“Укрзалізниця” створює спеціальні “жіночі купе”

Укрзалізниця створює спеціальні жіночі купе - 1 - изображение“Укрзалізниця” розглядає можливість введення жіночих купе. Також компанія проводить консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

“Безпека українців – незалежно від гендеру – є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе чи вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання та невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тож поточне рішення залізниці – допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним із яких стане “пілот” із жіночими купе. Ми тестуватимемо їх протягом кількох місяців і разом із громадою та фахівцями ухвалимо рішення щодо масштабування. Це залежатиме від реального попиту та відгуків”, – зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко.

Ідею із запуску окремих купе для жінок підтримала також Олена Шуляк, голова комітету з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради України, голова партії “Слуга Народу”:

“Створення окремих купе або вагонів для жінок у поїздах – можливість забезпечити комфорт для тих, хто цього потребує. Охоче допоможу з реалізацією цього задуму, готова напрацьовувати необхідні зміни до правил пасажирських перевезень”.


Автор: Дар’я Скотченко

Фото: pexels


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top