Харків: простори для дітей, постраждалих від війни

Харків: простори для дітей, постраждалих від війни - 1 - изображение

Харків: у місті відкрили простори «Літокрил», які опікуються дітьми, що постраждали від війни. Головна мета проєкту — надати дітям, які пережили жахіття повномасабного вторгнення, місце, куди можна прийти та отримати психологічну підтримку від кваліфікованих фахівців, зайнятися творчістю та налагодити міцні зв’язки з однолітками та вихователями.

Харків: простори для дітей, постраждалих від війни - 2 - изображение

«Літокрил»

Обидва простори «Літокрил» обладнані іграшками, різноманітними іграми й аксесуарами для рукоділля, що дозволяє дітям відволіктися від травми і знайти творче самовираження. Крім того, фахівці просторів проводять щоденні зустрічі з невеликими групами дітей, забезпечуючи їм безпечне і сприятливе середовище, де вони можуть зняти напругу і стрес. Під час цих зустрічей дітей заохочують ділитися своїм досвідом та емоціями, що допомагає нашим фахівцям краще зрозуміти їхні потреби та надавати їм відповідну підтримку.

Харків: простори для дітей, постраждалих від війни - 3 - изображение

«Літокрил»

Одним із найпопулярніших форматів зустрічей у просторі «Літокрил» є майстер-класи, які проводять професіонали з різних сфер. Поліцейські, художники, музиканти та інші фахівці відвідують центр, розповідають дітям про свою роботу і відтак дають їм можливість зазирнути в різні аспекти навколишнього світу або навіть обрати професію на майбутнє.

«Ми віримо, що кожна дитина заслуговує на безпечне та сприятливе середовище, де вона може зцілюватися та розвиватися. Наш “Літокрил” обладнаний всіма необхідними заходами безпеки, що своєю чергою створює безпечне та комфортне середовище для дітей», — кажуть засновники простору. 

Завдяки проєкту «Літокрил» 250 дітей вже отримали та продовжують отримувати психологічну підтримку, 600 дітей отримали подарунки на Новий рік, а 120 дітей отримали новорічні подарунки від друзів-партнерів. Крім того, завдяки проєкту роботу отримали 15 осіб — мова йде про педагогів, психологів і адміністраторів, які працюють у «Літокрилі».

Харків: простори для дітей, постраждалих від війни - 4 - изображение

«Літокрил»

У найближчих планах проєкту — відкриття третьої локації в Харкові, а також інших прикордонних містах як от Запоріжжя, Херсон, Суми, Чернігів. Засновники «Літокрила» хочуть і надалі опікуватися дітьми, мова йде про підтримку дітей ВПО, дітей, які не виїжджали з міста або які виїхали, але вже повернулися до міста, дітей військових і лікарів, а також дітей, що проживають на деокупованих територіях.

Харків: простори для дітей, постраждалих від війни - 5 - изображение

«Літокрил»

Автори проєкту закликають приєднатися до них у підтримці дітей, підписавшись на їхню сторінку на Patreon.

Стати патронами «Літокрила» можуть усі охочі, зокрема, й компанії, які хочуть взяти на себе місію соціально-відповідального бізнесу. Так, приміром, українська ІТ-компанія Bini Games свого часу закрила фінансові потреби першого простору «Літокрил» у Харкові й відтак стала не лише патроном, а й повноцінним партнером цієї благодійної ініціативи.  

«Ваш внесок допоможе нам продовжувати надавати необхідні послуги та розширювати наше охоплення і вплив. Разом ми можемо змінити життя цих дітей на краще та забезпечити їх підтримкою і турботою, необхідною для одужання та розвитку. Як донор Patreon ви матимете унікальну можливість майже безпосередньо спілкуватися з дітьми в “Літокрилі”, також ви зможете пропонувати фільми для перегляду, голосувати за найкращі костюми на свята і надсилати дітям листи й повідомлення з підтримкою», — кажуть у «Літокрилі».

Крім того, всі підписники «Літокрила» на Patreon також отримають доступ до ексклюзивних оновлень і залаштункового контенту, що дасть змогу ближче познайомитися з тим, як їхня підтримка впливає на дітей.

Харків: простори для дітей, постраждалих від війни - 6 - изображение

діти


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top