Олександр Педан: про найзатребуванішу післявоєнну професію

Олександр Педан: про найзатребуванішу післявоєнну професію - 1 - изображение

Олександр Педан розповів про одну з найзатребуваніших післявоєнних професій

У своєму освітньому проекті “УніверСheck” телеведучий розглянув професії будівельників та архітекторів і побував у Київському національному університеті будівництва та архітектури, який спеціалізується на навчанні цих спеціалістів. 

Через події останнього року в Україні змінився пул найзатребуваніших професій. У безумовному топі залишаються медики, освітяни, військові, але до них також приєднуються робітничі спеціальності на кшталт будівельників та архітекторів. Масштаби руйнувань в Україні величезні, тож фахівці цього профілю дуже знадобляться у післявоєнній відбудові.

Олександр Педан: про найзатребуванішу післявоєнну професію - 2 - изображение

“УніверCheck 2. Професії”

Одним із навчальних закладів, який спеціалізується на освіті будівельників та архітекторів, є Київський національний університет будівництва та архітектури, який випустив уже понад 80 тисяч спеціалістів.

“За словами студентів, вчитися в КНУБА нелегко – по сім курсових за семестр, постійні креслення та малювання, – розповідає телеведучий. – Чимало першокурсників не витримують навантаження та залишають університет. Також, на відміну від багатьох інших вищих навчальних закладів, в КНУБА є творчий конкурс. Тож щоб вступити, треба постаратися”.

Телеведучий зауважив хороший стан університету, який будували та проектували самі ж викладачі та студенти, та косметичний ремонт у гуртожитку.

За словами Олександра, вони не випадково з командою вирішили розповісти про цей виш. Прагнули, аби абітурієнти відкрили для себе такі професії як будівельник та архітектор, які, на думку телеведучого, досі є недооціненими.

Олександр Педан: про найзатребуванішу післявоєнну професію - 3 - изображение

“УніверCheck 2. Професії”

“Наша молодь, часто за бажанням батьків, обирає спеціальність економіста чи юриста. Спеціалістів цих профілів щороко випускається дуже багато. Я, до речі, один з них, – економіст за освітою, який ніколи не працював за фахом, – розповідає Олександр Педан. – Але останній рік показав: щоб не трапилося, роботу для себе завжди знайдуть люди, які вміють щось робити руками. Будівельники – одні з них. Особливо цінними ці спеціалісти є сьогодні, коли сусідня країна зрівнює наші міста з землею. Тож рекомендуємо розглянути ці спеціальності”.

Також у проекті телеведучий розповідає про перспективи професії архітектора на прикладі майстерні архітектурного дизайну інтер’єру, засновником якої є випускник КНУБА та один із найвідоміших архітекторів України Слава Балбек.

Олександр Педан: про найзатребуванішу післявоєнну професію - 4 - изображение

Педан: проект про університети

Подивитися випуск про столицю та Київський національний університет будівництва та архітектури вже можна за посиланням у новому випуску “УніверCheck 2. Професії”.

Нагадаємо, “УніверCheck 2. Професії” – це освітній тревел, у якому телеведучий Олександр Педан разом із донькою Лерою мандрують вишами України. Вони розповідають про найзатребуваніші спеціальності у навчальних закладах, влаштовують екскурсії гуртожитками та знайомлять зі студентським ком’юніті. Також у новому сезоні Олександр та Лера порушують питання усвідомленого вибору професії та діляться можливостями професійного зростання в Україні.


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top