Катя Жесть: “Я тренуюся щодня і не влаштовую собі ніяких відпочинків!”

Катя Жесть: Я тренуюся щодня і не влаштовую собі ніяких відпочинків! - 1 - изображение

Ексклюзивне інтерв’ю для Woman Magazine дала Катя Жесть – тренерка, яка допомогла позбутися зайвих кілограмів і комплексів безлічі дівчат. Катя розповіла про здорові звички в її родині, порадила, як знайти мотивацію для тренувань, а також – поділилася порадами для швидкого і правильного скидання ваги.

Катю, “Тренер для ледачих”, чому саме так себе називаєте? У чому ваш підхід відрізняється від інших?

Моя методика полягає в тому, щоб іти від простого до складного, а не навпаки. Я шукаю максимально простий підхід, який побудований на досить примітивних вправах, але для людей без підготовки – дуже ефективних. І так ми рухаємося від простого до складного.

Якщо не секрет, які основні рекомендації ви даєте тим, хто хоче скинути вагу: що у способі життя і харчуванні необхідно змінити?

Завжди даю такі основні рекомендації:

  1. Робити інтервали між прийомами їжі: уникати перекусів, робити свої прийоми їжі максимально збалансованими.
  2. Сталість у тренуваннях: не акцентуйте увагу на тривалості тренування, нехай воно буде коротким, але в кількості їх буде більше і постійно.
  3. Поєднання продуктів: я не рекомендую вживати складні вуглеводи і тваринні білки (наприклад, гречку з м’ясом, макарони з морепродуктами тощо). Такий раціон шкодить схудненню.Катя Жесть: Я тренуюся щодня і не влаштовую собі ніяких відпочинків! - 2 - изображение

Чи були у вас самої проблеми із зайвою вагою? Яким був шлях до спорту загалом, і тренерської діяльності, зокрема?

У мене не було проблем із зайвою вагою, була проблема з хаотичністю харчування. З дитинства у мене була неправильно сформована харчова поведінка. Моє тодішнє розуміння радості – це завжди велика кількість солодкого та їжі. Я від цього страждала, коли почала свою тренерську кар’єру. Мій шлях до спорту почався у 18 років. Я з Черкас, пішла тренуватися до Назаренка Станіслава Юрійовича на ЛФК. Він був дуже хорошим тренером, і одного разу сказав, що я могла б стати дуже хорошим інструктором.

Так я орендувала у свого тренера спортзал і почала тренувати всіх своїх знайомих. Через півтора місяця я зрозуміла, що два моїх вихідних розписані з 07:00 до 21:00 індивідуальними тренуваннями. Я пішла з іншої роботи і почала повноцінно тренувати. Через 6 місяців титанічної роботи з графіком 15 годинних тренувань на день, я перемістилася у власний маленький орендований спортзал у ТРЦ Хрещатик Сіті, де невдовзі винайняла більшу площу, відкрила студію, а згодом відкрила студію ще й у Києві.

Але все змінив карантин, коли я вирішила трансформуватися – закрила свої студії й повністю пішла в онлайн. Зараз я цьому рішенню дуже рада – це дало мені змогу працювати зі ще більшою кількістю людей з усього світу, тоді як в офлайн-бізнесі я була обмежена фізичними стінами залу.

Як часто ви займаєтеся спортом, чи є улюблені вправи і ті, що робите через “не хочу”?

Займаюся щодня, веду тренування у своєму онлайн-залі для тисячі людей з усього світу. Вправ, які я б виконувала через “не хочу”, у мене немає. Цей етап я давним-давно пройшла. І зараз дуже люблю, в принципі, спорт і свої відчуття під час тренувань, після них, і знаходжуся в залежності від фізичних навантажень.

Катя Жесть: Я тренуюся щодня і не влаштовую собі ніяких відпочинків! - 3 - изображение

А чи влаштовуєте ви собі час від часу відпочинок від спорту? Якщо так, наскільки тривалий?

