Інна Амінова: “Спорт допоміг мені не збожеволіти!”

Інна Амінова: Спорт допоміг мені не збожеволіти! - 1 - изображение

Ексклюзивне інтерв’ю для нашого Інтернет-порталу дала дипломований тренер-дієтолог, популярний блогер Інна Амінова. Вона розповіла, як почався її шлях у спорті, про свій фітнес-проєкт, особливості її програм харчування та розвінчала найпопулярніші міфи про схуднення.

– Інно, як і чому ви вирішили стати тренером і дієтологом – з чого почався ваш шлях до спорту і здорового харчування?

З раннього дитинства моє життя було дуже непростим: будучи ще зовсім маленькою, мені доводилося захищати себе, маму і молодшу сестру – вже тоді в мені зародився характер бійця. Спорт був мені необхідний, там я проявляла свою силу і вихлюпувала негативні емоції. У рідному місті все дитинство я займалася плаванням, гімнастикою, танцями.

Коли я переїхала до Красноярська, у мене не було тут рідних і друзів, я не знала місто. Вступивши до інституту, я почала спілкуватися з однолітками і зрозуміла, що мої інтереси не в усьому збігаються з їхніми. Клуби і нічні тусовки мене абсолютно не приваблювали. Крім навчання і роботи, мені хотілося займатися чимось, що приноситиме мені радість і задоволення. Мені потрібно було щось таке, де я зможу проявити свій характер. Так я потрапила в тренажерний зал. Поступово я занурилася в тему харчування і тренувань з головою, читала купу книг, експериментувала зі своєю формою.

За кілька років у моєму житті сталася страшна зрада, і я залишилася сама з немовлям на руках і без засобів для співіснування. Тоді мені довелося збирати себе по шматочках і ставати сильною для себе і свого сина. Не збожеволіти і не зануритися в стан жертви мені, знову ж таки, допоміг спорт!

Крім приведення себе до тями, мені потрібно було заробляти гроші. Але просто бездумно орати заради грошей я не хотіла, мені хотілося реалізації, визнання, я мріяла нести користь і допомагати людям. У той момент, я зрозуміла, що  хочу бути тренером і дієтологом, можу  допомагати жінкам знайти ідеальну фігуру і виконати їхню мрію!

Інна Амінова: Спорт допоміг мені не збожеволіти! - 2 - изображение

– Розкажіть докладніше про свій фітнес-проєкт. У чому його особливості та відмінність від інших?

Головна особливість мого проєкту в тому, що він спрямований не тільки на досягнення якихось зовнішніх побажань (набір або зниження ваги), а й на оздоровлення організму загалом.

Програма мого харчування нормалізує роботу всіх внутрішніх органів, в результаті дівчатка отримують чисту шкіру, густе волосся, регулярний цикл і довгоочікувану вагітність.

Тренувальний план, розроблений мною, дає змогу усунути проблеми з тазовим дном, поліпшити поставу, опрацювати глибше ваші м’язи, поліпшити витривалість і гнучкість  і так далі. Я застосовую дуже багато корисних  технік з “розумного” фітнесу, плюс – тейпування.

У моєму проєкті немає стандартних меню і планів тренувань, які, нібито, підходять усім. Для кожного клієнта складається індивідуальне меню і план тренувань, перед цим я особисто проводжу онлайн діагностику.

До мого проєкту приходять більше за здоров’ям і гарним самопочуттям, а, як бонус, отримують шикарну фігуру!

– Ви допомогли перетворити фігуру безлічі жінок. А чиї зміни були найбільш разючими, ким пишаєтеся найбільше?

Я шалено люблю і пишаюся кожною своєю дівчинкою, я бачу скільки сил і праці вони вкладають у свій шлях. Для мене не чесно і не правильно виділяти одну найкращу, вони всі найкращі для мене! Саме тому я ніколи не проводжу марафони схуднення з призами, де з 1000 осіб потрібно вибрати одну найкращу.

Інна Амінова: Спорт допоміг мені не збожеволіти! - 3 - изображение

– Розвінчайте найпопулярніші міфи про спорт і харчування.

  1. Що менше їси, то швидше худнеш.

Що менше їси, то сильніше сповільнюється ваш метаболізм, відповідно тим повільніше ви худнете. Що менше ви їсте, то більша ймовірність зриву і повернення до колишнього режиму харчування. Ваше харчування має бути нутрієтивно цінним і корисним.

  1. Не можна їсти після 6 вечора.

Можна і потрібно, якщо лягаєте спати ви пізніше 20:00. Легка правильна вечеря (білок + овочі) потрібна обов’язково, інакше організм почне “їсти” ваші м’язи.

