10 найчастіших помилок у макіяжі

10 найчастіших помилок у макіяжі - 1 - изображение

Незважаючи на багаторічну makeup-практику, багато хто з нас припускається деяких дуже поширених, але цілком попереджуваних помилок у макіяжі, яких можна уникнути, ввімкнувши один-два простих кроки або просто пропустивши звичну практику. Отже, щоб ваш шлях до ідеального макіяжу пройшов гладко, ми перерахуємо найчастіші помилки макіяжу і чому їх слід уникати.

Не використовувати праймер і зволожувальний крем

Одна з найпоширеніших помилок макіяжу – пропуск праймера. База вирівнює шкіру, згладжує зморшки, маскує розширені пори, почервоніння і дрібні дефекти. До всього, праймер значно покращує здатність тонального крему надавати вам бездоганного вигляду, а також подовжує його стійкість протягом дня. І звісно, не забуваємо про зволожувальний крем, оскільки макіяж нещадно сушить шкіру. Отже, ідеальний порядок: зволожувальний крем, праймер і, нарешті, тональний крем.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 2 - изображение

Щільно наносити тональний крем

Занадто багато тональної основи не піде на користь ні вашому обличчю, ні вашому макіяжу. У кращому разі обличчя здаватиметься липким, у гіршому – маскою. Насправді, якщо ви віддаєте перевагу легкому і природному макіяжу, вам не потрібно наносити тональний крем на все обличчя: просто нанесіть його на щоки, ніс і область під очима і розтушуйте від центру до країв, а для маскування плям і прищиків допоможе консилер.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 3 - изображение

Забувати про шию

Шия – друга найбільш відкрита частина тіла після обличчя (а також найближча до нього) і невідповідність тону може призвести до того, що ваше обличчя здаватиметься ізольованим, а шия матиме старший вигляд. Щоб цього уникнути, нанесіть тональну основу на шию і гарненько розтушуйте.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 4 - изображение

Захоплюватися тушшю

Нам усім потрібні довгі густі вії, тому цілком природно, що час від часу ми переборщуємо. Кілька зайвих рухів – і очі обрамляють павукові лапки або загрозливі списи. Для ідеальних вій достатньо туші зі зручним завивним пензликом, 1-2 шари і сила волі, щоб не продовжувати.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 5 - изображение

Бронзувати все обличчя

З хайлайтерами, люмінайзерами і шимерами бронзатор часто губиться десь у хаосі пудри. А іноді недосвідчені домашні візажисти використовують так багато цієї поцілованої сонцем суміші, що в підсумку мають радше помаранчевий, ніж коричневий вигляд. Наносячи бронзер, подумайте про те, де сонце природним чином потрапляє на вашу шкіру найбільше, і малюйте уявну “3” на вашому обличчі: м’яко навколо лінії росту волосся, по верхівці вилиць і навколо лінії підборіддя.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 6 - изображение

Вибирати тональну основу неправильного відтінку

Використання неправильного відтінку тонального крему – одна з найчастіших помилок у макіяжі, через яку обличчя має такий вигляд, ніби не належить решті частини тіла. Блідіша основа змушує виглядати старшою, підкреслює плями, зморшки, легкі дефекти та й просто позбавляє природного сяйва. Що стосується темнішого тону, то давайте залишимо його в 2007, разом з ефектом засмаги. Підбирайте тональний крем, наносячи не на пензлик, а на верхню частину вилиці і при денному освітленні. В ідеалі тон повинен злитися зі шкірою, не створюючи кордону і лінії переходу.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 7 - изображение

Захоплюватися бровами

Незважаючи на те, що брови переживають дивовижний період максимальної природності, дехто схильний дещо переборщувати з цією тенденцією, надмірно збиваючи і потовщуючи брови, що робить їх густими і неохайними. Легкими рухами підкресліть вашу натуральну форму брів, не затемнюючи її і не малюючи прямих неприродних ліній.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 8 - изображение

Наносити занадто багато рум’ян або забувати про них

Як правильне нанесення рум’ян може подарувати природний і сяйний вигляд, так їхній надлишок, неправильний відтінок або неправильне розташування може звести всі зусилля нанівець. Підберіть рум’яна до тону шкіри і струсивши надлишки продукту, легкими рухами нанесіть на вилиці або яблука щік, залежно від форми обличчя. Завершуючи, не забудьте додати легкі дотики до перенісся і підборіддя.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 9 - изображение

Не розтушовувати

Якщо ви справді прагнете бездоганного “макіяжу без макіяжу”, недостатнє розтушовування (або його відсутність) – одна з найгірших помилок макіяжу, яких слід уникати. Якщо тональну основу і лінії рум’ян добре видно, обличчя виглядає липким і плямистим – ви приділили недостатньо часу розтушовуванню. Включіть її як обов’язковий крок у свою рутину, використовуючи кругові рухи для рівномірного нанесення продукту на шкіру.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 10 - изображение

Фарбувати губи не в останню чергу

Помада має бути останнім засобом, який ви наносите у своїй makeup-рутині. Будь-який інший порядок, і ви ризикуєте отримати нерівні лінії губ, розмитий відтінок або острівці пудри на губах. Крім того, нанесення праймера і тонального крему на губи до того, як ви потягнетеся за помадою, дасть вам чисте полотно, на якому можна фарбувати ідеальні губи.

10 найчастіших помилок у макіяжі - 11 - изображение

________________________________________________________________________________

Текст: Ніка Єгорова
Фото: Unsplash


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top