Ванесса Виноградова: “Я вкладаю сили у створення жіночого ком’юніті”

Ванесса Виноградова: Я вкладаю сили у створення жіночого ком'юніті - 1 - изображение

Спеціально для Woman Magazine блогерка Ванесса Виноградова розповіла, як реагує на хейтерів, на які теми не пише і що дратує в Інстаграмі.

Пам’ятаєте як вирішили завести блог і як давно це було?

Насправді я блогер з 12 років. Не пам’ятаю точно, з чого почалося, але я була популярна на Ask.fm, там ставили анонімні і не анонімні запитання. Там у мене було 100 тис. підписників, я навіть літала в Москву на зустріч з іншими блогерами. 

Потім був Periscope, а трохи згодом мама завела мені акаунт в Інстаграмі, бо вважала, що саме за цією соцмережею майбутнє. Пізніше у мене з’явилася подруга, яка теж вела Інстаграм (у неї зараз теж 800 тис. підписників)  і ми почали один одного фотографувати. З цього все і почалося.

Який, на вашу думку, головний меседж блогу?

У мене жіноча аудиторія і я вкладаю сили в спілкування з дівчатками, у створення жіночого ком’юніті. У мене є чати, де тільки дівчатка. Вони діляться зі мною секретами, я розповідаю про свій досвід і в міру своїх сил намагаюся вселити в них упевненість, що кожна гідна, щоб її цінували й поважали.

Якщо мені напише дівчинка, і попросить якусь пораду – я завжди допоможу. Можливо, я відповім не одразу, але за можливості голосовими або текстовими повідомленнями постараюся допомогти. Був випадок, що дівчина хотіла накласти на себе руки і зателефонувала мені. Ми довго з нею проговорили і зараз, слава богу, з нею все добре.

Ванесса Виноградова: Я вкладаю сили у створення жіночого ком'юніті - 2 - изображение

Як знаходите час, щоб спілкуватися з такою кількістю людей?

Усі мої близькі підтвердять, що я супер товариська. Я встигаю відповідати скрізь: спілкуватися з людьми наживо, паралельно відповідати в якійсь групі і вести мільйон чатів. Також я спеціально виділяю час, щоб мене ніхто не чіпав, і спілкуюся з підписниками. 

Чи були у вас комплекси, які подолали, і які поради даєте, щоб дівчата не обростали ними протягом життя?

Знаєте, майже у всіх дівчат комплекси через хлопців. Я не володарка пишних форм і дехто дозволяв собі зауваження: у тебе маленькі груди або немає попи. Мене ображали такі коментарі, але з часом я зрозуміла, що любити себе – це найголовніше. Зараз я подаю себе так, що ніхто не помічає так званих “недоліків”. Потрібно поводитися як королева і люди ставитимуться так само. Це ж я кажу і дівчаткам.

Ванесса Виноградова: Я вкладаю сили у створення жіночого ком'юніті - 3 - изображение

Звідки черпаєте натхнення, щоб ділитися позитивом і перебувати в енергоресурсі?

Якщо поспостерігати за моїми сторіс, мій ранок починається з того, що я прокидаюся об 11-й, і кажу передплатникам одну ту саму фразу:

 “Не зробила вакуум, не помедитувала, не випила матчу, але все одно залишаюся вашим улюбленим блогером”

Просто зараз усі поголовно медитують і ніби перебувають у якійсь Insta-секті. Я загалом завжди на позитиві, і навіть якщо у мене щось трапляється, я цим ділюся, але намагаюся дозувати і сильно не пускати поганий настрій у стрічку. Людям і без цього вистачає негативу в повсякденному житті. Плюс ми з молодою людиною постійно кудись їздимо, чимось займаємося і це теж дуже надихає мене.

Ванесса Виноградова: Я вкладаю сили у створення жіночого ком'юніті - 4 - изображение

Є теми, які ви намагаєтеся не порушувати у своєму блозі?

Я не чіпаю тему політики. До 18 років намагалася не порушувати тему сексу, і зараз намагаюся робити це дуже делікатно, тому що більша частина моєї аудиторії – зовсім юні дівчатка. Але є чати з дівчатками, де без зайвих очей ми можемо обговорити якісь моменти між собою.

Що радує і бісить в Інстаграмі?

“Що бісить” – це тема для окремої статті. Мене дратують люди, які виросли суто на гівевеях і не несуть жодної користі у своєму блозі. Дуже не люблю дешевий брудний хайп. Не люблю, коли блогери обговорюють і принижують когось за спиною, а потім як ні в чому не бувало спілкуються.

Радує в Інстаграмі, коли збирають гроші на лікування. Ніколи не перегортаю такі пости, намагаюся хоч трохи, але скинути. Подобаються нові знайомства, нові можливості. Таку кількість класних людей, яких я дізналася через Інстаграм, не змогла б зустріти просто так на вулиці.

Як реагуєте на хейт в Інтернеті?

Я не реагую на нього і не читаю. Читає моя мама, моя бабуся і навіть можуть комусь відповісти. У мене все добре із самооцінкою, тому я не звертаю уваги.

Розкажіть про ваші сьогоднішні проєкти і які плани на майбутнє?

У мене є SMM-агентство, яке зараз на літніх канікулах і відновить свою діяльність восени. Наразі пишаюся тим, що мої фотографії на більш ніж 70 білбордах по всьому Києву з рекламою Ocean Plaza. 

Хочу до осені стати мільйонником, і стрімко наближаюся до цієї мети. Намагаюся більше знімати, більше публікувати, більше розвиватися.

Ванесса Виноградова: Я вкладаю сили у створення жіночого ком'юніті - 5 - изображение

Як багато часу приділяєте догляду за собою, є улюблені б’юті-процедури?

Щодня роблю масаж обличчя охолоджувальним роликом. Можу зробити гімнастику для обличчя, яку робить Ірина Шейк. Наношу різні маски, але з цим намагаюся не переборщити, тому що одного разу перестаралася і мене посипало.  Регулярно ходжу до косметолога, коли приходить час: зробити корекцію губ чи чистку обличчя. 

Топ-3 б’юті-засобів, які завжди є у вашій сумочці?

Бальзам для губ Lucas, туш Vivienne Sabo і фіксатор для брів Maybelline.

Яким був ваш найяскравіший експеримент із зовнішністю?

Рік тому я відрізала половину довжини волосся. Я вперше в житті так коротко підстриглася, бо до цього тільки рівняла кінчики, але мені сподобалося.

Як любите відпочивати і проводити вільний час?

Я дуже люблю екстремальний відпочинок: у 16 років я стрибала з парашутом, обожнюю подорожі в гори. Але іноді я не проти просто повалятися на пляжі й ні про що не думати. 

Якою себе бачить Ванесса Виноградова через 5 років?

Через п’ять років я бачу себе в просторій світлій квартирі, що сидить за столом із маленьким сином і планує відпочинок разом із чоловіком. У мене 2 млн підписників і мене вітають із 25-річчям мої віддані підписники, які зі мною ще з часів Ask.fm.

Ванесса Виноградова: Я вкладаю сили у створення жіночого ком'юніті - 6 - изображение
______________________________________________________________________________________

Текст: Ніка Єгорова
Фото: особистий архів

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top