Благодійний аукціон: картина «Україна» від художниці Нани та блогера Андрія Мартиненко

Благодійний аукціон: картина «Україна» від художниці Нани та блогера Андрія Мартиненко - 1 - изображение

Українська художниця Нана разом с відомим блогером Андрієм Мартиненко створили картину змін нашого життя, які близькі та болючі для кожного українця. Нова картина про весь біль, який кожен з нас відчуває щодня.

На полотні зображена молода незалежна дівчина, на ім’я – Україна. Їй боляче, за всіх хто загинув і продовжує вмирати прямо зараз, саме в цей момент на своїй землі, від рук нікчемних людей, котрі прийшли в наш дім. Їй боляче за кожну крихітку, яка втратила сім’ю, за кожну зґвалтовану жінку, за кожного українця.  Зараз ця картина виставлена на аукціон, виручені кошти з якого будуть направлені на благодійність.

Ми поговорили з Наною про те, як мистецтво впливає на розвиток та становлення держави. 

Як мистецтво впливає на суспільство та національні процеси?

Мистецтво – це шалений крок вперед у розвитку. Це музика, яку ми чуємо відусюди, це відео, кіно, малюнки – фізичні та навіть графічні в NFT. І це тільки початок. Зараз мистецтво – це новая ера, яка врятує людство, розплющить очі тим, хто не чує, та дасть почути тому, хто не бачить.

Завдяки мистецтву було зібрано чимало коштів на підтримку нашої країни. Мистецтво допомагає не тільки самовираженню та єднанню людей, воно може зцілити ціле покоління людей, які пережили війну. Через музику, картини, скульптури, поезію ми можемо відірватись від реальності, хоч і на деякий час та не втрачати віру у мирне майбутнє.

Як ви створювали картину? 

Під впливом пережитих емоцій ми майже на одному подиху разом з Андрієм написали цю картину. В день, коли все почалось, ми с жахом, під звук сирен та вибухів, збирали речі та тікали с Києва, потім життя на паузу, кожен день новини і біль за наших людей та країну. Я думаю, нам вдалося перенести всі емоції на полотно і закликати людей з усього світу звернути увагу на те, що насправді відбувається зараз в нашій країні.

Кому саме маєте намір допомогти?

Нажаль, дуже багато постраждалих людей, які зараз знаходяться в лікарнях і  потребують термінової допомоги, тому кошти підуть на лікування важкохворим та пораненим. Зараз знаходимось в пошуках фонду для офіційного переказу коштів с аукціону. 

Як і коли відбудеться аукціон? 

Акціон вже розпочався і буде продовжуватись до 13 травня. NFT -робота, чудова інвестиція, яка ввійде в історію. Також картина є в фізичному варіанті, яку ми також плануємо в перспективі виставляти на благодійність. 


Фото: особистий архів 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top