Шкода гель лаку для нігтів: топ-3 міфи

Шкода гель лаку для нігтів: топ-3 міфи - 1 - изображениеГель-лак або шеллак є трендом протягом кількох років. Складно знайти зараз у суспільстві дівчину, яка не користується або ніколи не робила гель-лак на своїх нігтях – його роблять абсолютно всі. Гель-лак дуже зручний у носінні. На 2,5 тижні можеш забути про те, щоб робити манікюр і покривати нігті лаком. Але, в суспільстві ще є той відсоток дівчат, які все-таки бояться покривати нігті гель-лаком, мовляв, це негативно може позначитися на здоров’ї. Woman Magazine вирішив зібрати топ-3 міфи про гель-лак, які так заважають красуням насолоджуватися довгостроковим манікюром.

Міф 1: Уф-лампа спричиняє шкірні захворювання

Дівчина тримає руки під лампою максимально 4-5 хвилин протягом сеансу, це занадто мало часу для того, щоб ультрафіолет проник глибоко в шкіру. Також варто зауважити, що зараз LED-лампи нового покоління мають мінімальний ризик для шкіри. Такі лампи випромінюють довгохвильовий діапазон ультрафіолету (від 375 до 410 нанометрів), який не шкодить людині.

Шкода гель лаку для нігтів: топ-3 міфи - 2 - изображение

міфи про гель-лак

Міф 2: Гель-лак може викликати алергію

Варто пам’ятати про те, що гель-лак на нігтях потрібно носити не більше двох тижнів. Токсини, що накопичуються в організмі протягом довгого часу носіння гель-лаку, можуть почати “діяти” у сприятливому для них умовах, наприклад, стрес або зниження імунітету. Ось у такому разі може з’явитися алергія. Але, знову ж таки, такий випадок буває раз на якийсь час.

Шкода гель лаку для нігтів: топ-3 міфи - 3 - изображение

Топ-3 міфи про гель-лак

Міф 3: Слід раз на якийсь час “відпочити” нігтям

Нігтьова пластина по суті “мертва”. Нігті самі по собі не дихають. Вони складаються з мертвих клітин, виконують захисну функцію в організмі і не беруть участь в обмінних процесах організму, що вимагають кислорода. Тому давати їм «відпочинок» від покриття безглуздо. Навпаки, покриття гель-лаком створює водовідштовхувальний бар’єр, який запобігає впливу водопровідної води, побутової хімії і т.д.

Шкода гель лаку для нігтів: топ-3 міфи - 4 - изображение

манікюр


Автор: Дар’я Скотченко

Фото: pexels


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top