Злата Огнєвіч: “Я відчуваю легкість і бажання нових стосунків”

Woman Magazine

На травневій digital-обкладинці – відома співачка Злата Огнєвіч, яка стала переможницею шоу “Маска”, головною героїнею проєкту “Холостячка” на телеканалі СТБ і нещодавно презентувала композицію, яку присвятила своєму майбутньому чоловікові.

Чи хоче Злата серйозних стосунків і чи знайомиться в соціальних мережах? Що пов’язує її та українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка? Які складнощі виникали на проєкті “Маска”? Бодіпозитив – це про роботу над собою? Про це редакція Woman поговорила з артисткою.

Злата Огнєвіч: Я відчуваю легкість і бажання нових стосунків - 1 - изображение

Ви стали переможцем шоу “Маска”. Зміна образів, різноманітні характери, поведінка. Який образ вам найближчий і над яким довелося ґрунтовно попрацювати, щоб повністю перевтілитися?

На примірці я була приголомшена красою костюма Сонця і дала собі слово, що дійду до фіналу і максимально розкрию свою героїню. Під час першого ефіру, звісно, довелося звикати до габаритів. Через це я кілька разів ледь не впала прямо на зйомці, але ніхто цього не помітив, тому що я обіграла ситуацію.

Конструкція досить важка, і думаю, що якщо довго її носити, то болітиме спина. Але це справа звички. Від ефіру до ефіру я звикала до свого костюма – і в третій програмі вже сідала на шпагат. Шкода, що костюми не можна було брати додому і репетирувати в них, і навіть залишатися на знімальному майданчику додаткові години. Я одягала його тільки під час генерального прогону і для самого ефіру. На першому ефірі з мене мало не злетів золотий шолом Сонця, уявляєте? Мабуть, я його погано закріпила і встигла зловити в останню секунду. Якби це сталося – і всі побачили мене, то я б точно вже нікуди далі не пройшла!

Номер, у якому я співала Single Ladies Бейонсе, виявився найскладнішим для мене. Мені довелося в ньому танцювати з першої до останньої секунди, і вже на середині номера я почала задихатися. А останні 20 секунд буквально молилася, щоб не зомліти, бо дихати було нічим взагалі. Я дуже активно рухалася в цьому важкому костюмі, танцювала, і при цьому огляд був мінімальним. Костюм мені шила Леся Патока (Patoka studio), і він вийшов найдорожчим у шоу. Тільки один головний убір важив близько 5 кг, а деталі для костюма Сонця замовляли з різних куточків світу.

Злата Огнєвіч: Я відчуваю легкість і бажання нових стосунків - 2 - изображение

Ви брали участь у різних форматах шоу. Не хотіли б узяти участь у проекті, де акцент на особисте життя? Як ставитеся до такого формату побудови взаємин? 

Я відчуваю легкість і бажання нових стосунків. Я хочу інакше будувати своє життя і перед серйозними стосунками дізнатися про чоловіка більше, ніж його музичні та гастрономічні вподобання. Якщо говорити про публічні стосунки, які можуть бути у всіх на виду, то наразі мені складно сказати. Швидше так, ніж ні. До речі, до знайомства в соціальних мережах ставлюся позитивно. Я навіть із відомим блогером Олексієм Дурнєвим обирала хлопця і шукала його саме в Tinder. Але найбільше мені подобається живе спілкування або якась несподівана зустріч. Насамперед я звертаю увагу на інтелект, а вже потім – на все інше. Хоча хлопці доволі часто надсилають мені свої відверті фото в директ з надією якось привабити. Я відкрию секрет: мене можна привабити розумом.

 

Ви стали головною героїнею проекту “Холостячка”. Які ваші очікування?

Те, що я артистка, часто ускладнює мої стосунки з чоловіками. Я завжди чесно попереджала, що можу пропадати на зйомках і гастролях. І на початку стосунків чоловік це приймав. Але з часом, на жаль, з’являлися ревнощі до моєї роботи і вимога зробити вибір. Мій шлях до себе почався рік тому після болісного розриву стосунків, які я вважала ідеальними. Я дуже хочу сім’ю, але люди не повинні розчинятися тільки у стосунках. Для мене важливий спільний розвиток у парі, коли і в чоловіка, і в жінки є своя справа, до якої вони залучені всією душею. Тому я йду на “Холостячку”, щоб зустріти чоловіка своєї мрії”.

