Саша Пустовіт: «Впевнена, моїм підписникам буде цікаво спостерігати за тим, як маленькими кроками я дійшла до своєї великої мрії»

Саша Пустовіт: «Впевнена, моїм підписникам буде цікаво спостерігати за тим, як маленькими кроками я дійшла до своєї великої мрії» - 1 - изображение

Інстаграм-сторінка з ніком @sashaabo сьогодні має понад мільйон підписників, а його власницю Сашу Пустовіт вже не перший рік визнають однією з найуспішніших інста-блогерів України. Та попри звання «Інфлюенсер №1» та «Блогер року», у стрічці та в сторіс Саша, перш за все, тішиться іншими титулами – мами двох маленьких синочків, дружини, сестри та доньки. А віднедавна блогерка зважилася стати ще й бізнесвумен і відкрити власний салон краси. Як встигнути все, саморозвиватись та виховувати малюків – секретами блогерського тайм-менеджменту Саша ексклюзивно поділилася із Woman.

Сашо, ти щойно повернулася з Ігорем з США, де вже активно готуються до Різдва. Вдалося зарядитися новорічниим настроєм?

Ой, ми наче полетіли в американський різдвяний фільм! Ще з середини листопада люди починають готуватись до свят. Вулиці прикрашені гірляндами, стоять ялинки, в закладах грає тематична музика, а кава з собою пахне імбирними пряниками!

Саша Пустовіт: «Впевнена, моїм підписникам буде цікаво спостерігати за тим, як маленькими кроками я дійшла до своєї великої мрії» - 2 - изображение

З Чікаго чималенька різниця в часі – вісім годин. Як було повертатися до звичного ритму життя в Україні?

Я по біоритму сова. Дуже пізно лягаю спати. Просто значно продуктивніша вночі. По прильоту в Америку це зіграло мені на руку! Я лягала спати об 21:00-22:00, як всі нормальні люди (усміхається). А от коли повернулась назад, до цих пір не можу побороти джетлаг. Важко.

Після народження молодшого Євгена ти вперше за довгий час почала подорожувати закордон без дітей. Які відчуття?

Доббі вільний! Мені цього справді не вистачало. І як би я сильно не обожнювала своїх дітей, я тихенько мріяла про подорожі без них. Як не крути, після того, як я стала мамою, я перестала цілком і повністю собі належати і жити так, як би мені хотілось. Такого перезавантаження мені справді бракувало! Особливо після чотирнадцяти місяців грудного вигодовування.

Саша Пустовіт: «Впевнена, моїм підписникам буде цікаво спостерігати за тим, як маленькими кроками я дійшла до своєї великої мрії» - 3 - изображение

Ти часто пишеш про те, що неможливо встигнути усе. Але тобі все одно вдається не забувати і про родину, і про мільйон фолловерів. Який у тебе графік?

Секрет в тому, що у мене графіку немає. Я просто настільки сильно і щиро люблю свій блог, що займаюсь ним у вільний від сім’ї час. Вночі я люблю писати пости та обробляти фотографії. Цікаві ідеї для сторіс приходять в зовсім непередбачуваній обстановці, наприклад в заторах (усміхається).

Який твій ідеальний відпочинок?

Лінивий all inclusive з чоловіком, дітьми та нянею, яка зможе забезпечити нам дві годинки тиші та усамітнення.

Сашо, ти відверта з підписниками щодо питань реклами: відмічаєш такі пости з позначкою партнерства і не раз показувала стоси офіційних контрактів про співпрацю. Як думаєш, чому лише одиниці блогерів роблять так само? Що заважає?

Страх. Я теж боялась відповідальності, документів, договорів, податків, юристів, бухгалтерів.. “Навіщо воно мені? Я ж просто отримую гонорари за свою працю! Як і Більшість фотографів, ведучих, гуртів, яким платять на різних заходах, ніхто ж не оподатковує “, – думала я. Коли мій заробіток почав набирати обертів, я задумалась, що я не одна така. Українських блогерів просто сотні, магазинів – тисячі. І в цьому всьому крутиться шалена кількість грошей, про які наша держава навіть не здогадується. То яке я маю право жалітись на дороги, лікарні, 800 гривень на місяць соціальної допомоги на дитину? Ніякого! Я вирішила зробити свій заробіток абсолютно чистим і прозорим. Частіше про це говорю, подаючи приклад іншим.

Саша Пустовіт: «Впевнена, моїм підписникам буде цікаво спостерігати за тим, як маленькими кроками я дійшла до своєї великої мрії» - 4 - изображение

Особисто у тебе були випадки шахрайства з боку партнерів? Як вберегтися звичайним користувачам від обману?

