Тетяна Мацькович:  «На карантині теж можливо бути в тренді»

Тетяна Мацькович:  «На карантині теж можливо бути в тренді» - 1 - изображение

Естетичним натхненням, останніми трендами та новинами фешн-бізнесу блогер Тетяна Мацькович щодня ділиться з сотнями тисяч підписників у Instagram. Що одягти та яка вона – гармонія стилю та комфорту – популярна інфлюенсерка та бізнесвумен розповіла і для Woman. Як переживає кризу модний бізнес та чи настільки безнадійний гардероб весни 2020-го, Тетяна поділилася з нами у інтерв’ю.

Тетяно, ваш нещодавній пост був про тренди 2020-го. Більшість ваших підписників коментувала добірку як «повернення 90-х». Чи дійсно нове – це забуте старе?

Я не згодна з тим, що мода повертається. Повністю точно ні! Тенденції ідуть по колу: 70-ті, 80-ті, 90-ті. Але вони не ідентичні, а удосконалено змінені. Ми зараз маємо не чисто 90-ті, а «імпрувд», тобто удосконалений варіант. Сучасні 90-ті – це все ж таки інший крій, принт, фасон, висока посадка, матеріал, плечики та комірці, все частково змінено. Ми можемо взяти стиль, мотив, підглянути тенденцію з минулого, розбавити вінтажними деталями.

Але ні в якому разі не перевантажувати лук нагромадженням тих років! Тому, рекомендую не ризикувати та не витягувати з маминої шафи речі, та повним ходом носити їх. Інколи кращою є спокійна простота та вічна класика, ніж невдала гонка за модною течією.

Тетяна Мацькович:  «На карантині теж можливо бути в тренді» - 2 - изображение

Як вважаєте, карантинний режим вплине на наші модні вподобання? По суті, весняні тренди проходять повз нас, бо їх нікуди вдягати.

Я вважаю, що мало таких людей, які з кожним випуском нової колекції оновлюють свій гардероб. Тому, цієї весни, коли всі на карантині і нікуди виходити, багато модниць утрималась від весняних покупок, тому що носити відповідно немає куди. Бажання звичайно є, але оцінюємо його з правильної точки зору! Сподіваємось, влітку оновимо гардероб та наздоженемо модні тенденції.

Хоча, якщо придбати класичні, спокійні, пастельні речі, вони послужать далеко не один сезон (усміхається). Такі речі круто поєднаються з будь-ким гардеробом чи колекцією. В тренді залишається все-таки зручність та простота, тому на карантині теж можливо бути в тренді.

Чи збиткує ваш мультибрендовий магазин одягу Mate зараз?

Звичайно, всі види бізнесу зараз в критичній ситуації та зазнають фіаско. Чи то магазин, чи ресторан, чи ще якийсь вид послуг. У критичній ситуації знаходимось всі без винятку, і ті, хто сидить вдома, без якого-небудь виду доходів, і ті, хто залишились без клієнтів та прибутків. Нам залишається сподіватися на краще та чекати змін.

Тетяна Мацькович:  «На карантині теж можливо бути в тренді» - 3 - изображение

Як ви забезпечуєте утримання бізнесу в умовах кризи?

На даному етапі, так як це онлайн-магазин, ми просто знаходимось на плаву. Намагаємось робити все самостійно без помічників. Тимчасово не витрачаємо кошти на просування магазину. От якби це був офлайн-магазин, це було б трішки інше питання. Сподіваюся, на момент відкриття офлайн-магазину, таких ситуацій більше не буде.

Ви боїтеся банкрутства?

Банкрутство – це дуже гучне слово, як на мене. Якщо наполегливо, довго працювати, я думаю, буде все добре. Головне, продумати весь план та розуміти, що ти робиш.  Тому що якщо ти спеціаліст в даній сфері та знаєш всі концепції роботи, тобі легко варитись у цьому бізнесі та тримати його в руках .

Тетяна Мацькович:  «На карантині теж можливо бути в тренді» - 4 - изображение

Блог зараз приносить велику частину заробітку у вашу родину?

Блог для мене – це більше хобі, до якого звикла, та без якого вже важко уявляю своє життя (усміхається). Я не ставлю за ціль основну частину заробітку у блозі. Це швидше самореалізація та приємні бонуси у вигляді фідбеку від моїх підписників (усміхаюся).

Що робить вас зараз щасливою?