У моєму свідомому спортивному житті було тільки дві перерви, які були пов’язані з моєю декретною відпусткою. Перший мій декрет становив три тижні, другий – тиждень. Тренуюся щодня і не влаштовую собі жодних відпочинків – це частина мого життя.

Якими принципами харчування ви керуєтеся самі, і що радите, головним чином, рекомендуєте своїм клієнтам?

Я пропагую правильний і збалансований раціон. Для себе я вибираю мінімальну кількість складних вуглеводів, у мене до них особлива чутливість. У моєму раціоні переважає високобілкова і високожирна їжа, особливо багато овочів. Те ж саме я пропагую для своїх клієнтів: насамперед визначити свій метаболічний тип, тільки після цього орієнтуватися на дозволені й заборонені продукти під час складання збалансованого раціону.

Катя Жесть: Я тренуюся щодня і не влаштовую собі ніяких відпочинків! - 4 - изображение

Катю, а чи займається спортом ваш чоловік, чи підтримує ваші починання та ідеї? Наскільки важливо для стосунків, на ваш погляд, щоб чоловік і жінка дотримувалися схожих принципів і способів життя?

Мій чоловік активно займається зі мною спортом. Він не просто підтримує мої починання в професії, а й ми є бізнес-партнерами, він – стратег бренду Катя Жесть. Ми неминуче підв’язані на нашій спільній ідеї та бізнесі.

Я думаю, дуже важливо, щоб збігалися інтереси чоловіка і жінки. Якщо їх розділяють різні життєві принципи, мені здається, їм, у принципі, буде некомфортно бути разом. Для мене дуже важливо, щоб у парі кожен вибудовував рівносильні духовні та матеріальні складові. У такому разі вони можуть вибудувати міцні та тривалі стосунки.

Катя Жесть: Я тренуюся щодня і не влаштовую собі ніяких відпочинків! - 5 - изображение

Чи привчаєте до спорту і правильного харчування вже донечку? Ваша порада батькам – як прищепити здорові звички дітям?

Мої діти їдять усе те, що є в нас удома, а це завжди все корисне. Але не без того, що в раціоні у моїх дітей проскакує щось солодке. Я до цього спокійно ставлюся, але, в більшості випадків, намагаюся готувати солодощі самостійно. Найважливіша порада батькам – бути прикладом для своїх дітей. Робіть те, що хочете, щоб робили ваші діти, і вони будуть вас копіювати.

Катя Жесть: Я тренуюся щодня і не влаштовую собі ніяких відпочинків! - 6 - изображение

Як доглядаєте за собою і підтримуєте форму, крім спорту і харчування: салонні процедури, домашній догляд?

Я систематично відвідую салони краси. Це косметолог 2 рази на місяць, манікюр, педикюр. Обов’язково масаж – 2-3 рази на тиждень. Вдома я обов’язково зволожую шкіру, роблю скрабування раз на тиждень. І найважливіше, це мій контрастний душ – обливання крижаною водою двічі на день. Цього року я вперше на Водохреща занурювалася в ополонку, і зараз вирішили з чоловіком робити це на постійній основі раз на тиждень. Це дуже добре впливає на тонус шкіри.

Хто у вашому розумінні красива дівчина, і коли до вас прийшло розуміння, що ви такою є?

Це не та дівчина, яка має певну вагу чи параметри. Це та дівчина, яка насамперед любить себе. Коли ти бачиш її, вона впевнено поводиться: це і хода, і погляд, і міміка, і манера поведінки.

Найголовніше для жінки – коли вона захоплена якоюсь справою, займає активну життєву позицію, це дуже сильно її прикрашає. І для мене дуже важлива духовна складова, без неї неможлива краса. Я завжди знала, що я красива. Цю любов до себе мені прищепили мої батьки. У моїй родині завжди була довіра, які б помилки я не робила. У нас дуже теплі взаємини, побудовані на любові.


Автор: Тетяна Зайцева

Фото: надані героїнею


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top