Були різні ситуації. І від цього ніхто не застрахований. Завдяки своєму досвіду я навчилась бачити людей наскрізь. А останнім рівнем перевірки служить договір про співпрацю. Шахраї бояться його, як вогню. Так і відсіюються. А своїх підписників завжди прошу довіряти моім рекомендаціям. Бо в них я впевнена на 100%

Нещодавно ти запустила дебютний коуч-курс з Інстаграм-просування. Які теми стали найпопулярнішими на твоїх лекціях?

Я запустила універсальний ексклюзивний курс, який цікавий і блогерам, і комерційним сторінкам. Найбільше фідбеку було з налаштування реклами та обробки фото.

Саша Пустовіт: «Впевнена, моїм підписникам буде цікаво спостерігати за тим, як маленькими кроками я дійшла до своєї великої мрії» - 5 - изображение

У блозі ти по-троху розкриваєш секрети облаштування твого бьюті-салону. Це твій перший досвід відкриття власного закладу. З якими складнощами зіткнулася як новачок у цій справі?

Так, це мій перший бізнес. Моє дітище. Поки що складнощі полягають лише в цінах на ремонт (усміхається). Але це все дрібниці. Це ж моя мрія.

Яким ти уявляєш блогерське життя після запуску бьюті-бізнесу? Що зміниться кардинально?

Я прекрансо розумію, що з головою порину в салон. Часу на інстаграм буде значно менше. Але впевнена, моїм підписникам буде цікаво спостерігати за тим, як маленькими кроками я дійшла до своєї великої мрії.

Одночасно з майбутнім відкриттям салону, ти дуже близька ще до однієї мрії – власного будинку за містом. Коли чекати новосілля?

Ми з чоловіком добре заробляємо, але не настільки, щоб зробити все за один рік. Нам зробили проект фасаду та подвір’я, зараз він виконаний на 40%. Взимку дизайнери займатимуться візуалом середини будинку. До кінця 2020-го плануємо переїхати.

Саша Пустовіт: «Впевнена, моїм підписникам буде цікаво спостерігати за тим, як маленькими кроками я дійшла до своєї великої мрії» - 6 - изображение

Ти з родиною лишаєшся у Івано-Франківську і не раз писала, що часто думала над переїздом в столицю. В Києві справді багато можливостей для блогерства. Що всередині тебе відмовляло від зміни міста?

Київ для мене надто тривожний. Банально, але я справді не готова витрачати півдня в авто. Маю достатньо можливостей і в Франківську, хоч я давно виросла з цього міста.. Але хто його знає! Переїзд в майбутньому не заперечую.

Ви з Ігорем справжня блогерська команда. Ти з мільйонною аудиторією в Instagram, він популярний на YouTube. Ти думала скласти йому компанію на відео-платформі з окремим каналом?

У мене був свій канал на Youtube, на який я залила два відео. Фідбек був шаленим! Стільки лайків та коментів новачки українського ютубу ще ніколи не мали (усміхається). Але це дуже важко! “Це тобі не сторіс зняти!” – як каже мій чоловік.Спочатку ти продумуєш сценарій, реквізит, ідею та тему відео. Потім зйомка, монтаж, обробка, публікування на канал… Ну його! (сміється)

Рішення про контент і розвиток ваших блогів приймаєте з чоловіком разом?

Ні. Ми абсолютно незалежні один від одного в цьому плані. Буває радимось.

Саша Пустовіт: «Впевнена, моїм підписникам буде цікаво спостерігати за тим, як маленькими кроками я дійшла до своєї великої мрії» - 7 - изображение

Трирічний Данилко вже теж бере камеру до рук. Ти уявляєш його своїм колегою?

Чесно? Не знаю. Не хочу про це думати і обирати професію для своїх дітей. Нехай вони це зроблять самі.

Як ставишся до блогів про дітей дорослого авторства? До прикладу, популярний канал-мільйонник «Містер Макс» та «Місс Кетті».

Негативно! Я писала пост про ці канали, вони роблять з дітей абсолютно неконтролованих істериків. Ця балуваність, вседозволеність та неприпустима поведінка негативно впливають на моїх дітей. Такі канали – табу в нашій сім’ї.

Ти реалізувалася як мама, дружина, блогер і фактично як бізнес-вумен. Ти уявляла, що зможеш цього досягти у двадцять чотири?

Чесно? Ні! В 20 років я навіть не думала про майбутнє! Уявляєте? Маленькими кроками я досягла того, про що навіть і не мріяла. Весь секрет в щирій любові до своєї роботи. Бо всі це відчувають!


Вікторія Покатілова


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top