Kyiv Design Week проводять одночасно в Україні та Швейцарії

Kyiv Design Week проводять одночасно в Україні та Швейцарії - 1 - изображение

З 31 серпня по 19 вересня у швейцарському місті Цюрих у рамках Zurich Design Weeks за підтримки GIZ  відбудеться Kyiv Design Week 2023 «Київ: Місто змін», під час якого європейці матимуть змогу познайомитися із сучасним українським дизайном у всіх його проявах. 

Design Week — щорічна подія у світі дизайну, яка проходить у найбільших столицях світу як от Мілан, Париж, Лондон, Дубай. Вважається найбільшою та найповажнішою подією у сфері дизайну, оскільки охоплює майже два десятки дизайн-сфер: одяг, меблі, архітектуру, ілюстрацію, предметний дизайн.

Київський тиждень дизайну цього року відбудеться вперше. Через повномасштабну війну місто не в змозі прийняти повноцінний івент, крім того, багато українських дизайнерів зараз вимушено працюють у різних містах Європи. Тому на допомогу прийшли колеги з Zurich Design Weeks, які зголосилися провести Київський тиждень дизайну у своєму місті.

«Ця подія давно була у стратегічних планах асоціації Design4Ukraine. Спочатку через COVID-19 і зараз через війну ми не можемо реалізувати всі ідеї у повному обсязі, але все одно започатковуємо таку важливу для країни подію. Ми присвячуємо Kyiv Design Week українській столиці, бо протягом багатьох століть Київ був на перехресті шляхів і культур, залишаючись Майданом свободи для багатьох поколінь. Легендарний Київ продовжує нас надихати, мріяти, творити, змінюватися навіть у такий складний час, коли в країні триває повномасштабна війна», — кажуть ініціатори та куратори події Анастасія Білецька та Ярослав Белінський.

Kyiv Design Week відбуватиметься одночасно на різних локаціях Цюриха й Києва і представлятиме графічний, предметний, промисловий та колекційний дизайн, кібермоду, мистецтво та різні ремесла. Основні події пройдуть у Цюриху, де майже три тижні на різних локаціях будуть організовані виставки, дискусії, презентації, лекції, покази документальних фільмів, перформанси, світлове шоу та багато інших івентів, які нагадають європейцям про Україну та її таланти.

Kyiv Design Week

Зокрема, Projector Institute покаже у Цюриху короткометражний фільм «Хроніки київського дизайну» (Kyiv’s Design Chronicles); компанія-виробник програмного забезпечення MacPaw презентує новий базовий шрифт Fixel; UFEG (Ukrainian Fashion Education Group) покаже колекцію одягу Roots of the future, яка досліджує злиття моди та технологій; бренд TheO Wallpaper представить палітру кольорів фарб для інтер’єрів Kyiv colors, які є відображенням кольорів різних архітектурних об’єктів української столиці; українська годинникова компанія ZAVOD розкаже історію годинників RIDER1991 та REAL TIME; а Save Kyiv Modernism та Aspichi представлять у VR-подорож архітектурними об’єктами бруталізму української столиці.

Кілька подій в рамках Kyiv Design Week відбудеться і в Києві, зокрема, прихильники дизайну зможуть відвідати презентації, дизайнерські панелі та воркшопи.


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top