Аліна Шаманська: “Домашній затишок – це щаслива і весела сім’я, навіть якщо вдома безлад!”

Woman Magazine

У Аліни Шаманської мільйонна аудиторія підписників, яка збільшується щодня. Всього за кілька років блогерка встигла стати близькою людиною для величезної кількості людей. До неї приходять за порадою, прислухаються до рекомендацій, поважають соціальну позицію і беруть приклад у побудові взаємовідносин із чоловіком і сином. Деякі ж, навпаки, критикують за відвертість і публічне відкриття важливих питань, які блогери зазвичай приховують.

Аліна Шаманська стала головною героїнею digital-обкладинки серпня і розповіла Woman Magazine про важливість сексуального виховання дітей, силу блогу в допомозі тим, кому це так це необхідно, і створення гармонії в сім’ї.

Аліна Шаманська: Домашній затишок - це щаслива і весела сім'я, навіть якщо вдома безлад! - 1 - изображение

Аліно, багато блогерів зараз розробляють особисті курси ведення і розвитку Instagram. Чи плануєте ви створити свій курс?

Під час карантину до мене звернулася компанія, яка створює подібні онлайн-курси. Вони беруть на себе повністю технічну частину і просування, а блогер ділиться своїми досвідом, відкриває грані творчості, розповідає про створення контенту. Чесно кажучи, таких курсів уже дуже велика кількість, але пізніше зрозуміла, що досвід кожного – унікальний. Мені справді є, що сказати і чим поділитися. Цілком можливо, що в найближчому майбутньому я це реалізую. Але при цьому, я не хочу ні з ким ділитися прибутком, тому чекаю натхнення, щоб організувати весь процес своїми силами, без посередників.

Аліна Шаманська: Домашній затишок - це щаслива і весела сім'я, навіть якщо вдома безлад! - 2 - изображение

У вас помітно змінився стиль стрічки останнім часом. З чим це пов’язано?

З любов’ю. Це пов’язано з любов’ю до моїх підписників і блогу. У якийсь момент мені захотілося більше естетики, стильних образів, “повітря” на фото і креативності. Я намагаюся йти в ногу з часом, вивчати нові Instagram-тенденції та тішити людей не тільки змістом, а й якісним візуальним контентом. Мені приносить задоволення, дивитися на цілісну картинку своєї стрічки.

Карантин вплинув на сімейні стосунки? Як пережили його ви? Щось змінилося у взаєминах із чоловіком?

Я не можу сказати, що карантин якось на нас вплинув. Ми творчі люди і під час карантину, наприклад, у мене було роботи ненабагато менше, ніж зазвичай. Коли ти зайнятий справою, немає часу і бажання з’ясовувати стосунки без причини. Ми навіть жодного серіалу подивитися не встигли. Великий плюс у тому, що частіше гуляли і проводили час разом із малюком.

Аліна Шаманська: Домашній затишок - це щаслива і весела сім'я, навіть якщо вдома безлад! - 3 - изображение

Як вважаєте, яка роль жінки у створенні сімейного затишку?

Така сама, як і в чоловіка. Жодна жінка не захоче створювати сімейний затишок для чоловіка, який її ображає і не цінує. Потрібно любити і піклуватися про жінку, щоб у неї виникло бажання створювати цей затишок.

А ось де стоятиме вазочка або свічка – вирішить жінка. Зараз усе змінилося. Раніше вважалося, що домашній затишок – це куточки вимиті до блиску, все перепрасовано, наготовано і тільки своїми руками. Я вважаю, що це все маячня, адже коли жінка втомлена, нещасна, але вдома чисто – який це домашній затишок? Домашній затишок – це щаслива і весела сім’я, навіть якщо вдома бардак! Головне, щоб було що поїсти і посмішки на обличчі. Зробити прибирання завжди може клінінгова компанія.

Аліна Шаманська: Домашній затишок - це щаслива і весела сім'я, навіть якщо вдома безлад! - 4 - изображение

Зараз дедалі частіше піднімається тема сексуального виховання. Як вважаєте, з якого віку потрібно говорити зі своєю дитиною про секс і суміжні теми? 

Нашому малюкові ще немає 3 років, але він уже прекрасно знає, що в нього є статеві органи і як вони називаються. Я вважаю, що потрібно починати розповідати малюкові про будову його тіла, щойно він почне говорити і трохи міркувати. Потрібно називати речі своїми іменами, а не “огірочок” або “бананчик” тощо. Так само Артур знає, що він виліз із маминого животика від любові тата й мами. Думаю, що з п’яти років цілком нормально показувати картинки, де показано як розмножуються тварини. А в років 7-8 розповісти м’яко про секс, але не в яскравих подробицях. Приблизно в цьому віці в нас уже ходили чутки про те, що це таке.