В одному з інтерв’ю ви сказали: “Я не сімейна людина. Якщо доведеться піти з шоу-бізнесу – не буду щаслива в сім’ї. Про дітей я взагалі не думаю”. При цьому нещодавно відбулася прем’єра треку “Я твоя єдина”, який ви присвятили своєму майбутньому чоловікові. Чи змінилося ваше ставлення до сім’ї, одруження, дітей?

Новий сингл “Я твоя єдина” авторський і, сподіваюся, автобіографічний. Я помітила, що мої пісні мають особливість збуватися, тому вирішила послати свій запит до Всесвіту. Написала пісню-саундтрек свого майбутнього весілля з чоловіком мрії. Запросила госпел-хор Gospel vibes, який базується в Києві і працює з багатьма артистами, зокрема з MONATIK, LOBODA. Над хоровими партіями працював Олексій Боголюбов, український джазовий музикант і композитор. Партію духових записували хлопці з культового українського гурту “Гайдамаки”. Сингл записувала у двох найкращих студіях, зокрема Kaska records і Studio hub1. Саундпродюсер – відомий український музикант, виконавець MORPHOM (він також є саундпродюсером Jerry Heil). Хоча раніше я була іншої думки про сім’ю, зараз упевнена: улюблену професію можна поєднувати з сім’єю. Навпаки, це тільки додає сили та нових можливостей.

Ідеальне весілля для вас – це…

Пишному святу з багатьма незнайомими мені і чоловікові гостями я віддам перевагу божевільній вечірці, на якій будуть близькі та друзі. Можливо, десь в Італії або ж Індонезії на березі океану. А замість сукні принцеси одягну кімоно ручної роботи і буду веселитися до самого світанку.

У мережі також обговорюють ваші взаємини з Євгеном Клопотенком. Відкрийте таємницю, побачення таки відбулося чи ні? Які у вас стосунки на цей момент?

Наше заочне знайомство відбулося під час мого акустичного концерту в Марса Алам. Хоча я абсолютно не знала, що він із друзями прийшов туди. Можна сказати, музика була первинна – і це дуже круто! А ось особисто вже познайомилася з ним у Києві, коли прийшла в гості до ресторану сучасної української кухні “100 років тому вперед”. Це був справді гастрономічний захват, я просто обожнюю смачну їжу і красиву подачу! Женя влаштував справжнісіньке шоу прекрасної їжі – і це було незабутньо. Мені дуже імпонують талановиті та креативні люди. Я рада, що ми з Євгеном хороші друзі.

Злата Огнєвіч: Я відчуваю легкість і бажання нових стосунків - 3 - изображение

“Жіноча сила в ніжності та прийнятті себе…”, – пишете ви в Instagram. Чи важливо справді приймати себе такою як є, чи все ж таки потрібно проводити роботу над собою – як внутрішню, так і зовнішню? 

Я вважаю, на жінок звідусіль іде психологічний тиск: який має бути вигляд, що носити і неодмінно прагнути ідеальних пропорцій тіла. Скільки дівчат каже собі: “Ось схудну/зроблю операцію – і тоді почнеться нормальне життя”. А жити потрібно зараз, насолоджуючись кожним моментом! Хоча прихильниць напряму The Body Positive і звинувачують у ліні – мовляв, під цим гаслом ховається банальне небажання працювати над собою. Але я повторюся: суспільство змінилося, ніхто не зобов’язаний відповідати чиїмось нормам і стандартам. Кожна людина заслуговує на право бути собою, і я повністю підтримую таку ідею. Знаєте, я помітила, що в нас гостро розвинене бажання сподобатися чоловікові. Європейські жінки не переживають з цього приводу, у них дуже висока самооцінка, яка дає змогу жити повноцінно і любити себе в будь-яких проявах. Коли вийшов наш соціальний проект “Моє тіло моє діло” на пісню “Богиня”, я відчула неймовірний відгук у жіночої аудиторії! Дівчата надсилали в директ дуже зворушливі листи, знімали свої відео і дякували за пісню-мотивацію. У мене є сила – і я ділюся нею зі своїм слухачем за допомогою музики.

