Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла

Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла - 1 - изображение

Попереду ще достатньо літніх днів, аби насолодитися теплим серпневим сонцем. Тож, збираючись на пляж чи прогулянку містом, не забудьте подбати про своє здоров’я та нанести санскрін. Beauty-продукти з нашої добірки не підведуть.

Але перед тим, поговоримо, як правильно обрати захисний крем від сонця. Ось що радить відомий голівудський дерматолог, засновник бренду Murad Skincare, доктор Говард Мурад:

Оберіть достатній рівень SPF-захисту

SPF – це спеціальний фільтр, який міститься в косметиці та запобігає шкідливому впливу ультрафіолетового випромінювання на шкіру. Тобто, чим більше його у засобі, тим тривалішіий час ви зможете приймати сонячні ванни, не отримавши опіків. Крем із позначкою SPF потрібно використовувати, коли показник УФ індексу сягає вище нуля. Інформацію про поточний рівень ви знайдете в додатку «Погода» на своєму смартфоні. Якщо індекс більше 2-х, обирайте засіб з відміткою щонайменше SPF 30 на щодень, та SPF 50 – якщо знаходитеся на сонці. Вкрай важливо використовувати сонцезахисний крем, який захищає шкіру від променів двох типів – UVA та UVB. Тож, шукайте продукт із позначкою «широкий спектр». Пам’ятайте, промені UVB викликають сонячні опіки, які можуть призвести до раку шкіри. Промені UVA провокують появу зморшок та пігментних плям.

 Підберіть комфортну для вас формулу

Існує два типи формул сонцезахисних засобів, які можна використовувати для всіх типів шкіри: фізичні та хімічні.

  • Фізичні сонцезахисні креми, також звані мінеральними, є неорганічними за своєю природою і містять два важливі інгредієнти. Йдеться про оксид цинку та діоксид титану. Вони працюють, створюючи захисний бар’єр, розсіюючи ультрафіолетове випромінювання від вашого тіла. Такі засоби поглинають до 95% УФ-променів і залишають на шкірі білий наліт.
  • Хімічні сонцезахисні креми, або ж органічні, містять різні синтетичні інгредієнти, включаючи оксибензон, октиноксат, октисалат та авобензонус, тощо. Вони вбираються у вашу шкіру, як лосьйон, замість товстого білого та пастоподібного бар’єру. Такі продукти працюють, викликаючи хімічну реакцію, яка перетворює ультрафіолетове світло на тепло, тому воно не завдає великої шкоди вашій шкірі.

Зосередьтесь на додаткових властивостях

Кращий сонцезахисний крем для обличчя та тіла завжди містить у своєму складі доглядові компоненти, які сприяють зволоженню та живленню. При цьому, важливо враховувати ваш тип.

  • Для сухої шкіри шукайте у складі зволожуючі компоненти, наприклад гіалуронову кислоту. Текстури мають бути кремовими чи олійними, не містити спирт.
  • Для жирної шкіри сонцезахисні крема мають бути легкими – у вигляді лосьйону, емульсії, флюїду, з себорегулюючою дією, а також відсутністю масел.
  • Для чутливої ​​чи проблемної шкіри обирайте м’які склади з фізичними фільтрами, щоб уникнути алергічних реакцій чи висипань.

Нижче добірка чудових засобів, які стануть вам у нагоді.

Для сухої шкіри

 Moisturizing Face Cream SPF30 від  Mr. Scrubber
Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла - 2 - изображение

Moisturizing Face Cream SPF30 від  Mr. Scrubber

Хороший крем з SPF для обличчя від українського бренду Mr. Scrubber. Завдяки натуральним мінеральним фільтрам, олії кісточок малини, соку алое та гідролізу троянди засіб забезпечує надійний захист від UVA та UVB променів, запобігає старінню та сонячним опікам. Крем від сонця має легку текстуру, швидко вибирається, не залишає білих слідів.

