Євгенія Гордієнко: “Складнощі – це можливості для особистого зростання”

Євгенія Гордієнко

Не зупинятися на досягнутому, вражати результатами і любити. Під таким гаслом Woman Magazine презентує героїню вересневої digital-обкладинки Євгенію Гордієнко. Авторка першої в СНД книжки з influence-маркетингу “Як правильно працювати з блогерами” та методики, яку включили до освітнього курсу Національного університету “Києво-Могилянська академія”, співзасновниця продюсерського центру для блогерів, екс-маркетологиня Nike, спікерка TEDx та Synergy Digital Forum в ексклюзивному інтерв’ю для Woman Magazine розповіла не тільки про самореалізацію, а й про особисте життя.

Євгенія Гордієнко

“Я переконана, що кожна людина має якийсь талант. Питання лише в тому, використовує вона його чи ні”, – розповідали ви раніше нам у інтерв’ю. Як розгледіти талант і зрозуміти, що ви перебуваєте на вірному шляху?

Я рекомендую спробувати себе в різних сферах, тестувати гіпотези і дивитися на зворотний зв’язок від світу. Коли ви на вірному шляху – все буде виходити легко і в кайф, буде відчуття, що Всесвіт вас підтримує, складаючи всі пазли воєдино.

Від самого початку своєї кар’єри я працювала з блогерами і займалася influence-маркетингом, коли його ще ніхто так не називав. Потім я працювала в “Nike”, це стало для мене приголомшливим досвідом: там я дуже виросла, дізналася, як правильно працювати з лідерами думок, познайомилася з величезною кількістю інфлюенсерів і селебріті. Далі – сама заснувала агентство, яке допомагало брендам просуватися за допомогою блогерів. Згодом це переросло в продюсерський центр. Я об’єдналася з партнером, і тепер ми робимо наймасштабніші в країні запуски блогерам-мільйонникам, а також створюємо круті освітні продукти, які змінюють життя людей.

Я крок за кроком інтуїтивно навчалася справи свого життя, яка мене зараз мотивує і приносить колосальне задоволення і результати. Дуже важливо шукати саме свою нішу. У світі дуже багато можливостей, і для кожного є своя місія. Варто лише докласти зусиль, щоб знайти свій талант і розкрити його повною мірою.

Євгенія Гордієнко: Складнощі - це можливості для особистого зростання - 1 - изображение

Ви з раннього віку почали реалізовувати себе в різних сферах діяльності, а зараз ви працюєте в influence-маркетингу. Які плюси і мінуси у вашій діяльності ви можете виділити?

Якщо говорити про роботу з блогерами, то можу сказати, що на різних етапах я злила близько 100 000 доларів за поганого аналізу ризиків, відсутності договорів і технічних завдань, прорахунку аналітики. Але з цього можна отримати плюс, адже, завдяки цим ситуаціям, я стала сильним експертом. З кожним разом я краще враховувала всі похибки, аналізувала свою роботу, шукала підводні камені, розбирала конфліктні ситуації. Зараз цей досвід дає мені змогу робити круті запуски і насолоджуватися результатами.

Я бачу дуже багато плюсів у своїй роботі. По-перше, це перспективний напрямок, який розвиватиметься і масштабуватиметься з кожним роком, як у нас, так і в СНД. Ця сфера дарує можливість спілкуватися з цікавими людьми, постійно знайомитися з лідерами та успішними людьми з різних сфер: спорт, шоу-бізнес, блогінг, підприємництво. По-друге, мені подобається створювати продукти, які змінюють життя людей. Мої учні зізнаються, що я даю їм віру в себе, а проходячи мої курси їхнє життя ділиться на “до” і “після”. Хтось виходить із боргів, хтось заробляє перші 2-3 тисячі доларів з нуля, хтось плаче від усвідомлення, що життя наповнилося фарбами і новим підтримуючим оточенням однодумців. Мене це надихає і мотивує реалізовувати свої креативні ідеї, впливати на світ за допомогою того життєвого досвіду, який є в мене.

