Baba Dasha: “Ми з сім’єю самі всього досягли”

Baba Dasha: Ми з сім'єю самі всього досягли - 1 - изображение

Схуднути від вайнів – несподіване словосполучення, але тільки не на сторінці
@_baba_dasha
. Інстаблогер з багатотисячною аудиторією то й робитьщо веселить своїх підписників і життєво жартує про будні сучасної дівчини. Але за кадром Дар’я не просто блондинка з харизмою, а й бізнесвумен, мама двох синів і любляча дружина. Як ніколи не забувати про посмішку, зберігати здорове почуття гумору і надихнути цим інших – блогерка розповіла Woman в інтерв’ю.

Дар’я, чому від ваших вайнів можна схуднути, як ви пишете в біо блогу?

Науково доведено, що сміх виробляє енергію. А ще він прискорює метаболізм(усміхається). Тож я сподіваюся, що мої глядачі сміятимуться від моїх вайнів і в підсумку спалюватимуть на 20 відсотків більше калорій.

Звідки до вас приходять образи для нових відео? Є якісь прототипи?

Зазвичай усі образи приходять із життя, подібні пригоди зустрічала, і не раз. Особливо смішні ситуації схожі на життя моїх клієнток. Якщо це вайни якісь про сімейне життя, то, гадаю, кожен із нас висміював подібне. А я ось вирішила зняти на цю тему відео.

Baba Dasha: Ми з сім'єю самі всього досягли - 2 - изображение

Які відео на вашій сторінці найбільш популярні?

Найпопулярніше відео на моїй сторінці – це досі “Господиня магазину”, де показано зворотний бік бізнесу. Ну, а взагалі дуже подобаються передплатникам образи Петрівни, бабульки – “запальнички”, і образ Машки-торгашки.

Як ви вперше вирішили зняти вайн? Яким він був?

Вайни я почала знімати давно, років півтора тому. Ми  висміювали якісь ситуації в торгівлі на той момент – клієнтів, продавців. Так і з’явилася ідея відео.

Чому ви вирішили вести сторінку з відеороликами в Instagram? Зараз для цього хіба не більш адаптований TikTok?

Я вже давно викладаю вайни в Instagram, раніше TikTok не було. Тепер, коли він з’явився, ми намагаємося і TikTok розвивати. Відео я там теж викладаю, підписники збираються – уже майже 31 тисяча. Вони всі самі, ніхто нікого не змушував(сміється). Рекламу я не замовляла, вони самі почали підписуватися після наших відео.

У ваших відео також іноді знаходиться роль для чоловіка і синів. Як ви вперше вирішили залучити їх до зйомок?

Я колись придумала вайн, і мені потрібні були для нього актори. Звісно, довелося попросити чоловіка і дітей(усміхається). Діткам було цікаво завжди, чоловіка довелося добре попросити. А потім він так втягнувся, що навіть тепер йому подобається!

Baba Dasha: Ми з сім'єю самі всього досягли - 3 - изображение

Ви вважаєте себе суворою чи лояльною мамою?

Я, напевно, більш лояльна мама. Зізнаюся, що у вихованні хлопчиків більше бере участь тато. Як я можу вплинути? Я можу погладити, приголубити, якимись смаколиками побалувати. Все-таки більше наших чоловіків виховує тато.

Ви – одна серед трьох чоловіків у будинку. Мрієте про доньку?

Мені б хотілося спробувати себе в ролі мами доньки, але поки таких прям планів немає. Але якщо вийде, якщо Бог нам дасть, то будемо дуже раді.

У якій черговості має реалізуватися сучасна жінка: спочатку материнство, а потім самореалізація, чи навпаки?

Я почала спершу реалізовуватися спочатку в материнстві, а потім у бізнесі. Моя думка, що мамою бути дуже важливо для будь-якої жінки. А зайнятися бізнесом завжди можна встигнути! Тим більше, до п’яти років мама дитині дуже потрібна.

Baba Dasha: Ми з сім'єю самі всього досягли - 4 - изображение

Ви не соромитеся творчих експериментів і нових несподіваних образів у мережі. Як вважаєте, що для когось є головною перепоною для першого кроку до публічності своєї діяльності?

Перша перешкода – це боязнь критики. У мене теж була на початку критика, хейтери, якісь злісні коментарі. Потім я зрозуміла, що думка цих людей нічого для мене не означає. Я перестала боятися і продовжила розвиватися. Враховую тільки думку близьких і людей, які є для мене авторитетом.

На вашій сторінці рідко можна помітити пряму рекламу. Ви не берете її або просто органічно “вплітаєте” в контент?

Реклама є. Я намагаюся робити ненав’язливо, але її все одно видно. У мене багато реклами, мінімум три на день. По-іншому не виходить, люди просяться. У мене вже все розписано на три тижні, хоч я і ціни підняла. Але люди хочуть і просяться.

Який дохід вам приносить блог щомісяця?

Доходу поки що не приносить жодного, бо всі гроші з реклами я до копійки вкладаю в подальший розвиток блогу, щоб більше людей дізналися про нас.

Baba Dasha: Ми з сім'єю самі всього досягли - 5 - изображение

Ви також займаєтеся бізнесом в інтернеті у сфері торгівлі. Популярність блогу допомагає розвивати бізнес?

Я спочатку стала підприємцем, намагалася розвивати бізнес за допомогою реклами. Мені стала цікава сфера просування, чому люди підписуються на блоги, і чому рекламодавці замовляють у них рекламу. Хоча, насправді, деякі знімають рекламу на тяп-ляп і беруть за це гроші. Для мене це було взагалі незрозуміло. Мені було цікаво, а чи зможу я спробувати стати блогером, знімати якісну рекламу, щоб у мене була розписана реклама на тижні вперед. І в мене вийшло. А тепер блог починає приносити дохід, який допомагає мені в бізнесі.

Яка ваша мета як блогера?

Мета – нести позитив. У мене в блозі немає взагалі якогось негативу, обговорення. Я хочу людям подавати класний приклад звичайної позитивної сім’ї, що ми просто Даша і Саша з Новомосковська, з маленького міста. Ми з сім’єю самі всього досягли, самі розкручуємо свій бізнес без допомоги мами, тата чи якихось там спонсорів. І найголовніше – хочу, щоб люди на моїй сторінці розслаблялися і заряджалися позитивними емоціями(усміхається).


Вікторія Покатилова


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top