Олена Мандзюк: “Щирість втрачає не інстаграм, а окремі люди”

Олена Мандзюк: Щирість втрачає не інстаграм, а окремі люди - 1 - изображение

Із Оленою Мандзюк ми особисто познайомилися на початку 2020-го року. Тоді вона приїздила на Ukrainian Fashion Week і працювала на одній сцені із дизайнером Андре Таном. Сьогодні – вона входить в топ українських фешн-блогерів і усе частіше навідує столицю. Однак життя інфлюенсерки-мільйонниці кардинально змінилося за півтора року. У блозі вона пропагує ідею життя в задоволення без вигорання і з увагою до важливого. Що ж зараз важливе для самої Олени, що вона думає про блогерські скандали і як займається доброчинністю – відповіді у нашому інтерв’ю.

Лєно, тебе усе частіше можна побачити у Києві, хоча твоє основне життя – у Хмельницькому. З якою метою ти найчастіше в столиці? 

Майже 100% моїх відвідин Києва — це робочі відрядження: зйомки, переговори, зустрічі, івенти, вечірки, проєкти і завжди нові знайомства. Зараз для мене столиця це дуже магічне місце, яке я не відкрила зі всіх сторін, і мені це подобається! Тому що кожного разу я можу відчути дух міста по-новому і, чесно кажучи, хочеться залишити подібне відчуття назавжди.

Минулого нашого інтерв’ю у 2020-му ти розповідала, що багато років гналася за чимось і нарешті захотілося відсунути все і бути в першу чергу із родиною, а потім – з успіхом. Тобі вдалося так побудувати своє життя за рік? 

2021 рік став для мене дійсно переломним, я його називаю роком свободи, бо стала вільною! Я перестала зважувати всі “за” та “проти”, і просто робила те, від чого отримувала задовлення, працювала там, де могла проявляти спражню себе, а не ту, якою було б зручно бути. Я відмовилась від частини проєктів, які фінансово були дуже вдалі, але психологічно важкими для мене, і несподівано отримала набагато більше/ Сьогодні я успішна власниця бізнесу, популярного блогу, мама та дружина, чиї погляди в сім’ї розділяють та завжди підтримують (усміхається).

Я перестала зважувати всі “за” та “проти”, і просто робила те, від чого отримувала задовлення

Олена Мандзюк: Щирість втрачає не інстаграм, а окремі люди - 2 - изображениеЗ твого блогу можна побачити, що стало більше подорожей і ти навіть пишеш про них в біо сторінки. Де ти була за цей рік? 

Сьогодні у мене є декілька основних направленнь в блозі, які я транслюю. Це, звісно, домашні тренування та любов до себе і світу довкола, далі це подорожі, світ моди та захист тварин. Для мене надзвичайно важливо ділитись тим, що я відчуваю всередині та що проживаю. І саме подорожі зараз надихають мене та дають сил завжди жити в позитивному руслі. В 2021 мені вдалося відвідати декілька разів різні регіони Туреччини і окремо провести екскурсію для всіх читачів у Стамбулі , відкрити для себе Туніс та Чорногорію, побувати у Парижі та Ла-Гасії і на довершення — відвідати декілька Еміратів у ОАЕ. Саме мої туристичні відео з ОАЕ розлетілись по всьому світу, загальна кількість переглядів перейшла за 150 млн, уявляєте?

Саме мої туристичні відео з ОАЕ розлетілись по всьому світу

Олена Мандзюк: Щирість втрачає не інстаграм, а окремі люди - 3 - изображение

Як  зараз розвивається твоє бізнес-дітище – заклад Boo.dni? 

Ох, це прекрасний шлях, який ми долаємо разом зі всією командою, за місяць буде оголошено продаж франшизи, і наша кав’ярня з’явиться у кожному місті. Маю надію, що кожен українець зможе посмакувати омріяними міні-сирничками та трояндовим лате в boo.днів (усміхається).

Цьогоріч ти увійшла до топ-10 українських фешн-інфлуенсерів. Багато років тому ти починала як фітнес-блогерка. Невже справді відбулася така кардинальна трансформація? 

Я просто дівчинка, яка любить почувати себе в одязі комфортно і неповторно, з цього все і почалось і навіть не в блозі, а зі шкільних років. Мені часто доводилось переймати в подарунок одяг від старшої сестри, я власноруч розшивала його бісером, купувала журнали і за порадами звідти робила стильні шорти з джинсів, перев’язувала стрічками чи навіть імітувала розпис за допомогою замочування в чорному чаї. Сьогодні я самостійно складаю образи для себе на кожен день, але правило залишається незмінним: комфортно і неповторно, незалежно від того, чи це тренування вдома, чи вечірка з подругами.

