Чорний гумор скоро на всіх екранах. Хто такий “Коник-Дурконик”?

Чорний гумор скоро на всіх екранах. Хто такий Коник-Дурконик? - 1 - изображение

15 вересня в Києві відбулася презентація провокаційної соціальної кампанії “Коник-Дурконик”, у якій діти заспівали страшилки, щоб привернути увагу інших дітей і дорослих до проблем безпеки. У рамках заходу відбулася урочиста церемонія підбиття підсумків молодіжного освітнього проєкту #Курс100 від центру
Safety Park
та презентація громадської ініціативи “Коли Rip може стати R.I.P.”, метою якої є боротьба із загибеллю людей на воді.

Чорний гумор скоро на всіх екранах. Хто такий Коник-Дурконик? - 2 - изображение


“У рамках комплексного #Курс100 нам вдалося об’єднати в єдине ком’юніті велику кількість різнобічних експертів сфери безпеки, які є професіоналами у своїй галузі
багато з яких визнані не тільки в Україні, а й за її межами. Наповнює вірою в наших людей та оптимізмом той факт, що на цей великий комплексний курс подали заявки понад 1200 осіб, а зараховано було понад 500 небайдужих людей зі 156 населених пунктів України, а загальна кількість переглядів лекцій курсу на YouTube перевищила 69 000. Тепер наші випускники та всі глядачі, які дивилися відкриті лекції, можуть і будуть поширювати набуті знання та практики безпеки серед населення своїх міст, наближаючи культуру безпеки життя в Україні до стандартів країн із високим рівнем життя та соціальної захищеності”, – розповіла засновниця освітнього центру Safety Park Ольга Дробишева.

Чорний гумор скоро на всіх екранах. Хто такий Коник-Дурконик? - 3 - изображение

У заході взяли участь представники патрульної поліції України, ДСНС, Центру громадського здоров’я України, лектори #Курс100, український режисер Євген Матвієнко, відомий музикант – співзасновник гурту “Бумбокс” – Андрій “Муха” Самойло, півфіналістка шоу “Голос країни” Вікторія Ягич, теле- і радіоведуча Ганна Заклецька, представники партнерів проєкту, а також діти, які озвучили ролики “Коник-Дурконик”.

“Для нас велика честь бути партнером цього проєкту. Нам дуже важливо, що в Safety Park порушується питання здоров’я дітей та їхнього майбутнього в цій країні. У ці важкі часи, в які ми зараз живемо, в період коронавірусу, я хотів би побажати всім нам здоров’я!”, – побажав Етмір Краснічі, Член Правління “Граве Україна Страхування життя”.


Також слова подяки висловив

Сергій Рудь, член правління, директор з персоналу та організаційного розвитку Winner Group Ukraine:
“Ми дуже ретельно підходимо до вибору проєктів для співпраці: нам важлива унікальність проєкту, масштабність, необхідність і актуальність у нашій країні, а також те, наскільки він близький нам, нашим цінностям і місії. Перш за все, ми автомобільна компанія, тому нам дуже близька тема безпеки, особливо безпеки на дорозі. Щиро вдячні, що ми є частиною цього проєкту! Ми співпрацюємо вже третій рік, спочатку з Traffic Challenge, а тепер і з Safety Park, і я гадаю, що історія співпраці продовжуватиметься й надалі, враховуючи масштабність. Ми справді пишаємося співпрацею, бо саме такі проєкти змінюють країну та наше майбутнє на краще”.

На презентації освітньої кампанії було презентовано один анімаційний і п’ять музичних роликів “Коник-Дурконик”. Музику для соціальних роликів написав український музикант Андрій “Муха” Самойло, а український кінорежисер, продюсер і сценарист Євген Матвієнко намалював головного персонажа і серію ілюстрацій до анімації. Голосом кампанії стали: син півфіналістки шоу “Голос країни” Вікторії Ягич – Стефан, дочка засновниці освітнього центру Safety Park Ольги Дробишевої – Арніка, а також вокалістка українського дівочого рок-гурту The Sixsters Кіра Касьянова.

Чорний гумор скоро на всіх екранах. Хто такий Коник-Дурконик? - 4 - изображение

“Соціальна кампанія “Коник-Дурконик” – це ще один гучний крок до формування високого загального рівня культури безпеки в Україні, що має провокативний і дратівливий характер, але реалізується з глобальною метою – призвести в результаті до зниження кількості загиблих і важко травмованих українських дітей і підлітків – нашої української молоді від незнання та недотримання правил безпеки, від своєї та нашої легковажності”, – підкреслила Ольга Дробишева.

Відео- та аудіоролики “Коник-Дурконик” будуть ротуватися на телебаченні, в мережі АЗК WOG, на сторінках відеосервісу Megogo, в ефірах радіостанцій “Джем ФМ” і “Авторадіо”, у соціальних мережах Facebook і YouTube, та на інших інтернет-ресурсах.

Метою соціальної кампанії “Коник-Дурконик” є залучення молоді до вивчення сучасних світових практик, методів і протоколів безпеки, а також інформування населення України про головні принципи особистої безпеки та про можливість
безкоштовного навчання на сайті
освітнього центру Safety Park, де розміщено понад 30 відкритих лекцій.

Також 15 вересня в рамках заходу було презентовано громадську ініціативу “Коли Rip може стати R.I.P.”, спрямовану на попередження туристів, що відпочивають на водних об’єктах України, про небезпеку природного явища під назвою “відбійна течія” (або “зворотна течія”), яка утворюється під час відпливу у великих водоймах: морях та озерах. Метою цієї ініціативи є зменшення показників загибелі на водних об’єктах країни та інформування населення про явище “зворотна течія”, від якого щороку гинуть люди.

“Практика розміщення попереджувальних знаків про зворотну течію є загальновживаною в багатьох країнах. В Україні досі не було жодної таблички, хоча щороку від зворотної течії гинуть люди. Перші попереджувальні знаки в рамках акції “Коли Rip може стати R.I.P.” будуть встановлені на території чорноморського узбережжя Одеської області, і ми сподіваємося, що з часом усі місця в Україні, де може з’явитися це природне явище, забезпечимо такими інформативними матеріалами”, – розповіли організатори акції.

Освітній проєкт Safety Park реалізується за підтримки Міністерства соціальної політики України, Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, ДСНС України, МВС України, Національної поліції України, Департаменту освіти і науки міста Києва та численних місцевих адміністрацій.

Генеральний партнер – “Граве Україна Страхування життя”, партнери – Winner Group Ukraine, Vodafone, Megogo, АЗК WOG і Центр громадського здоров’я України.

Інформаційні партнери: “Інформатор Київ”, “РБК-Україна”, “Апостроф”, “Джем ФМ”, “Київ Автомобільний”, “Шкільний світ” і European Business Association.


Фото: Safety Park


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top