Для жирної, комбінованої і нормальної шкіри

Pro Balance Biotics Clear Up Sun SPF 50+ від Dr.Ceuracle
Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла - 3 - изображение

Pro Balance Biotics Clear Up Sun від Dr.Ceuracle

Даний засіб має в основі фізичні та хімічні фільтри нового покоління. Крем надійно захищає від ультрафіолетових променів UVA та UVB, покращує тон та колір обличчя, зволожує шкіру, надає їй здорового вигляду.

Для всіх типів шкіри

Dry Touch Facial Sun Care Cream SPF 50+ від Clarins
Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла - 4 - изображение

Dry Touch Facial Sun Care Cream SPF 50+ від Clarins

Крем не лише ефективно захищає від сонячного випромінювання, а й зволожує і живить шкіру. Не має липкого та жирного фінішу після нанесення. В основі засобу працюють хімічні фільтри, а доглядовими компонентами виступають екстракти алое, платана, гороху та баобаба.

З анті-ейдж ефектом

 Age Protect Multi-Action Cream SPF30 від Uriage
Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла - 5 - изображение

Age Protect Multi-Action Cream SPF30 від Uriage

Ідеальний захисник для зрілої шкіри та шкіри схильної до пігментних плям. У складі  крему термальна вода, гіалуронова кислота, вітаміни А і Е, ретинол, хімічні фільтри. Засіб зручний у використанні, адже має флакон із дозатором.

Для тих, хто шукає універсальний захист

Сонцезахисне молочко для обличчя і тіла BEE SUN SAFE SPF50 від Apivita
Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла - 6 - изображение

Сонцезахисне молочко для обличчя і тіла BEE SUN SAFE SPF50 від Apivita

Для прихильниць засобів «два в одному» радимо спробувати молочко від Apivita. Продукт на 71% складається з натуральних інгредієнтів. Зокрема, екстракту морських водоростей, алое, гіалуронової кислоти, екстрактів прополісу та керобу. А також забезпечує захист широкого спектру дії від UVA та UVB випромінювання. Використовуючи його, ви не лише матимете рівноміру засмагу, а й дбатимете про морську екосистему. Адже склад засобу біологічно розчинний, та не містить фільтрів, шкідливих для коралів.

SPF захист для тіла

Adaptasun Body Lotion Strong Sun від Institut Esthederm
Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла - 7 - изображение

Adaptasun Body Lotion Strong Sun від Institut Esthederm

Лосьон від французького бренду Institut Esthederm стане вірним помічником навіть при найвищій активності сонця. Він не лише блокує шкідливий вплив сонячних променів на епідерміс, а й стимулює клітини до самозахисту від UVA-UVB. Склад продукту збагачений запатентованою клітинною водою, рослинними екстрактами та натуральними маслами, які дарують шкірі додатковий догляд.

SPF захист для губ

Бальзам для губ Bariésun Lipstick SPF 30 від Uriage
Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла - 8 - изображение

Бальзам для губ Bariésun Lipstick SPF 30 від Uriage

До складу цього щільного за текстурою бальзаму увійшли бджолиний віск, олія ши, олія зародків пшениці і, звичайно, SPF-фільтр 30. Засіб живить губи, зволожує їх і захищає від зневоднення, спричиненого тривалим перебуванням на сонці.

SPF захист для волосся

Набір засобів для боротьби з негативним впливом сонця на волосся Sun Line від Nashi Argan
Сонячні поцілунки: 8 кращих санскрінів для обличчя, волосся і тіла - 9 - изображение

Набір засобів для боротьби з негативним впливом сонця на волосся Sun Line від Nashi Argan

Лінійка чудово підходить для комплексного догляду за волоссям у теплу пору року. Кожен засіб містить високу концентрацію пом’якшувальних, зволожувальних, поживних, відновлювальних та захисних речовин, що дозволяє зберегти волосся м’яким і гладким. А найголовніше – захистити його від шкідливої дії УФ-випромінювання.

Текст: Євгенія Власенко

Фото: Pexels


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top