Педан, Вітовська, Шугар – про екозвички, які бережуть довкілля

Педан, Вітовська, Шугар – про екозвички, які бережуть довкілля - 1 - изображениеЩороку в останню суботу березня в світі проводять акцію із назвою «Година Землі». Цього дня люди символічно вимикають світло на годину в домівках і на робочих місцях. Так намагаються присвятити хоча б 60 хвилин своєї уваги планеті. Зірки Нового каналу переконані: екологічні проблеми варті значно більше затрачених часу і сил. Отож, екозвички зірок, які допоможуть зберегти довкілля.

Ірма Вітовська, акторка серіалу «Молода»

“Я намагаюся сортувати сміття. Але так шкода, коли бачиш, що до сміттєвоза складають усі твої відсортовані відходи разом і везуть в одному напрямку – на сміттєзвалище. Люди готові займатися сортуванням, але треба надати для цього більше можливостей. І різних баків для сміття недостатньо, – переконана Ірма Вітовська. – Також з 2007 року я свідомо відмовилася від натурального хутра. Коли моєму сину було шість років, він взяв участь у своєму першому громадянському протесті – «ХутроOFF». Намалював тигра й написав на плакаті, що не можна носити хутряні речі. А ще ми, звісно, економимо воду, світло та не смітимо. Це в нашій родині закон. Я звертаю увагу на упаковку й уникаю пластику. Краще віддати перевагу склу, паперу та картону. На жаль, абсолютно уникати речей з пластику нереально. Потрібно, щоб виробники самі запропонували більше альтернатив такому пакуванню і тарі”.

Педан, Вітовська, Шугар – про екозвички, які бережуть довкілля - 2 - изображение

Ірма Вітовська

Олександр Педан, ведучий проектів Нового каналу та освітнього тревелу «УніверCheck»

“Скажу відверто: я досі не навчився сортувати сміття та не зумів облаштувати в себе в квартирі мікросортувальну станцію. Але навчаю свого сина викидати сміття у смітник. Інколи навіть виходить так, що Марік, йдучи вулицею, може підняти пакетик і простягнути мені зі словами: «Цей пластик вбиває їжачків». Я хочу передати таку звичку молодому поколінню. А також згадати, що в Україні зараз є велика проблема з екологією через нашого ворога, який знищує все на своєму шляху: землі, рослини, тварин. Зокрема й унікальні види. На жаль, не знаю, скільки ми будемо займатися відновленням флори і фауни… Також із кожним вибухом у повітря викидається багато шкідливих речовин, якими ми потім дихаємо. Тож найкраще, що зараз може статись у світі, – знищення рф та їх принципів. Це покращить не лише життя людей, а й екологію загалом”.

Michelle Andrade, ведуча тревелу «Орел і Решка. Земляни», учасниця шоу «єПитання» на Новому каналі

“За останній рік тема екологічного способу життя стала для мене дуже актуальною. Зараз я живу в Європі, де сортують сміття. І теж навчилася так робити. Це і допомога людям, щоб не виконувати зайву роботу, і збереження природи, – зауважує  Michelle Andrade. – Люблю дивитися документальні фільми на Netflix (наприклад, Our Planet). В них дедалі частіше порушується тема глобального потепління, забруднення океанів, повітря. Це сумно. Адже на планеті ми не гості. Це наш дім. У своїй квартирі знімаємо взуття та підтримуємо чистоту. Маємо берегти довкілля і глобально. Виховувати в собі екозвички. Якщо чесно, я все ще використовую пакети в магазинах, але, якщо є екопакет, завжди виберу його – почуваюся комфортніше, адже я учасник доброї справи. Ще мені дуже подобається, коли екозвички виховують на корпоративному рівні. Так колись було в нашому офісі MOZGI. Ми сортували сміття, а над баками висіли особливі пам’ятки. Зручно та просто”.

Педан, Вітовська, Шугар – про екозвички, які бережуть довкілля - 3 - изображение

єПитання Мішель Андраде

Екозвички зірок: Юлія Шугар, акторка серіалу «Молода»

“Маю кілька правил: по покупки йти з екоторбинкою, не купувати поліетиленові пакети й оминати пластик. Мій найбільший стимул у питанні екології – онуки. Не хочу підставляти своїх нащадків і залишати їм безліч екологічних проблем. Тому треба дбати про них через свідоме використання ресурсів, – каже Юлія Шугар. – Промисловість зростає щодня, а людство не встигає утилізувати відходи. Світ завалений речами через мас-маркет, який щосезону створює чергові колекції. Думаю, що обмін речами – чудова тема. Я це обожнюю! Ми з найближчими подругами часто практикуємо подібне. Метою такого обміну є, насамперед, душевне єднання. Але це ще й корисно для екології. Якщо можна поєднувати приємне з корисним, то чому б ні?”

Педан, Вітовська, Шугар – про екозвички, які бережуть довкілля - 4 - изображение

Юлія Шугар

Дивіться серіал «Молода» з понеділка по четвер о 19:00 на Новому каналі. А освітній тревел Олександра Педана та його доньки Лери «УніверCheck» вмикайте щосуботи о 7:30 на Новому каналі!


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top