Аліна Шаманська: Домашній затишок - це щаслива і весела сім'я, навіть якщо вдома безлад! - 5 - изображение

Чи потрібно в шкільну програму вводити уроки сексуального виховання?

В обов’язковому порядку! Точно так само, як і нутриціологію та психологію взаємин. Я не розумію чому досі не ввели такі життєво важливі предмети в шкільну програму. Ми ж не в СРСР живемо. Інтернет випереджає книжки. Школи просто зобов’язані хоч якось наздоганяти і змінювати систему, матеріал і його подачу.

Завдяки вашій діяльності в Instagram, вам вдається не тільки тримати аудиторію зарядженою, а й розв’язувати соціальні проблеми або ж допомагати нужденним у біді. Чи стикалися ви через це з хейтом?

Хіба хтось може писати гидоти під фото малятка, у якого, наприклад, рак? Її життя коштує великих грошей, і я прошу допомогти їх зібрати. Хіба хтось може писати гидоти під проханням підписати петицію про хімічну кастрацію педофілів? Є, звісно, люди, які неадекватно поводяться і можуть написати, що це піар, але я блокую таких одразу і повторно бридких коментів від них не зустрічаю.

Аліна Шаманська: Домашній затишок - це щаслива і весела сім'я, навіть якщо вдома безлад! - 6 - изображение

Як ви вважаєте, чому в багатьох людей у нашій країні у свідомості живе кліше “Добро потрібно робити тихо”?

Якщо я не буду показувати передплатникам, що сама допомагаю фінансово хворим діткам, то, як я можу просити це робити у людей? У нас досі живе багато дурних кліше родом із СРСР. Згадалося ще: “Що голосніше сьогодні смієшся, то голосніше завтра плакатимеш”. Ну як таке можна було вигадати? Тихо радій, щоб ніхто не позаздрив, не виділяйся, будь як усі, добро роби тихо тощо. Я ж вважаю, що чим голосніше ти робиш добрі справи, тим масштабніша хвиля добра, якою заражаються інші люди. Регулярно частину доходів я жертвую на благодійність і іноді виставляю навіть скріни чеків у сторі. Роблю це навмисно, щоб показати гарний приклад. Дуже часто мені за це дякують підписники. Пишуть, що в суєті днів часто забувають робити подібні вчинки, а ось заходячи до мене на сторінку завжди можуть знайти кому допомогти.

Що ви робите, коли відчуваєте емоційне вигорання?

Блогери дуже часто відчувають емоційне вигорання. Знаю по колегах. Коли ти віддаєш стільки енергії – інакше неможливо. Необхідно хоч іноді висипатися і давати собі дозвіл відпочивати від роботи.

Аліна Шаманська: Домашній затишок - це щаслива і весела сім'я, навіть якщо вдома безлад! - 7 - изображение

Зараз особливо став популярним внутрішній туризм. Які локації в Україні для відпочинку вам до душі?

Я люблю Одесу! Цей дух міста, вулички, ресторани, архітектуру, морське повітря, веселий народ. Люблю Львів за наливки на кожному розі та особливу атмосферу. І Київ. У мене все дуже стандартно, напевно. Це мої улюблені міста України.

Коли відкриють усі кордони, куди ви полетите насамперед? Чому?

В Америку! Це місце моєї сили. Я вже чекаю, коли знову полечу туди на зарядку. Зазвичай, мені вистачає емоцій на роки 2-3. Це непередавані відчуття, коли я там – відчуваю себе по-особливому. Це дуже могутня країна, яка лікує мою душу і надихає.

Аліна Шаманська: Домашній затишок - це щаслива і весела сім'я, навіть якщо вдома безлад! - 8 - изображение

Три речі, які допомагають вам зберігати світло всередині себе?

  • Хороша фізична форма і зовнішній вигляд. Якщо я не подобаюся собі зовні – все пропало.
  • Син і чоловік. З ними має бути все добре.
  • Віддача від підписників. Мені дуже важливо бути потрібною.

Хочу попросити кожну жінку не соромитися любити себе. Прагніть до самореалізації та душевного щастя. Будете щасливі ви – буде щаслива вся ваша сім’я.


Фото: надані Аліною Шаманською

Фотограф обкладинки: Паша Матога 

Журналіст: Марія Холотій

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top