Мені часто доводилось переймати в подарунок одяг від старшої сестри, я власноруч розшивала його бісером

Олена Мандзюк: Щирість втрачає не інстаграм, а окремі люди - 4 - изображение

Які модні тренди зараз на своєму піку, як гадаєш? 

Я полюбляю лише один, це тренд на індивідуальність. Ти можеш бути модним, можеш бути поза модою, слідувати короткотривалим трендам або «грати у довгу».  І це прекрасно, бо кожен знайде себе у цьому (усміхається). Особисто зараз я підтримую відмову від натурального хутра, slow fashion, більше віддаю перевагу українським брендам, люблю експерементувати з яскравими кольорами і колекціоную підбори та сумочки.

Особисто зараз я підтримую відмову від натурального хутра, slow fashion, більше віддаю перевагу українським брендам

Ти пропагуєш відповідальне споживання і якось піднімала тему про імпульсивні покупки. На свята важко себе стримати?  

Після свого тримісячного експеременту, де я відмовилась від покупок — не важко. Звичка думати «а чи дійсно мені це потрібно» залишилися, тож цього року я не бігала і не змітала все з полиць у пошуках подарунків. Моя сім’я і навіть моя команда теж почали більш вибірково ставитися до покупок і ми надихаємо одне одного залишатися свідомими споживачами.

На твоїй сторінці вже не один раз проходили благодійні акції з передачі речей. І вони досить успішні – участь беруть відомі бренди та звичайні небайдужі люди. Розкажи, що це за ідея і як вона працює? 

Найбільше, що мені важливо, це те що і інші блогери перейняли мою ініціативу і так само як і я, роблять подібні дописи добра і у своїх блогах. Давати гарний приклад іншим – це найбільший успіх, адже так ми можемо підтримати та допомогти більшій кількості людей. В деяких дописах я ділюсь та прошу читачів в коментарях поділитись тим, чим вони можуть собі дозволити, це одяг, послуги та інші речі, а ті, хто цього потребує – отримує. В деяких дописах я пишу про історії сімей або людей, які потребують фінансової підтримки на лікування та маю надію, що таким чином хоча б якось можу підтримати інших.

Олена Мандзюк: Щирість втрачає не інстаграм, а окремі люди - 5 - изображение

За цей рік блогерська спільнота була сповнена скандалів та інтриг – від тем про обмани в конкурсах до гучних святкувань у День пам’яті жертв голодоморів. Однак ти ніколи їх не коментуєш як частина сфери блогерів. Ти свідомо цього уникаєш? 

Я маю власні кордони, погляди і не мовчу, саме тому з великою частиною учасників цих скандалів не спілкуюсь і отримувала шалений хейт просто за те, що маю власну думку, яка відрізняється від їхньої. Та мої  коментарі ніколи не були направлені на те, щоб роздути черговий контр-скандал або хайп. Мої коментарі, слова, сторіз чи дописи, завжди направлені на те, щоб люди вміли аналізувати свої дії та дії інших, робили висновки, розвивались, навчались, дізнавались про історію землі на якій живуть, шанували роботу інших, поважали одне одного та мали добро в серці. 

Отримувала шалений хейт просто за те, що маю власну думку

Як гадаєш, інстаграм втрачає щирість з часом? Чи навпаки?

Щирість втрачає не інстаграм, а окремі люди. Ведучи популярний блог ти отримуєш певну владу, можливість доступу до великих заробітків, і саме це випробування проходять одиниці. Та читачі навчаються розрізняти акторство та ріал лайф, всі втомились від «щасливих сімей» а потім їх ще гучних скандалів та розлучень. Ніхто не вірить у сухі сльози та спроби хайпувати на брудній білизні. Тому я б сказала так: інстаграм втрачає нещирих блогерів і взамін отримує талановитих справжніх людей.

Олена Мандзюк: Щирість втрачає не інстаграм, а окремі люди - 6 - изображение

У тебе було бажання зникнути зі стрічки більше, ніж на один день. Яким був би цей час для тебе?

Час від часу я так і роблю, коли не відчуваю в собі сил ділитись з іншими своїм життям та емоціями. Іноді я практикувала вихідні дні від сторіз, від дописів, щоб повністю віддати цей час собі, моєму чоловіку та діткам. Але блог це моя робота, за якою я сильно починаю сумувати, тож зникнути на кілька днів я не можу собі дозволити і поки не планую (усміхається).

Текст: Вікторія Покатілова

Фото: особистий архів Олени Мандзюк


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top