюється над фешн-контентом спільно з колегами-інфлюенсерами?

Так, ми знімали для TOTÉ, так само, як і з іншими брендами, все класно. Це була творча зйомка, організовували її ми всією командою. Тому ідея, локації, моделі продумували усі разом.

Ти почала публікувати не лише фотозвіти, а і відео-бекстейджі зі зйомок. Що тебе надихнуло почати знімати?

У мене Назік знімає відео, часто ми разом працюємо з брендами, але нещодавно побачила, що мої улюблені блогери Маша Балуєва та Саша Лигін запускають курс по відео, одразу записалась. Відтоді я дуже почала цікавитись відео і пробую знімати. Завжди цікаво дізнаватись щось нове, і кльово, коли ти можеш і фотографувати, і знімати відео

Катя Косів: «Зміни – це тільки на краще» - 3 - изображение

Які порадиш курси для відеографів-початківців?

От якраз дуже сподобався від Саші Лигіна. Він також розповідає про свої зйомки у себе в Instagram-блозі. Але загалом можна питатись у відеографів, які проводять майстер-класи або курси по відео.

Ти також почала знімати закордоном. Де знімати зараз найбільш вигідно і ефектно для контенту?

Ми всюди зможемо створити контент, головне знайти локації та відповідні образи. Вигідно завжди, бо замовник завжди оплачує багаж та за саму зйомку. Я планую почати знімати ще й особисті, love story і сімейні закордоном – і подорожуєш, і привозиш красиві зйомки додому.

Через пандемію довелося скасувати якісь закордонні проекти?

Проекти не брали, а от просто подорожі скасувались, на жаль. Мали бути в Ісландії і планували в Азію.

Ти почала їздити у робочі поїздки до Києва усе частіше. З моменту нашої останньої розмови ти не надумала переїхати в столицю найближчим часом?

Ні, переїхати точно ні. Київ не дуже до душі, щоб там жити. Мене Назік підтримав в тому плані, щоб поїхати на якийсь певний час попрацювати, бо у Львові менше роботи все-таки. Навіть якщо проводжу зйомки, це все бренди з інших міст. Жити планую у Львові, я тут народилась, але дуже би хотіли час від часу їздити у країни, які подобаються і залишатись там на певний час. Наприклад, на Балі би залишились або в Нідерландах.

Катя Косів: «Зміни – це тільки на краще» - 4 - изображение

Цього року ти відчувала творчу кризу? Шукала себе заново?

Я час від часу відчуваю творчу кризу – це нормально. Бо у всіх творчих людей таке буває. У такі моменти я відчуваю, що треба щось змінювати, і завжди зміни – це тільки на краще. Змінити обробку, стиль, почати знімати щось інше, робити багато творчих зйомок.

Я ти змінила свій підхід до зйомок?

Не так, щоб великі зміни. У мене з‘явилась команда, з якою тепер творимо красу. Це візажист, стиліст, стиліст по волоссю, я як фотограф і мій Назік – він знімає відео. Змінила обробку, стиль, плюс знімати планую часто в Києві та в інших містах та країнах.


Як фотограф може розкрутити себе в соцмережах у сучасних умовах конкуренції?

Перш за все, потрібно мати портфоліо, а далі таргет і реклама у блогерів, можна пофотографувати блогерів і домовитись за рекламу з ними таким чином. Загалом присвятити себе блогу і зацікавити людей тим, якими ви є. Якщо ви сподобаєтесь як цікава особистість, будете ділитись своїм досвідом, роботами, то легко буде знайти клієнтів (усміхається). Важливо – бути щирим. Не тільки виставляти красиві фото, а міксувати і зі своїми історіями.

Ти не раз писала про нерозуміння масштабних giveaway і нкрутку «мертвої» аудиторії в Instagram. Яким на твою думку має бути ідеальний і щирий конкурс на сторінці сучасного блогера?

Якісний контент плюс цікава особистість, таргет і реклама у блогерів. Все решта вбиває статистику і відновити вкрай важко. До того ж дуже мало великих брендів хочуть працювати з блогером, у якого накручена аудиторія і активність. Співпраця з іншими блогерами – теж кльово. Обрати подарунок від себе, розказати один про одного, активність придумати і таким чином обмінятись аудиторією.

Катя Косів: «Зміни – це тільки на краще» - 5 - изображение

Що ти запланувала в роботі на це літо?

Планую в Київ приїхати попрацювати, провести зйомки, там часто буватиму і точно в Одесу.
Можливо, вийде поїхати закордон, дуже скучила за подорожами, де можемо відзняти контент у красивих локаціях.


Вікторія Покатілова

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top