Рецепт ароматної грибної юшки з сиром

Рецепт ароматної грибної юшки з сиром - 1 - изображениеНа СТБ відбулась прем’єра кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». Гостем першого випуску став телеведучий Володимир Остапчук. Разом Євген та Володимир приготували дві автентичні та неймовірно смачні страви. Дізнайтеся рецепт української грибної юшки в матеріалі!

Євген Клопотенко допоможе українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надасть нове життя продуктам наших предків! Так, Володимир Остапчук розповів, що обожнює жульєн, який в дитинстві йому готувала мама. Євген запропонував взяти схожі інгредієнти та приготувати грибну юшку з сиром!

Рецепт ароматної грибної юшки з сиром - 2 - изображение

Пекельні борошна

Інгредієнти:
  • Печериці – 250 грамів;
  • Консервовані опеньки або білі гриби – 150 грамів;
  • Вода – 3 літри;
  • Коріння пастернаку або петрушки – 1 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Картопля – 4 шт;
  • Твердий сир – 100 грамів;
Рецепт ароматної грибної юшки. Спосіб приготування:

Розігріваємо воду, додаємо коріння пастернаку або петрушки, а також половину цибулі. Нарізаємо печериці досить великими шматками і перекладаємо до бульйону, нарізаємо картоплю й моркву напівкільцями та додаємо до бульйону. Далі додаємо білі гриби, але розділяємо їх на дві частини: 50 грамів сушених грибів відправляємо до бульйону, а інші – замочуємо окремо у воді. Варимо юшку на невеличкій температурі. Чим повільнішим буде вогонь, тим краще гриби віддаватимуть свій смак.

Розігріваємо пательню, додаємо олію, нарізаємо дрібно половину цибулі та обсмажуємо консервовані гриби. Смажимо одну хвилину та додаємо до вже готової юшки. Лишаємо юшку на 15 хвилин, щоб вона наситилась смаком. Після цього викладаємо юшку в тарілку, додаємо натертий твердий сир, а також нарізані гриби, які ми замочили до цього. Закриваємо очі та смакуємо грибною юшкою, яка об’єднана  Заходом і Центральною частиною України.

Дивіться нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» щосуботи, о 10:10 на СТБ!


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top