Насправді, я можу себе назвати щасливою жінкою. У мене чудова сім’я, двоє прекрасних діток, заради яких я хочу жити та підкоряти вершини. Мене роблять щасливою мої рідні, затишок та відчуття повної гармонії як з собою, так і з близькими та дорогими мені людьми.

Вдома ви така ж модниця, як і в звичайному житті? Фарбуєтеся чи даєте собі можливість не хвилюватися про зовнішній вигляд?

Вдома я люблю простий зручний одяг, домашні костюми, привабливі халатики (усміхається). Те, що ми вдома, не означає, що потрібно виглядати як попало. Найперше виглядати гарно потрібно для себе та для людей, які з тобою живуть, а особливо привабливою потрібно залишатись для свого чоловіка (усміхається). Косметику вдома я не ношу, даю шкірі відпочити, тільки догляд за обличчям.

Тетяна Мацькович:  «На карантині теж можливо бути в тренді» - 5 - изображение

Як ви доглядаєте за собою без майстра манікюру та перукаря?

Чесно кажучи, без проблем (усміхається). Я завжди любила процедури догляду за собою, пофарбувати волосся в домашніх умовах для мене не є проблемою, головне вибрати достойні якісні продукти. На рахунок стрижки, я постригла сина та чоловіка сама машинкою, це не так вже важко як здається. На рахунок манікюру, чистку роблю сама, а ось зняти гель лак є трішки проблемою для мене, так як таку місію завжди доручаю спеціалістам, щоб не пошкодити нігтьову пластину. Але це доведеться зробити найблищим часом самостійно.

Ви – відома інстамама двох діток. Вчитися, гратися і постійно проводити час з малюками важко, паралельно працюючи дистанційно?

Цей ритм для мене є звичним, я шість років у декретній відпустці і не переставала працювати ні дня. Тому, навчилася поєднювати роботу з доглядом за дітьми та створенням домашнього затишку (усміхається). Ми стараємось жити за графіком, щоб нікого не обділити увагою та не відставати у справах. Встигаємо пограти в ігри, позайматись та провести час разом, багато в цьому допомагає чоловік, самій звичайно було б важко.

Тетяна Мацькович:  «На карантині теж можливо бути в тренді» - 6 - изображение

Останнім часом вас стало менше в сторіс. Чому?

Тому що показати у сторіс завжди хочеться щось цікаве, а на карантині багато роботи онлайн, діти, які завжди хочуть уваги не до кінця дають цю можливість. Також одні і ті самі стіни та дії можуть людям трішки набридати.

Ви часто розігруєте смартфони та дорогі подарунки в гівах. Самі колись брали участь в таких конкурсах?

Так, ще на початку декілька разів брала участь, це дуже хороша можливість виграти приз без великих затрат часу. Одним словом, це просто фарт, який все ж таки комусь усміхається і робить людину трішки щасливішою.

Тетяна Мацькович:  «На карантині теж можливо бути в тренді» - 7 - изображение

Тетяно, ви пишете про свою мотивацію, шлях до успіху та оптимізм в житті жінки. У вас були періоди, коли ви самі падали духом?

Всі ми люди, а особливо жінки дуже беруть все близько до серця. Вигорання коли-небудь трапляється зі всіма людьми, яким би успішним не був бізнес. Тому, потрібно відволікати себе саме в цей момент. Вигорання коли-небудь трапляється зі всіма людьми, яким би успішний не був твій бізнес. Мені допомагає медитація, відпочинок, мотивація від інших успішних людей, підтримка коханої людини, раптова зміна обстановки, а також ще спорт. 

Яким було би ваше життя без Instagram?

Не дуже вже уявляю життя без Instagram (усміхається). Але якщо в житті складеться так, що він перестане існувати, є інші платформи, де можна себе реалізувати, або ж інші течії такого виду зайнятості. Проявляти себе можна будь-де, головне бажання.

Тетяна Мацькович:  «На карантині теж можливо бути в тренді» - 8 - изображение

Як гадаєте, чого вас як бізнесвумен навчив досвід коронакризи?

Перш за все, цей досвід навчив мене терпіння, розуміння та дав мені побачити всі плюси і мінуси у моїй роботі. Також період коронакризи в момент надлишку часу відкрив мені різного виду ідеї для розвитку бізнесу. Сподіваюся, найближчим часом я зможу втілити ці ідеї в життя (усміхається).


Вікторія Покатілова

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top