До мінусів я підходжу обережно. Наприклад, комунікація з величезною кількістю людей може як приносити задоволення, так і спровокувати вигорання. Але я намагаюся в усьому знаходити позитивні сторони.

Криза = зростання. Чи згодні з цим? Які кризові ситуації вплинули на становлення вас як професіонала?

Я абсолютно з цим згодна. Вважаю, що всі складнощі – це можливості, які нам дано для особистого зростання і опрацювання внутрішніх затисків. Якби не вони, ми б не рухалися далі. Усі ситуації, де мені потрібно було вийти зі своєї зони комфорту, дали мені поштовх і справді вплинули на моє професійне становлення.

Три роки до серпня 2020 ви перебували у стосунках. Минув рік, і зараз поруч із вами вже інший чоловік, з яким ви дуже швидко знайшли точки дотику для серйозних взаємин. Як усе почалося?

Ми з Андрієм познайомилися, коли я працювала маркетологом у Nike. Тоді в нас не відбулося ніякої хімії з першого погляду, кожен був у стосунках, і був щасливий сам по собі. Але в період мастермайнду ми часто проводили час разом, спілкувалися, розповідали про свої цілі, методи їх досягнення, обмінювалися досвідом, говорили про відверті речі, ми дуже сильно зблизилися. Це формат абсолютної довіри і відкритості, де ми (і ще 6 осіб) рухалися до своїх цілей і ділилися найособистішим. Ми знали одне про одного все: факапи в бізнесі і в стосунках, погляди на життя, дитячі травми, ставлення до ревнощів, абортів і ЛГБТ. Здається, немає таких тем, які ми б не обговорили. Обговорюючи дуже особисті та вразливі моменти, ми сформували цілковиту довіру і прийняття одне одного. Сила і швидкість наших стосунків завдячує майстермайнду, адже фундамент довіри і глибокої поваги був закладений задовго до старту залицянь.

Коли в листопаді пішов перший сніг, тоді й почалася ця історія. “Я відчинив двері порожньої квартири близько 21:00, сів за стіл із думками, що зима прийшла, і я втомився від того, що вдома ніхто не чекає. Хочу стосунків. Я знав, з ким хочу стосунків, але вже кілька тижнів відкладав цю зустріч. Телефоную @jenny.gordienko і чую в слухавці: “Я не впевнена, що сьогодні зможемо побачитися, був важкий день… я подумаю і в найближчі 10 хвилин відповім, чи зможемо ми зустрітися”. Женя не була впевнена, а я був упевнений, що ми сьогодні побачимося. Я просто сів у машину і поїхав на Печерськ. Знав, що вона десь там живе, але точної адреси в мене не було. Коли вона написала адресу, я вже був поруч. Розмова тривалістю в кілька годин. Час зупинився. І почався новий етап”, – розповідає Андрій.

Наступного дня я була на дні народження у блогера Ореста Мурія, і Андрій приїхав забирати мене з величезним оберемком білих троянд. Це було дуже несподівано! Навколо камери, спалахи, всі гості-блогери плескають у долоні й кричать: “Гірко!”. А він, як у фільмі, – прийшов, побачив, переміг! Я вірю в долю. І в те, що все відбувається вчасно. Навряд чи б щось вийшло, якби ми почали раніше. Навряд чи ми були “готові” одне до одного.

Євгенія Гордієнко: Складнощі - це можливості для особистого зростання - 2 - изображение

Що ви найбільше цінуєте в чоловікові?

Для мене дуже важлива в чоловікові цілеспрямованість, масштаб мислення, амбіції, надійність, твердість, уміння проявляти доброту, а також дбати про свою дівчину і проявляти галантність.

Як ви ставитеся до шлюбного контракту? Це хитрощі чи все ж таки необхідність?