  1. Схуднення на низьковуглеводних дієтах – швидко й ефективно.

Будь-яка дієта небезпечна для здоров’я. Брак життєво необхідних мікроелементів може призвести до збою роботи всього організму, як наслідок – випадіння волосся, в’яла й обвисла шкіра, проблеми з циклом і стільцем, гастрит і виразки.

  1. Щоб схуднути, потрібно тренуватися щодня до 7 поту.

Тренуватися потрібно не до 7 поту, а до бажаного результату. Високоударні тренування і тренування з великими вагами не завжди корисні й потрібні. Важлива попередня діагностика і складання коректного плану тренувань.

– А як ви самі харчуєтеся, як тренуєтеся? Які послаблення дозволяєте?

Останні кілька років я підтримую свою форму: для цього їм 5-6 разів на день і тренуюся 3 рази на тиждень. Я – людина дисципліна, тому послаблення даю собі в крайніх випадках: хвороба, пріоритети в роботі. Не так давно у мене була операція, після неї період реабілітації – відповідно, тренування я не відвідувала.

Інна Амінова: Спорт допоміг мені не збожеволіти! - 4 - изображение

– Чи довелося вам самим колись скидати зайву вагу?

Так, звісно. Наймаксимальніша моя вага була 64 кг. З цієї ваги я почала свою спортивну діяльність. Допоміг мені режим: 3-4 прийоми їжі на день і тренування. Більше у мене не було періодів набору зайвої ваги, оскільки я завжди підтримувала свою форму.

– Хто і що вас надихає? Що у вашому розумінні жіноча краса?

Мене надихають усі геніальні й успішні люди, які прийшли до якихось крутих досягнень і успіху. Я дивлюся їхні інтерв’ю, читаю про них книжки, відвідую їхні навчання. Я обожнюю вбирати від них інформацію і прагнути до кращого. У мене є кредо по життю: “Якщо один досяг крутих висот, значить, це зможе зробити будь-яка людина! Головне – дисципліна, точна мета і план”

Для мене жіноча краса – це внутрішнє здоров’я. Коли у жінки є внутрішнє здоров’я, всі органи в порядку, у неї є баланс між сім’єю, роботою і собою. Коли жінка випромінює любов, радість і доброту. Коли в ній немає заздрості та ниття. Така жінка наповнена і красива. І при цьому не важливо, яка в неї вага, колір очей і волосся. Саме ось ця внутрішня краса мене полонить і заворожує.

– Інно, багато дівчат починають нехай до ЗСЖ, але швидко зупиняються. Як уникнути цього? Як мотивувати себе на зміни і взагалі зрозуміти, що вони вам потрібні?

Для початку якраз і потрібно чітко визначити – чи дійсно вам потрібні зміни. Часто буває так, що дівчині комфортно у своїй вазі, її все влаштовує, вона щаслива. Але суспільство (друзі, чоловік, інстаграм) нав’язують моду на ідеальні тіла і, ось, їй теж хочеться схуднути. Зазвичай через 3-5 днів таке бажання минає. Чесно зізнайтеся самі собі, чи хочете ви щось змінювати у своїй фігурі? Чи впливає це на якість вашого життя? Чи позначається на здоров’ї?

Якщо ви справді хочете і готові до змін, то наступним важливим кроком буде вибір фахівця, який допоможе вам у цьому. Можна, звичайно, і самій пройти весь цей непростий шлях, але на це знадобиться більше часу і сил. Якщо ви вибрали грамотного фахівця, то він складе вам такий план харчування і тренувань, дасть вам таку мотивацію і підтримку,  за яких зриви будуть мінімізовані, відповідно не дійти до бажаної мети шансів просто не буде.

Інна Амінова: Спорт допоміг мені не збожеволіти! - 5 - изображение

І, на завершення нашої бесіди, дайте, будь ласка, кілька порад, як максимально швидко привести себе у форму і не нашкодити організму?

Найпростіші та найдієвіші кроки до поліпшення форми та зовнішнього вигляду, загалом, які будуть корисні та безпечні для всіх:

–  виключити зі свого раціону швидкі вуглеводи, фастфуд;

– додати побільше сезонних овочів і зелені;

– випивати необхідну кількість води;

– виконувати щоденні мінімальні фізичні навантаження (прогулянка після вечері, ранкова зарядка, активні ігри з дітьми на вулиці або вдома)

Дуже часто у своєму Інстаграмі я ділюся корисними порадами, рецептами, які допоможуть скинути пару кілограмів.


Текст: Варя Крат

Фото: особистий архів Інни Амінової


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top