Катерина Осадча про те, як минув її рік повномасштабної війни в Україні

Катерина Осадча про те, як минув її рік повномасштабної війни в Україні - 1 - изображение

Українська телеведуча Катерина Осадча поділилася тим, як минув її рік із початку повномасштабної війни в Україні. 

За цей час телеведуча займалася масштабним соціальним проектом, де опікувалась пошуками українців, як зникли під час бойових дій. 

«Проект «Знайти своїх» стартував 3 березня з того, що стало з’являтися дуже багато повідомлень про людей, зокрема дітей, і вже тоді стало зрозуміло, що людям потрібна інформація, як шукати один одного. Цінність нашого проекту полягає в тому, що ми постійно шукаємо нові засоби пошуку, наприклад, на тимчасово окупованій території, де немає зв’язку. Ми з командою іноді говоримо про те, що перемога для нас настане лише тоді, коли ми знайдемо всіх, хто загубився», — поділилася ведуча.

Осадча намагається достукатися до міжнародного комітету «Червоного Хреста», вони докладали більше зусиль і пускали їх до наших цивільних полонених:

«Наразі найскладніші наші історії пошуку – це історії громадянського полону. Ми щодня намагаємося привернути увагу спільноти до цієї проблеми. Адже, наприклад, коли ти чуєш історію про те, що 20-річного хлопця з Бучі, якого вже рік шукає мама, забрали прямо з вулиці, то розумієш, що він перебуває в цивільному полоні, поки ми намагаємося достукатися до всіх у міжнародному комітеті «Червоного Хреста», щоб вони докладали більше зусиль і пускали їх до наших цивільних полонених. проблема, з якою нам потрібно боротися», — каже Осадча.


Автор: Скотченко Дар’я

Фото: прес-служба Woman Magazine


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top