Я з самого дитинства знала, що вийду заміж один раз і на все життя, тому особисто для мене немає жодного сенсу в шлюбному контракті. У мене є чудовий приклад – мої батьки вже понад 30 років разом, і я з дитинства бачила приклад справжньої любові. Мої бабуся з дідусем і по маминій, і по татовій лінії, жили щасливо разом до останніх своїх днів, понад 50 років. І я відчувала, як сильно вони люблять одне одного, і бачу досі, як дідусь сумує за бабусею. Я виросла з твердим переконанням, що теж виберу одного чоловіка на все життя, з яким ми побудуємо люблячу сім’ю і житимемо довго і щасливо.

“За спиною успішного чоловіка завжди стоїть жінка”, зазначає приказка. Як ви думаєте, чи впливає жінка на успіх чоловіка?

Я вважаю, що правильна жінка підсилює чоловіка, тому вона має перебувати поруч, а не за його спиною. Якщо ви ще не зустріли “свою” людину, не впадайте у відчай. Просто Всесвіт задумав для вас найкращий план, який здійсниться в момент вашої повної готовності.

Євгенія Гордієнко: Складнощі - це можливості для особистого зростання - 3 - изображение

Ви вдвох лідери у своїх сферах діяльності. Як це відображається на особистих взаєминах?

Це дуже класно відображається на особистих взаєминах, тому що ми говоримо однією мовою, розуміємо одне одного. Вважаю, що наше оточення відображає нас самих, і коли ми ростемо, змінюємося на краще, притягуємо людей, які віддзеркалюють нас. По життю мені дуже щастило з людьми, які поруч, чому я шалено рада. Це завжди сильні, успішні, талановиті люди, які на кілька щаблів вищі за мене, завдяки яким я набагато швидше зростаю: вчуся в них, переймаю моделі мислення. Ми з Андрієм дивимося в один бік і тому в нас не виникає конкуренції один з одним через самореалізацію.

Ви у чудовій формі. Розкажіть про своє ставлення до дієт, правильного харчування, спорту.

Я не прихильник дієт, оскільки віддаю перевагу розумному правильному харчуванню, догляду за собою і спортивному способу життя. Я все життя займаюся спортом. Мої батьки жартують, що я спочатку навчилася бігати, а потім ходити. Я професійно займалася легкою атлетикою 15 років, після чого травмувалася, але все одно продовжувала бігати. Зараз ми разом з Андрієм ходимо в спортзал і я вважаю, що це необхідність для будь-якої людини. Спорт – це життя, він дарує нам енергію. Якщо ти себе любиш, то будеш доглядати за своїм тілом. Важливо подобатися собі, надихати і кайфувати від свого зовнішнього вигляду.

Євгенія Гордієнко: Складнощі - це можливості для особистого зростання - 4 - изображение

Разом з Андрієм ви бігаєте щоранку, незалежно від погодних умов. Як ці пробіжки вплинули на ваші взаємини? Чи зближує вас цей процес?

Усе почалося у вигляді челенджу з моїм чоловіком: ми домовилися бігати разом 30 днів. За тиждень я погодилася на рік, а ще за два в нас відбулася серйозна розмова, після якої я дала йому обіцянку, що бігатиму з ним усе життя. Андрій бігає вже 6 рік. Я бігаю 8 місяць, Андрій мене надихнув своїм прикладом. Я вважаю, що це класна наша традиція, яка нас дуже зблизила. Вона дає нам відчуття того, що ми перебуваємо на одній хвилі і щоранку, навіть коли не хочеться вставати, не хочеться нічого робити, ми робимо зусилля над собою і виходимо на пробіжку. Це наші спільні цінності, любов до самодисципліни та постійна робота над собою.

Євгенія Гордієнко: Складнощі - це можливості для особистого зростання - 5 - изображение

Де знаходиться межа між егоїзмом і любов’ю до себе?

Межі немає, адже на будь-яку ситуацію можна подивитися крізь призму як егоїзму, так і любові до себе. Я вважаю, важливо визначити особисті кордони і там, де є їхній перетин, важливо захищати себе, у такий спосіб виявляючи любов до себе. А егоїзм – це відсутність турботи про інших людей.

Євгенія Гордієнко


Текст: Марія Холотій
Фото: особистий архів


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top