У своїй творчості ви підтримуєте прояви краси дівчат, незалежно від прийнятих у суспільстві рамок. Ким ви надихаєтеся? 

Якщо говорити про співачок, на мене вплинули ретро-діви 70-х-80-х років своєю красою, силою і харизматичною подачею на сцені: Даліда, Тіна Тернер, Донна Саммер. З більш сучасних – Вітні Г’юстон, моя улюблена співачка. З українських співачок дуже подобається незалежність Alena Alena і фантастичний талант Аліни Паш. Я радію, що зміни в суспільстві співзвучні українському слухачеві, з’являються нові унікальні артисти.

Злата Огнєвіч: Я відчуваю легкість і бажання нових стосунків - 4 - изображение

Чи є вчинки, про які ви шкодуєте? 

Я привчаю себе не шкодувати ні про що, дякую за все, що відбувається в моєму житті. І взагалі, невдоволення собою тільки збільшує комплекс неповноцінності. Вчуся любити і приймати себе в будь-яких станах. Навчилася навіть хвалити себе за багато за що – так краще виробляється дофамін і допомагає перебувати в хорошому ресурсі. Можливо, шкодую лише про те, що не прислухалася до поради мами, коли перефарбовувалася в блондинку. Вона говорила, що повністю зіпсую волосся, але мені дуже хотілося експериментувати. Згодом я повернулася у свій природний колір, а з образу блондинки залишила легкість і краплю навіженості.

Як підтримуєте свою форму? Берете участь у традиційному жіночому челенджі “схуднути до літа”? 

Щоб не худнути до літа, потрібно просто не їсти взимку. Я про таке взагалі рідко замислююся. У моєму житті постійно присутній спорт, здорове харчування і різна активність. Якщо говорити про вагу, я її тримаю в нормі зовсім не для того, щоб перемогти в конкурсі “Міс Всесвіт”. Мені подобається доглядати за тілом, тому що це приносить задоволення і здоров’я. Мій секрет простий: п’ю багато води, їм овочі щодня, давно відмовилася від м’яса і молочних продуктів. Лише зрідка дозволяю собі пармезан, оскільки це живий ферментований продукт. Ви – те, що їсте і про що думаєте. Я вибираю любов і турботу.

Злата Огнєвіч: Я відчуваю легкість і бажання нових стосунків - 5 - изображение

Як проводите своє дозвілля під час карантинних обмежень? Чи не плануєте подорожі до країн, які відкриті для українців? 

Ми з командою в січні відпочивали разом у Єгипті й дали серію акустичних концертів. Моторошно незручно дотримуватися карантинних обмежень, тому особливого бажання подорожувати в мене зараз немає. Подорож – це свобода насамперед. А про яку свободу може йти мова, якщо я всюди маю бути в масці, постійно здавати тести (вельми болючі) і слухати незадоволене бурчання навколо? Цього літа в мене буде вдосталь роботи і найближчу відпустку планую в січні. Можливо, на той час ситуація покращиться, і я поїду на канікули.

Злата Огнєвіч: Я відчуваю легкість і бажання нових стосунків - 6 - изображение

Три речі, які допомагають вам зберігати світло всередині себе?

Музика мені завжди вказує шлях. У будь-яких незрозумілих ситуаціях я сідаю за фортепіано, починаю грати і таким чином медитую. Друге – це сім’я, яка поруч і завжди підтримає. І головне – у найскладніші часи повторюю немов мантру: поки я дихаю і серце б’ється, життя триває, я сильна, смілива і завжди досягаю мети!

Злата Огнєвіч: Я відчуваю легкість і бажання нових стосунків - 7 - изображение


Фото: особистий архів

Текст: Марія Холотій


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top