Документальний фільм про іноземців, які воюють за Україну

Документальний фільм про іноземців, які воюють за Україну - 1 - изображение«Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів» — це документальний фільм про іноземців, які воюють за Україну проти Росії від початку повномасштабного вторгнення. Стрічку створила команда online.ua за сприяння ГУР Міноборони України.

Вже в березні 2022 року Інтернаціональний Легіон розпочав виконувати бойові завдання. Лави Легіону продовжують поповнюватись добровольцями з понад 50 країн світу, а Україна з глибокою вдячністю приймає допомогу від іноземних захисників. 

Документальний фільм про іноземців, які воюють за Україну - 2 - изображение

Інтернаціональний Легіон

«Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів» розповідає історії сміливих добровольців, які стали до лав ЗСУ, щоб відстоювати незалежність нашої держави. 

Гаррі родом з Шотландії, він знав про війну Росії проти України ще з 2014 року та долучився до Легіону на початку березня 2022 року. Про росіян говорить дуже однозначно: 

 “З того часу, як я приїхав сюди, я зрозумів, що їм немає різниці, по кому гатити. Для них не є важливим, що в містах є цивільне населення, вони просто відкривають вогонь. Для них [росіян] людські смерті не мають жодного значення. Ми ж робимо усе можливе, щоб врятувати людей та допомогти їм”.

Документальний фільм про іноземців, які воюють за Україну - 3 - изображение

Інтернаціональний Легіон

Боєць Легіону Ерік вважає, що основна проблема росіян — у їхньому его. Адже вони ніяк не зможуть змиритися зі своєю поразкою в Україні:

“Очевидно, вони не воюють з військами НАТО. Їхнє еґо могло б прийняти поразку від НАТО, проте не зможе прийняти поразку від України”.

Документальний фільм про іноземців, які воюють за Україну - 4 - изображение

Інтернаціональний Легіон

Пену трохи за 20 років, він із Греції. Спочатку чоловік хотів волонтерити, але коли побачив на власні очі, що насправді відбувається в Україні, взяв до рук зброю та долучився до Легіону. Пен закликає не нехтувати бідою інших людей та завжди шукати можливості допомагати: 

“Війна не завжди відбуватиметься десь далеко, на іншому кінці світу. Це може статися з вашою країною, з вашим містом, з вашими людьми. І коли таке трапляється, у вас може не бути можливості попіклуватися про себе. Тому ви, найімовірніше, будете просити про допомогу в інших і чекати, що вам допоможуть. Тож, якщо ви можете — допомагайте іншим”.

Документальний фільм про іноземців, які воюють за Україну - 5 - изображение

Інтернаціональний Легіон

Макс покинув своє навчання у рідній Бразилії, щоб долучитися до боротьби за свободу України та всього вільного світу:

“Зважаючи на те, що я тут побачив — це воєнні злочини й геноцид. Тому що вони бомблять цивільні об’єкти, де немає військових. Жодного сумніву, що Володимир Путін має понести за це відповідальність”.

Раніше Міхал служив у Збройних силах Польщі. Боєць планує після перемоги України повернутися назад:  

“Чим більше зброї буде надано Україні, тим швидше закінчиться війна. Подивіться, які проблеми люди мають в Україні, наскільки сильно постраждала промисловість у порівнянні з європейськими країнами. Підтримка України — це всього лише платити на 10% більше за молоко або хліб. Це — нічого”.

Бійці Легіону переконані, що світ має продовжити підтримувати Україну, адже це питання демократії та свободи для усього світу, а не лише для однієї країни. 

Автори фільму висловлюють особливу подяку ГУР МО України.


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top