Як виглядає найдорожчий студентський гуртожиток України

Як виглядає найдорожчий студентський гуртожиток України - 1 - изображение

Найдорожчий гуртожиток України студентам пропонує Національний університет «Острозька академія». Там житло підвищеного комфорту коштує понад 3 тисячі гривень з особи за тримісну кімнату, кімнати-студії з кухнею – понад 5 тисяч гривень. Як виглядає найдорожчий гуртожиток України показав телеведучий Олександр Педан в освітньому тревелі «УніверСheck 2. Професії».

Як виглядає найдорожчий гуртожиток України

«Острозьку академію» називають ще українським Кембриджем через науковий підхід до навчання. Виш є найстарішим у Східній Європі й знаходиться в однойменному та дуже камерному місті Острог на 13 тисяч мешканців.

Саме сюди приїхав Педан і разом із донькою влаштував екскурсію «Острозькою академією» для глядачів «УніверСheck 2. Професії».

Зокрема зірки дізналися інсайти від студентів про навчання та розглядають популярні у виші спеціальності: «Національна безпека» та «Політологія».

«Ми намагалися дізнатися, які недоліки має “Острозька академія”, але студенти в один голос заявляли, що вони відсутні. Хоч один, нам здається, ми все ж знайшли – це висока ціна на гуртожиток», – каже ведучий.

Як виглядає найдорожчий студентський гуртожиток України - 2 - изображение

Олександр Педан побував у найдорожчому гуртожитку

Також Олександру показали гуртожиток підвищеного комфорту, у якому тримісна кімната зі зручностями коштує 3060 гривень в місяць з особи. А кімната-студія з кухнею – 5400 грн.

При цьому, зважаючи на вартість навчання в «Острозькій академії» від 23 до 29 тисяч гривень за рік, ціна проживання в гуртожитку доволі висока. Але за словами студентів, зараз гуртожитки працюють більше як хостели.

І живуть вони там почергово: спершу заїжджають і місяць навчаються офлайн одні, потім їдуть додому, де навчаються онлайн, а на зміну приїжджають інші.

«Також нам пояснили, що є гуртожитки з демократичними цінами, – від 700 грн за місяць, але туди потрапити ми не змогли. Тож які там умови – не знаємо», – говорить Педан.

Фото: пресслужба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top