Наталія Мосейчук вперше розповіла про свої переживання початку війни

Наталія Мосейчук вперше розповіла про свої переживання початку війни - 1 - изображение

Телеведуча 1+1 та Марафону «Єдині новини» Наталія Мосейчук дала перше велике інтерв’ю з початком повномасштабного військового вторгнення росії в Україну сайту kp.ua. У ньому телеведуча відверто розповіла, як змінилося її життя під час війни, про нові виклики та мрії на майбутнє.

Один з таких викликів – це запуск особистого YouTube-каналу. Вже за перші два місяці він зібрав понад 200 тисяч підписників, а перегляди всіх відео наближуються до 10-мільйонної позначки. Найбільш популярні розмови у ведучої із фермером Олександром Поворознюком, астрологом Анжелою Перл, колишнім керівником Управління кримінальної розвідки Валерієм Куром, а також Олексієм Арестовичем і Марком Фейгіним. Влучні цитати Наталії у ТікТок набирають також численну кількість переглядів. Мосейчук так пояснила опанування нової для себе професії ютуб-блогерки:

«Я дуже прагнула ще вікна, платформи для спілкування з глядачами – і це став YouTube. Мені хотілося, щоб люди не сиділи в безповітряному просторі, щоб у людей було більше інформації. Мені, наприклад, було дуже важливо знати експертну думку, аналітичну думку, і мені цього бракувало. І я, орієнтуючись на свої потреби, зрозуміла, що людям це теж потрібно, що з ними треба говорити. Тому вирішила зробити свій канал і наситити його різними думками, цікавими людьми, які зараз роблять події, щоб якось підтримати наш моральний дух. Ми всі певним чином поламані після цих подій. Частина України вийшла з окупації, ще частина України обов’язково вийде,  – а їм ще важче, бо для них ця агресія надовше. Дуже стараюся і цікаві розмови зробити, і цікавих професійних людей запросити».

Наталія Мосейчук вперше розповіла про свої переживання початку війни - 2 - изображение

Наталія Мосейчук  про перші дні війни та свій емоційний стан

«Дуже важко було на початку, тому що ти маєш триматися і показувати, що все добре. Дитині сказала: «Синочок, ти ж так хотів кудись помандрувати, от у нас є нагода помандрувати». Ми виїжджали на кілька тижнів в інший регіон, бо живемо якраз поряд з Бучею та Ірпенем.  Треба було бути дуже сильною і фактично жити двома обличчями. Одне – перед дитиною, а друге – коли вже виключається світло і тобі хочеться аж в зуби щось взяти, щоб не скришилися від стискання. Хотілося кричати на весь голос».

Також ведуча зізналася, що в неї і думки не було поїхати з країни. Її молодший син, 10-річний Матвій деякий час був в евакуації разом з бабусею, але потім повернувся до батьків.

«Звичайно, поїхати з країни не було такої думки. Але для сина організували можливість, –  і Матвій з’їздив на два тижні в іншу країну з бабусею. За два тижні Матвій сказав: «Заберіть мене, я буду з вами спускатися в бомбосховище, буду сидіти, буду швиденько вдягатися навіть вночі, так, як ти мамо просиш, але тільки заберіть мене». І ми забрали свою дитину, він з нами. До цього ми ніколи дитину від себе не відривали. Він не був так часто з бабусею. У нас бабуся завжди була як свято. А коли він відірвався від нас, ми почули, що йому геть кепсько. І психологічно це важливо для нього бути з нами».

Наталія Мосейчук вперше розповіла про свої переживання початку війни - 3 - изображение

Ведуча про погрози з боку рашистів, які на початку війни отримала її 80-річна мама Ганна Миколаївна

«Вона дуже важко це сприйняла. Дзвонили їй. Не знаю, чи то було ГРУ, чи то було ФСБ, але перше питання, яке їй поставили: «Анна Николаевна, а вы знаете, что ваша дочь по телевидению рассказывает?». Потім було дуже багато дзвінків, дуже багато смс на її телефон з різними погрозами, ненормативними висловами того, що вони можуть зробити з мамою».

Телеведуча Наталія Мосейчук розповіла і про власний будинок у передмісті Києва, який був пошкоджений під час окупації і танкових боїв у березні російською армією.

«Наш будинок цілим не лишився. Вибиті всі вікна, пошкоджений дах, немає рослин, все стесано снарядами, побиті паркани. Але вікна вставляються, дах ремонтується… Потроху вже відбудовуємо. Вікна вже поставили».

Читайте повну розмову з Наталею Мосейчук за посиланням.


Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top